Sari la conținut

Postări Recomandate

cine crede ca ,virgula, coruptia din romania e mai maredecat cea din UE/US nu stie ce vorbeste...diferenta este ca in romania se face pe fata si se afla.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

Eu cred ca te-ai facut inteles de acum, ca toata lumea stie ce parere ai despre acest subiect. De-acum devii puntin cam strident, fara suparare!

Am considerat ca ar fi o informatie utila pentru oricine. Baremul de consum de ulei este declarat pentru orice motor, si dupa mine este ok ca cineva ce merge sa reclame in service o eventuala problema sa stie de unde in sus se considera a fi de luat in calcul.

In ceea ce priveste parerea mea despre problema singulara a colegului de forum ... cand am avut eu o problema, desi mi-au trebuit peste 6 luni sa o rezolv, nu a vuit forumul. Nu mai zic altceva.

• Like 1
Link spre post

@Donquijote, eu am citit manualul, dar nu mai tin minte daca intr-adevar zice ca consuma 500ml/1000km, insa sincer chiar nu am observat un consum atat de mare de cand am masina. Chiar si de la revizia din decembrie, am parcurs cam 4000 km si nu vad absolut deloc sa fie mai putin

Link spre post

Nici eu nu sustin ca atat trebuie si va consuma. Pentru ca nici motoarele de Toyota, Mercedes sau alte marci, ce toate dau ca un consum normal de pana in 500ml/1000km, nu consuma in fapt atat. Era doar o informatie pentru cine vrea sa o auda. Daca cumva cineva va sesiza de exemplu ca la 15.000km de la revizie, i-a scazut nivelul de ulei in motor cu aprox 1l, sa nu se mire cand merge in service ingrijorat si acolo nu va considera nimeni ca este inca o problema.

In cazul meu, cand am sesizat problema, aveam 14.000km cu masina. Lipseau din motor peste 3l ulei (mai aveam cam 900ml, am fost la limita). Initial, nu s-a considerat a fi o problema, deoarece consumul de 3l in 14.000 km se incadra in baremul dat ca fiind normal de catre producator. Ca ulterior s-a constatat ca de fapt aveam la acel moment un consum de aproximativ 600ml/1000km, consum masurat pe un interval de peste 6 luni in timp si 9.000km, si in cele din urma mi s-a acceptat schimbarea motorului, este o alta poveste.

Daca se considera necesar, pot reveni maine cu pagina exacta din manualul masinii in care este dat baremul pana la care se considera ca este normal sa consume un motor ulei.

Link spre post

@DonQuijote, cand ai patit-o tu, nici nu cred ca stia nimeni ce sa zică, erau doar spectatori. Iar cu @stefanudrea e un oarecare element de "telenovela" cu GPLul si sincer cred ca de-asta e asa mare atentia pe subiect.

Si eu sunt curios cum o sa o rezolve (îi doresc succes lui Stefan, desi nu cred ca ii va fi usor - adica la eventuale pariuri, cotele ar fi astronomice...) dar mi-am propus sa ma abtin de la a mai participa la polemica - o sa astept tacit sa vad ce se va mai intampla...

Link spre post

500ml la 1000km nu i cam mult? La 20000km cu e revizia ar trebui 10l de ulei, adică doua schimburi. Greu de crezut,doar dacă 'merge pe ulei'.

Eu unul, nu pun ulei deloc între schimburi nu e necesar. Schimb uleiul pînă la 15000km dar merg si pe drum de pămînt sau tractez remorcă.

Trimis de pe al meu SM-J500FN folosind Tapatalk

Link spre post

1.6 16V euro 5. Dar făceam referire in general mi se pare exagerat aşa consum de ulei. Cred ca colegii se referă la 500ml ulei consumat in prima mie de km considerați de rodaj.

Trimis de pe al meu SM-J500FN folosind Tapatalk

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...