Sari la conținut

Postări Recomandate

@marinel, conform profil, are 1.6 16V si cred ca se refera in general la motoarele dacia. Eu am diesel si scrie si la mine in manual ca pana la 500ml ulei la 1000km e normal, dar nu am avut nevoie sa completez vreodata pana acum.

L.E. am scris cam in acelasi timp.

Editat de vsebas
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

@marinel, nu suporta comparatie motoarele, din N motive.

Iar @DonQuijote a s-a exprimat foarte bine, 500 ml este cifra maxima data ca fiind acceptata de producator. E de fapt o marja de siguranta care si-au luat-o in caz ca apar probleme, sa mai aiba loc de intors. Nu spun ca e neaparat OK, insa, cum s-a discutat, TOTI producatorii fac asta.

post-4304-0-65792900-1460357383_thumb.png

Acuma... daca ajunge consumul la cifra aia magica de 500 ml la 1000 km eu zic ca se va vedea intr-un fel sau altul.

Cel mai comun mod de verificare de catre utilizator (de care stiu eu) ar fi sa incalzesti motorul si apoi sa il lasi sa mearga cca 5 minute la ralanti, dupa care un set de accelerari bruste (la liber) pana peste 3000 RPM. Daca motorul consuma ulei, sigur va scoate fum la faza asta. Fum albastru deschis. Asta e de obicei simptom de consum ulei. Cauzele exacte se depisteaza exact numai la demontare motor, insa de majoritatea datilor e vorba de uzura la segmenti / camasi (ar mai putea fi uzura la simeringurile / scaunele supapelor, problema asociata de multi cu folosirea GPL). Cel putin din cate am vazut eu (stiu cel putin 10 masini diferite care faceau simptomele astea, cu motoare din toata gama - Dacia - 1300, BMW, Daihatsu, VW, etc).

Insa... cum zicea si @DonQuijote, nu cred ca strica sa verifici uleiul din cand in cand... nu cred ca o murit nimeni din asa ceva. Plus ca cei care au 1.2 TCe, avand in vedere istoricul de relatari cu supra-umplerea cu ulei din fabrica, ar fi bine sa verifice chiar la ridicarea masinii nivelul uleiului, sa nu fie peste maxim.

Atentie insa, masina sa fie pe loc drept, motorul oprit de minim 10 minute.

LE - scriam in acelasi timp cu @vsebas - intr-adevar manualul e acelasi pt toate tipurile de motor (se exemplifica toate motoarele in poze) deci disclaimerele se aplica la toti :)

Editat de Killer82
Link spre post

N-am zis că nu-l verific, doar că nu trebuie comletat. La duster am 70000km pe gpl iar la solenza care am avut-o înainte (am tinut-o 200.000km) punean ulei doar la schimb (10000km )

Am văzut la alte motoare in general diesel nemțeşti ca e normal consum de ulei chiar si 500ml la 1000km dar la masini uzate cu 2-4 sute de mii de km nu maşini noi

Trimis de pe al meu SM-J500FN folosind Tapatalk

Link spre post

Daca ai timp si vrei sa urmaresti prezentarea Dusterului cu motor 1,2 Tce pe turatii.ro.Ai sa vezi ca exista alt tip se suspensie pe 1,2 Tce,nu alte arcuri sau amortizoare!

Din cate stiu eu (si da, am urmarit mai demult prezentarea de pe turatii.ro, dar nu ma raportez la ea) diferentele intre suspensii pe Duster sunt intre modelele 4x2 si 4x4 (mai exact punte spate rigida la 4x2 fata de suspensie independenta la 4x4). Dar, repet, aceasta diferentiere este pe toate versiunile 4x2 de Duster, nu doar pe 1.2 TCe.

Despre avantajele si dezavantajele tipului de suspensie, e alta discutie.

Link spre post

<funny note>

Probabil o fi vorba de suspensia... motorului :D adică tampoane - pardon... absorbante de șocuri - ar avea sens sa fie ceva diferit acolo :P

</funny note>

@ChristianDuster, nu prea are cum sa fie alt TIP de suspensie, tot McPherson cu arc si amortizor or fi :)

Ce ar putea sa difere probabil ar fi tipul amortizoarelor folosite, si tipul arcurilor. Alea intr-adevar ar influenta comportamentul suspensiei (si senzatia oferita seferului si pasagerilor).

Dar daca sustenem ca sunt diferite, ar fi bine sa ne uitam la ceva argumente, poze, ceva date de la oameni tehnici informati, etc... nu dupa un video de pe youtube...

Io n-am gasit numa chestia asta de mai jos, da' sincer nu are cum sa fie nimic constructiv diferit intre 4x4 cu diferite motorizari.

Doar intre 4x4 si 4x2, cum zicea si @DonQuijote.

Ce poa' sa difere eventual, cum am zis, e tipul amortizoarelor si al arcurilor (pentru o oarecare analogie... la 1.2 TCe discurile de frana sunt cu ~ 1 cm mai mici).

post-4304-0-89555000-1460703359_thumb.png

de aici: http://www.euromotor.ro/dacia/images/Duster%20date%20tehnice_6.pdf

Editat de Killer82
Link spre post

Ai auzit de Loganul din 2007 care a sarit de un milion km?Pe gpl?

http://www.4tuning.r...jore-30051.html

Citeste ce spune proprietarul despre benzina comercializata in Romania!

Oare doar mie mi se pare ceva în neregulă în povestea asta? Matematica îmi zice că la o viteză medie de deplasare de 20km/h, d-l taximetrist a condus zilnic 16 ore, timp de peste 8 ani, pentru a ajunge la această performanță. Sau greșesc eu undeva.

Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatalk.

Link spre post

Pai 1 milion in 8 ani înseamnă 125 mii km pe an. Da, pentru un taxi Logan de 1.4 (cu un singur sofer) care activeaza in Slobozia (ok, o fi business in taximetrie si acolo, nu zic... da'totusi) intr-adevar si mie mi se pare cam mult...

Daca ar fi lucrat in 2-3 schimburi (masina merge non-stop si se schimba doar soferii) in Bucuresti sau undeva in Germania (unde o cursa de Aeroport înseamnă lejer 100 km) poate nu ar mai fi creat suspiciuni :)

Mai prinzi o vacanta, da' si sa te misti non stop, cat poti sa faci? 10 mii intr-un concediu? 20 mii?

Editat de Killer82
Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...