Sari la conținut

Problemă neidentificată Duster 1.5.dci 2012

Postări Recomandate

Vă rog poate îmi poate da cineva o părere la următoarea problemă cu un Duster 1.5 dci 4x4 an 2012.

Se aprinde martorul nr.1 din poză, urmat câteodată și de martorul nr.2 . De cele mai multe ori  se aprinde doar martorul nr.1. Pe tester apare eroarea senzor turație motor. Am schimbat senzor vibrochen, senzor ax cu came, senzor presiune supraalimentare.  Ulterior am apelat și la service  autorizat Dacia-Renault unde au verificat cablaje și toate piesele care puteau genera eroarea conform cărții tehnice. La service mi-au spus că problema este din cauza unui scurt de la compresorul de AC. Mi-au cerut 6000 lei pentru piesă și manoperă. Am refuzat propunerea, iar acasă am scos mufa de la compresor și l-am anulat. Am circulat două zile așa, iar problema a apărut si cu compresorul AC anulat.

Mai cunosc un posesor de Duster care are aceiași problemă nerezolvată, și care a schimbat în plus, față de mine EGR și calculator de bord, iar problema persistă.

Înainte să se aprindă martorul, se simte o smucitură. După ce se aprinde martorul, motorul intră în limitare și nu se mai turează peste 2700 ture. Dacă opresc motorul câteva minute problema dispare, martorul se stinge singur, iar motorul funcționează în parametrii. Dacă se aprinde și check engine, martorul se stinge abia a doua zi, după ce mașina staționează peste noapte. 

Problema apare în general când temperatura de afară este mai mare 12 gr Celsius. Iarna mașina a funcționat perfect.

Probabil că unii îmi vor spune că trebuie schimbată mașina, dar cu problema asta, mai greu cu vânzarea :grin:

Aștept păreri pertinente! Mulțumesc !

Imagine .jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut, fără un raport diagnoză conform uzina Dacia/Renault nu se poate da un răspuns pertinent, scuze.

De reparat se repară, doar trebuie găsit meseriaşul/atelierul corect, nu-ţi face griji. Nu se vinde, se repară, doar că este pe banii tăi.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...