Sari la conținut

Duster Prestige Blue dCi 115 4WD

Postări Recomandate

Salutare,

După mai bine de un an de gândit și răzgândit dacă avem nevoie de un SUV, împreună cu logodnica mea am comandat la jumătatea lui mai un Duster Prestige, Blue dCi, 4x4, la care am adăugat camera multiview (a venit cu avertizorul pentru unghi mort) și keyless entry. Probabil era printre ultimele mașini care se mai fabricau înainte de facelift.

Avem un Ford Focus 3 1.0 EcoBoost de care suntem mulțumiți. Am simțit nevoia unei mașini cu tracțiune integrală, gardă la sol mai mare și unghiuri de atac bune pentru câteva zile de soft off-road pe an. Am studiat cât de cât piața și Duster părea să fie cea mai bună alegere pentru noi:

• a bifat tot ce voiam
  • portbagajul este ok pentru nevoile noastre momentan
  • mai voiam ca atunci când ne întorceam dintr-un traseu montan să nu fim stresați că suntem prăfuiți și murdărim tapițeria sau cine știe ce alt gând legat de activități sportive
  • ieftină la întreținere

Am citit foarte mult din tot ce s-a postat pe acest forum (ocazie cu care vă mulțumesc tuturor), Facebook (grupul Duster Trails) și am văzut o grămadă de clipuri pe YouTube. Știam la ce să ne așteptăm, care sunt avantajele acestei mașini și unde facem un compromis.

Am ridicat mașina la jumătatea lunii iunie și am parcurs deja aproximativ 1400 de km (un drum până la Cluj-Napoca) și prin împrejurimi (stăm în Prahova). Am respectat în mare recomandările pentru rodaj. Scaunele sunt comfortabile, zgomotul este acceptabil în mașină. Nu îmi place să fac depășiri scurte, deci sunt ok cu puterea motorului. Am urcat câteva pante abrubte prin zonă și mi-a plăcut cum se simte mașina atât la urcare, cât și la coborâre folosind HDC.

Îmi place enorm cum se vede această culoare la soare. 

our_duster.thumb.jpg.1c2d4a5a532437fe67878402ea12a2d2.jpg

Pe lista de achiziții pe termen scurt avem:

• tăviță portbagaj
  • bare transversale
  • scut EGR

Drumuri bune!

Editat de bvlad
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 56
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare, Revin cu un update după mult timp. Am ajuns la 23000 km și aproape un an de când avem mașina, așa că m-am prezentat la service pentru revizia anuală. Am folosit foarte puțin cu ade

Salutare, După mai bine de un an de gândit și răzgândit dacă avem nevoie de un SUV, împreună cu logodnica mea am comandat la jumătatea lui mai un Duster Prestige, Blue dCi, 4x4, la care am adăuga

Un pic de treabă după distracție. 60x187 cm, cu scaunul pasagerului tras în față și înclinat. Ar fi încăput și ceva de 190cm.

Posted Images

La scut EGR, ia ce s-a recomandat pe Trails, vandut de pick-up.ro. Mai apoi, vezi unde ai montata acea clapeta, sa stii care e cel potrivit.

La barele transversale, ti-as recomanda sa te gandesti ce vrei sa cari, sa stii care sunt potrivite. Cu exceptia celor OEM ( pe care le si recomand, pret-calitate ) si a celor de la Thule, nu am gasit ceva bun. Zic sa te gandesti pentru ca cele OEM de exemplu, nu sunt bune daca vrei sa pui ceva care ocupa mult pe latime, gen un caiac + cutie de portbagaj. Gasesti in schimb la Thule ceva compatibil pentru asta.

Link spre post

Mulțumesc pentru urări și pentru sfaturi. 

Am vorbit cu cei de la pick-up.ro despre scut. Pentru cei care mai comandă, este important să specificați dacă este vorba despre motorizarea cu AdBlue sau fără. 

Pentru bare am ales Thule WingBar Evo. Vrem să punem cutie plus suport de bicicletă sau să închiriem (momentan) un cort pentru plafon.

Cele OEM nu am văzut să aibă încuietori 

M-am uitat și la WingBar Edge, care poate arată un pic mai bine, însă spațiul disponibil pentru accesorii este mult mai mic. 

Link spre post

Aproximativ 1600km. 

Pentru că în week-end am urcat pe un deal cu un pic de noroi, am ajuns la concluzia că, pe lângă tăvița pentru portbagaj, avem nevoie și de covorașe de cauciuc tip tăviță pentru interior. Covorașele originale textile arată mai bine, dar se murdăresc extrem de ușor. 

Astăzi am primit comanda (315 lei) și le-am schimbat. 

Covorașele se potrivesc la fix și nu miros. 

La portbagaj se vede un pic ciudat marginea tăviței, dar cred că doar la versiunea 4x2 s-ar fi aranjat mai bine, fiind mai adânc portbagajul. 

Am uitat să specific în postarea inițială că am făcut CASCO + RCA prin Allianz Direct (văzusem această recomandare tot aici pe forum). Pentru primul an am plătit 178 euro CASCO. 

IMG_20210629_192535.jpg

IMG_20210629_192115.jpg

IMG_20210629_192010.jpg

Editat de bvlad
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...