Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Salutare,

Ma bate gandul sa-mi iau un set de Falken HS449-Eurowinter. Mi se pare pretul destul de onest fata de review-urile pe care le-am gasit,..

ATENTIE MARE! Gasesti review-uri pentru turisme!

Acestea nu sunt avelope pentru SUV!

Stiu... multi spun ca daca respecta dimensiunile si caracteristicile... "Care-i problema?" Problema este aceeasi ca si anvelopele All Season cu anvelopele de iarna... FIECARE a fost creata sa deserveasca subiectul caruia i se adreseaza.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Acestea nu sunt avelope pentru SUV!

Am avut in vedere si asta cand am cautat. Ideea e ca pe site-urile de afara si pe unele de aici cand le caut pe dimensiunea 215/65/16 imi apare la tipul anvelopei: 4x4 iarna.

Din cate stiu eu, dimensiunile astea de anvelopa sunt doar pe suv-uri medii si de mici dimensiuni, nu se pun pe turisme. (Ar arata si caraghios).

Intr-adevar pe site-ul emag nu mentioneaza ca sunt de SUV.

Mai cercetam! Mersi de heads-up!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post

Am si eu o intrebare: tinand cont ca masina a venit deja echipata cu roti iarna+vara (a mea cel putin asa a venit), mai trebuie schimbate rotile de iarna? Eu am fost in primavara sa ma interesez de cauciucuri la un service si mi-a spus ca nu e nevoie sa le schimb. Am mai intrebat pe urma la un alt service si mi-a zis ca trebuie sa le schimb (de unde am luat masina - si dealerul m-a vazut ca astept acolo si m-a intrebat ce mai am de rezolvat. Si cand i-am zis, mi-a zis sa nu mai plec urechea la aia pentru ca ei vor doar sa faca vanzare si cauciucurile sunt vara-iarna).

Eu va zic asta pentru ca poate mai e cineva in situatia mea si nu costa prea putin cauciucurile. Voi aveti vreo situatie mai deosebita (zona muntoasa, faceti frecvent offroad), de le schimbati?

Link spre post

Am observat acum in weekend cand a fost mini-ninsoarea din Bucuresti. Anvelopele stock Continental sunt praf-praf. Nu am simtit nici o diferenta intre vara si all seasons la franare, direct sanie. Va trebui sa circul cu atentie cu ele iarna asta. O sa iau si AT-urile alea si sa vad daca se va simti diferenta prin oras cu ele, cu toate ca nici alea nu sunt de iarna.

Oricum dupa parerea mea cele mai smechere anvelope de iarna raman alea cu "cuie" de la Nokian, Hakkapeliitta, sau cum s-or numi. Foarte smechere, pacat ca nu avem voie in tara noastra cu ele (nu inteleg de ce)..

Link spre post

M-am descurcat ok cu Continentalurile stock inclusiv cat au fost nameti pe toate stradutele din Bucuresti. Nu exceleaza ca anvelope de iarna insa iti poti face treaba linistit cu ele, in nici un caz nu sunt "praf".

La fel si la munte pe drumuri forestiere cu gheata si zapada; daca mergi normal si constient de starea drumului si cauciucuri esti ok, daca uiti de oricare dintre ele si faci pe eroul atunci...you're fcked :)

Da, sunt slabe/praf fata de niste cauciucuri dedicate de iarna, insa ele sunt din start intermediare si fac treaba pentru care-au fost gandite.

Pendru conditii hardcore lanturi fara discutii.

Editat de klaus
Link spre post

Eu ma gandesc ca pentru iarna e bine ca sa ai cauciucuri un pic mai inguste - deci oare ar mege cu 205 ???

Am vazut un Suzuki cu cauciucuri inguste... era parfum ! Cauciucurile prea late nu fac pereche buna cu zapada / gheata...

Totusi Duster nu este Land Cruiser !

Link spre post

Nu ma intelegeti gresit, e vina mea oarecum. Aveam asteptari prea mari. Cand am luat masina si am vazut anvelope Continental, am zis ca ar cam trebui sa isi faca treaba, poate si de aceea la momentul cand mergeam pe strada cu viteza legala si mi-a iesit un matiz in fata si a ramas acolo, ca patina si era o femeie la volan, cand am actionat frana am zis ca ma opresc la distanta ok. M-am oprit la vreo 20 cm de portiera matizului in schimb. Bine ca nu aveam viteza mai mare.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...