Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

Da

am duster 4x4 benzina,

eu traiesc in romania unde tot romanul care are o statie de combustibil are si vagoane de ulei ars.

deci motorina la noi este asa cum este,

a luat cineva motorina de la o statie, in bidoane, si a doua zi mizerie la greu pe fundul bidonului;

plus ca daca nimeresti o statie unde motorina nu are toate componentele dozate bine ( parafina mai multa sau cine stie ce altceva) gata cu injectoarele;

zgomot in plus la motor,

miros de motorina in exterior si in interior;

intamplare:

are omu nissan x-trail, pe motorina, normal, ca daca avea pe benzina il aresta,

merge pe drum linistit si brusc se opreste motorul.

pe remorca la service;

constatare - injectoare infundate;

le desfunda oamenii si masina isi revine;

cei de la service au zis ca este din cauza motorinei;

daca era sa-i schimbe injectoarele il costa cam 80-100 milioane(lei vechi).

io nu zic ca toate pe motorina se blocheaza,

ca n-ar mai fi nici una,

dar vreau sa merg linistit;

nu mai vorbesc iarna la -20 grade.

s-a dezvoltat un cult pentru motorina:

cele mai bune echipari, pentru 90% dintre conducatorii auto, mai ales din romania noastra, motorina si iar motorina;

cred ca e o boala de pe vremea lu ceasca, cand se gasea motorina pe toate drumurile, fata de benzina care era controlata total;

erau asa de disperati unii ca testau motoru de dacie sa mearga cu motorina.

acu, daca este "la liber", motorina la greu.

poate sunt un fel de mitica contra, ca nu vreau pe motorina, dar mi se pare putin ciudat sa fie considerate nemaipomenite numai cele pe motorina si cele pe benzina un dezastru.

o alta belea la noi este: cat consuma masina, indiferent de celelalte cheltuieli, taxe, intretinere, dotari si multe altele;

nu s-ar mai face pe benzina motoare daca ar fi asa de naspa .

nemtii au motoare pe motorina la greu, merg cu ele ca nebunii ( au autostrazi), cam 100.000 de km maxim, cu motorina super, dupa care le cumpara romanasii.

este adevarat, pe autostrada ai consum mai mic pe motorina, dar cum la noi sunt cateva sute de km de autostrada e ca si cum nu ar fi.

prin oras consumul de carburant este aprox. acelasi, cu mici diferente intre motorina si benzina

ca si eu cu a mea, pe benzina pot scoate in oras 5,5 -6 l daca nu prind stopuri.

cum naiba sa scoti cu benzinar 5,5-6 in oras

esti MAESTRU, arata-ne cum !!!!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De cand benzina e apa sfinţită si motorină o pacoste? Hai sa fim serioşi, daca bagi motorină de la tractor ce pretenţii sa ai? Eu de exemplu bag motorină 99% din cazuri de la mol si păstrez bonurile cam 2,3 plinuri, daca pica injectoarele stiu pe cine sa dau vina, pana acum, la 3 masini diesel nu am avut nici cea mai mica problema ,nici iarna mici vara, trageţi voi concluzia de ce ....

Link spre post

Si eu bagam motorina EVO cu 57k si nevasta baga benzina cu 49k Petrom.... Si eu ma uitam lung ca aveam 15l/100 consum si nevasta 9 in oras....Dar de, cine avea passat ?? Daca ai stii de cate ori am suspinat dupa loganul nevestei cand stateam 17 zile sa imi vina un injector....Glumesc, dar amintirea e cam amara... Apreciez in mod deosebit motorina, dar de cate ori imi amintesc prin ce am trecut mi se zbarleste buzunarul (pielea).

Link spre post

Calmo calmo. Suntem liberi sa legem ce varianta dorim...fara violenta! Ambele variante de motorizari au avantajele si dezavantajele lor. It's up to you baby sa alegi! Sa judeci si pe urma sa dai cu capul in perete pentru alegerea facuta!

Conducind un vehicol de firma m-am ghidat dupa observatia ca intre vehicolele comerciale ( furgonete, camioane, autocare ) au cam disparut motorizarie pe benzina. De ce oare?

In legatura cu consumul Dusterului, iata o medie facuta pe 156 Dustere

Diesel intre 4,81 - 8,34 l/100 km

Benzina intre 7,41 - 11,32 l/100 km

Cind cineva poate etala un esantion mai mare ( un numar mai mare de Dustere testate ) mai discutam....restul sunt fabulari, exceptii, anus contra naturii etc.

Sursa:

http://www.spritmonitor.de/en/overview/113-Dacia/1196-Duster.html?vehicletype=1&constyear_s=2008&constyear_e=2012&power_s=72&power_e=82&page=8&gearing=1

Link spre post

Mda,pe autostrada cu 50 la ora, si eu scot 6 si ceva apropo de spritmonitor. Am vazut o gramada cu dci mergand la consum cu 80 la ora si cu ochii lipiti de turometru. Nu e @vava pe aici sa zica cat consuma la 120-140 la ora. Am incercat si eu sa merg cu 90 pe autostrada dar imi pica rotile, adorm la volan, nu se poate asa ceva. Daca nu aud motorul ala la 4000-5000 de ture o arunc si imi iau dci. Am fost acum Ploiesti-Campina, Sinaia, Busteni, Brasov, Cheia, Ploiesti, consum 7.4 (CB), si a vazut saraca 5k ture pe la niste dapasiri in panta de tiruri. Pentru mine cei 5k ture reprezinta siguranta. E foarte adevarat ca in oras consumul urca la 11%. Iar vehicolele comerciale depasesc lejer 20k km pe an, asta inseamna o amortizare a costurilor mult mai rapida.Nu cred ca pleci la o plimbare de placere prin tara cu duba sau autocarul proprietate personala. Alea sunt facute sa scoata bani, dusterul e facut sa toace bani,(exceptie facand cele pe firma la care plimbarea nu e de placere). Peste 4-5 ani vedem de fiabilitatea dci-urilor, si a filtrelor de particule.Daca pica un injector/turbina/pompa inalta/FAP, o sa fie pretul pe 100km cam maricel (sper sa nu fie cazul). Daca se vor dovedi fiabile poate atunci o sa fiu tentat de un dci. Dar pana atunci o sa fiu super incantat de performantele actualei masini, precum si de stilul liber de condus, dat de aceasta motorizare. Injectoarele la passat au picat incepand cu 4 ani vechime si 80k km in medie.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...