Sari la conținut

Radu92

Members
 • Număr conținut

  3
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Reputație Comunitate

6 Neutral

Despre Radu92

 • Rang
  Nou venit

Informații profil

 • Oraș:
  Galați
 • Stare:
  Posesor de Duster
 • Motor:
  1.5 4x4 110cp
 • An fabricație:
  2014

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

 1. Exagerat de mult. La o scurtă căutare nu am găsit planetară mai scumpă de 17 milioane. Un sfat umil e să eviți reprezentanțele, caută piese la magazine de piese auto - preferabil nu serviceuri - sau de pe net. Am scutit prin metoda asta bani buni la piese și la Logan, și la Duster, cumpărându-mi eu piese și mergând la serviceuri pe care le știu că sunt serioase.
 2. Astăzi am schimbat distribuția (la 4 ani), pompa de apă, plăcuțele de frână și lichidul de frână. Piesele achiziționate de la AutoXNet Iași - foarte prompți, nimic de reproșat: Kit distribuție Contitech: 230 lei Pompa apa Airtex: 165 Plăcuțe ATE: 195 Lichid frână DOT 4 ATE: 35 Service la Racemi Iași, autorizați RAR - și aici a fost ok în mare parte, deși cred că putea fi gata mai repede (am fost programat la 8 dimineața, abia la 3 am luat mașina - și atunci pentru că i-am sunat eu, deși stabilisem să mă sune inginerul; în fine, a fost o zi aglomerată și pentru ei, îi înțeleg, nu e mare lucru). Manoperă schimb distribuție + pompă apă: 387 lei Manoperă înlocuit plăcuțe de frână, înlocuit lichid de frână și aerisire instalație de frânare: 167.4 lei Tot ei au pus și antigel (3 litri, 81 lei), apă distilată (3 litri, 6 lei) si silicon (24 lei). Toate operațiunile și piesele m-au costat 1290,73 lei. Nu știu dacă e mult sau puțin, e primul meu contact cu servisarea Dusterului. Urmează ITP joi (îl făceam azi dacă mă mișcam mai repede, dar nu e urgență).
 3. Salut Forum Duster, La sfârșitul lui octombrie 2018 am cumpărat un Duster facelift, 1.5 dci 110 cp, 4x4, fabricație decembrie 2014, prima înmatriculare ianuarie 2015. Mașina avea în bord 52 200 de kilometri, certificați în anexa de la firma de leasing la terminarea acestuia (ianuarie 2018, undeva la 48 de mii de kilometri). Țara de origine România, prețul 11 000 euro. Cumpărat de la Auto Geist Galați, totul foarte ok, toate actele în regulă pentru înmatriculare. Așa arăta mașina când am ajuns cu ea acasă (numărul e de leasing, evident nu mai e valabil astăzi): Avea o mică crăpătură pe bara spate, în dreptul portbagajului, și mici zgârieturi tot pe bara spate, dar nimic special. De revopsiri nu știu. Ajuns acasă am făcut revizia ulei + filtre (kit primit gratis de la vânzător, asta era "oferta lunii"; în cazul meu, din cine știe ce motiv, nu am avut și filtru de aer). Noiembrie - schimbat cauciucuri de iarnă, Tigar SUV Winter 215/65 R16. Set de 4, noi, 1200 lei. Cauciucurile cu care a venit mașina erau probabil originale, Continental, DOT 2014, mixte, uzate peste 50%. La ușa dreapta față am sesizat un zdrăngănit când o închideam; am fost la tinichigiu, problema era siliconul/spuma din interiorul ușii, care pocnise, probabil de la stat în soare (potrivit tinichigiului). Tabla nu mai era lipită etanș de suportul din interior. S-a rezolvat cu silicon. La începutul lui decembrie am atins carenajul dreapta spate în parcare și a pocnit; l-am înlocuit cu unul aftermarket, dar din plastic parcă mai de bună calitate decât cele originale. Carenaj 57 de lei + manoperă. Alte operațiuni minore - înlocuit ambele ștergătoare, probabil voi pune unul mai lung pe dreapta (deocamdată e de 45 cm, ar merge un 50 ca să șteargă tot parbrizul; urmează să văd dacă se potrivește). Pe viitor, probabil ar fi foarte bune niște apărători de noroi; la orice groapă/baltă toată apa și noroiul îmi vin pe parbriz. Ca experiență de condus, am observat următoarele: - șuierat ușor turbină în trepte mici de viteză, insesizabil dinăuntru dar sesizabil din afară; am observat același lucru și la mașini noi, performanțele mașinii nu sunt afectate (comparativ cu alt Duster, 2016, pe care l-am condus de mai multe ori). - sirenaj cutie de viteză, care, la fel, văd că e un simptom des întâlnit. Personal nu mă deranjează. - stabilitate ok pe curbe, destul de agilă până în 120 - 130, probabil poate și mai mult. - sistem 4x4 testat pe zăpadă întărită, gheață și polei, fără probleme. Consum 6,4 mediu momentan în bord, condus 40% în Galați, 60% în afară. Consum exclusiv extraurban undeva la 5,6 mers normal (până în 110 în afară, până în 80 localitate), posibil și mai puțin la mers cu 90 maxim în afară și mod eco activat. Până în momentul actual am făcut cu ea aproape 4000 de kilometri, fără probleme de vreun fel, deci mă declar mulțumit. Urmează ITP în următoarele trei săptămâni. Drumuri bune tuturor!
×
×
 • Creează nouă...