Sari la conținut

Postări Recomandate

Unii cred ca au ceva la scufita (ref.la clipurile de mai sus 8-) ),

m-am lamurit , benzina rules, si eu care imi facema probleme cu motorasul meu de pe dusterel :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

Salut,

Cu foarte multa obiectivitate, desi sunt posesor de Duster, versiunea Diesel, va spun fara indoiala, ca tratati problema cu foarte mare subiectivism. De fapt, pe acest thread, discutile vor continua pe aceeasi linie si la fel ar fi fost daca ar fi un thread, diesel vs benzina.

In primul rand alegeti ce va place si ce va tine buzunarul. Restul e can-can. Motoarele, atat pe benzina cat si pe motorina sunt ok si retineti, foarte fiabile. Referitor la Diesel, problemele de pe Logan, probleme la care au contribuit si modul de conducere "romanesc', in viteza 4 cu 40km/h, au contribuit la denigrarea acestui motor foarte bun.

Eu, la ora actuala, la modul cum functioneaza motorul si masina in general, din martie 2011 pana in prezent am facut 30.000 km, nu l-as mai schimba pe benzina....... exista o impletire intre sunetul diesel-ului si vivacitatea lui de la 2200 rpm in sus, care i-l face sa emana o forta pe care eu nu am simtit-o la varianta pe benzina. Am condus si Duster pe benzina si inca mult timp. Un motor excelent, de durata, dar care era trist, pur si simplu nu avea viata in el, decat daca era "stresat". Scuzati-mi termeni plastici, dar asa vad eu lucrurile.

Drumuri Bune!

Link spre post

Salutare,

apreciez in mod deosebit motorul DCI, 110Cp, buzunaru tine, din pacate nu mai ma tin nervii sa conduc (cel putin o perioada) un diesel. Din cate am vazut faci 30000 km pe an deci in acesta situatie banuiesc ca e super. Eu abia fac 10 mii si multi din ei in oras. Daca vrei sa nu ai probleme cu dci-ul trebuie sa acorzi o atentie deosebita turometrului, sau sa ai urechi ascutie. La ce imi foloseste zvac-ul de la diesel in oras? Nu tin mortis sa plec primul de la semafor.Consumul oricum e mare, la passat (B6) aveam cam 12-15 in oras, stateam cu ochii mai mult in turometru, foloseam doar 3 trepte de viteza din 6, plus ca s-au dus naibii injectoarele cu toate ca foloseam numai motorina de 63k litrul, si condus conform manualului. Nu am denigrat nici un moment acest motor (dci), dar in situatia mea chiar nu ma avantajeaza. Prefer sa am consum de 12 in oras dar sa pot sa turez motorul la cat am eu chemare, sau sa il tin la relanti in viteza 5-a. Loganul(1.4 MPI) are 35k facuti in 6 ani si il suceste nevasta cum are chef - nu are veleitati din astea tehnice gen turatie, cuplu, nu cred ca stie ce e ala turometru - numai in oras, si nu are nici pe naiba. Am facut ITP-ul acu o luna si spre surprinderea mea noxele au iesit bune. Si as putea sa continui.

Apropo, sa auzi sunetul de diesel pe passat in habitaclu - nu se aude deloc, asa ca tot nenorocirea de turometru ramane(a) de baza.

Drumuri bune asemenea!

Link spre post
La 10.000 km/an preponderent urban … :) … aş fi ales fără dubiu Sandero/Stepway/MCV în funcţie de necesităţi.

Da si eu, din pacate in iarna din 2 masini nu am reusit sa mai folosesc nici una, si erau echipate cu cauciucuri de iarna (passatul avea ContiWinterContact noi noute si totusi nu reuseam sa il misc mai mult de 1 m cu sau fara esp). 1 luna de zile pana s-a topit zapada am fost clientul RATP-ului. Si unu dadea ture in parcare cu un duster (dci 8-) ), numai asa sa ma enerveze, si pe mine dar si pe alti posesori de 2x4, mai inalte sau mai joase (exagerez, omul isi vedea pur si simplu de treaba lui si ii pasa prea putin de restu). Asta e doar un aspect. Alt aspect ar mai fi faptul ca as dori sa mai schimb si eu peisajul gen asfalt - langa asfalt, si sa ajung in zone ceva mai linistite, mai aproape de natura, ceva offroad din ala mai usurel ca nu ma vad cu dusterelu prin noroaie pana la butucul rotii (oricum nu sunt sigur ca mai iese de acolo). Si nu in ultimul rand dusterul imi place grozav. Mai ales ca are un pret zic eu decent, undeva la 14-14.500 mii cu rable si discount (NOUA). Un MCV benzina - 5 locuri, se ridica undeva la 10-10.500 cu rable.

Inca nu am ajuns sa am o masina de mers la servici, una de croaziera, si una eventual de offroad. Si nici in viitor nu am nici o sansa de asa ceva.

Link spre post

Dacă sunt necesare şi ceva capabilităţi de trecere mai bune (gardă la sol şi niscaiva tracţiune integrală), atunci Duster pare alegerea mai bună. Eu încă mă întreb dacă nu cumva Stepway îmi era suficient (acum au în ofertă Stepway2 1.6 16V 105 CP la 10.250 € faţă de Duster Laureate 1.6 16V 105 CP 4×4 la 14.800 €)…Dacă banii nu sunt o problemă… Mercedes G… 8-) pardon, Duster. :)

Link spre post
Referitor la cuplu - Cuplu maxim (NM@RPM): 320@1750, nu prea cred ca se compara cu un benzinar.

comparatia trebuie sa o faci la aceiasi capacitate cilindrica si cu turbina, unde valorile sunt cam la fel! :)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_petrol_engines#2.0_R4_16v_TFSI_125-199kW

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_diesel_engines#2.0_R4_16v_TDI_PD_103-125kW

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...