Sari la conținut

Despre ASR-ESP

Postări Recomandate

• Răspunsuri 99
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@CristiZ, bine ai venit pe si mai ales in randul posesorilor de Dustere. O sa vezi pe parcurs ca topicurile dublate/triplate si intrebari puse de 10 ori ingreuneaza foarte mult colectarea informatii

Seba, din cate am auzit (din mai multe surse), la coborare, mai ales la cele cu inclinatie mare, se recomanda ESP ON tocmai din cauza ABS-ului

Anti-lock braking in “LOCK” mode (vehicles equipped with ABS) When “4WD Lock" mode is active, the ABS switches to off-road mode. In this case, the wheels may lock intermittently to achieve better

Posted Images

NU stiu cum functioneaza la duster ESP-ul ca pana acum "becul" de la el nu s-a aprins niciodata. Cam am dubii referitor la functionarea lui atata timp cat ledul care ii semnalizeaza activitatea nu s-a aprins pana acum. La passat mi-a salvat pielea in curba cu polei, masina s-a smucit efectiv cand s-a aprins ledul care indica intrarea ESP-ului. Asa in mod obisnuit iarna in special mai mult ma incurca doarece bloca turarea motorului la iesirea din parcare din nameti. Pana nu il decuplam nu reuseam sa plec de pe loc. Eu zic ca e bine sa il ai dar nu e necesar 100/100. Poate ASR-ul sa faca mai multe,dar daca nu are un led de semnalizare iarasi nu stiu cand e activ si cand nu. Nu stiu cat sunt de performanti sunt senzorii de la Duster, poate la iarna sa isi confirme valoarea ca pana acum activitatea a fost 0. Ciudat e faptul ca pe pante abrupte, drumuri pietruite, sau cazuri cand am pierdut aderenta nu s-a aprins nimic in bord care sa semnalizeze activitatea sistemelor. Pana si ABS-ul intra doar la o franare super-energica. Din pacate paralela Duster-Passat nu functioneaza prea bine....

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...

Ma indoiesc Dacia Duster ca se aseaza mai bine in curbe si pe sosea in general ca un VW. Cred ca mai degraba viteza e perceputa diferit. Oricum am ramas placut surprins de stabilitatea Dusterului.

La mine sistemul electronic de stabilitate a actionat de cateva ori pana acum. In vara am intrat pe un camp pe un drum nepavat cu ceva pietris cu viteza 70-80km/h; la o curba masina a intrat putin in derapaj si sistemul a redresat-o imediat; cei drept am luat si eu piciorul de pe acceleratie :angel:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...