Sari la conținut

Despre ASR-ESP

Postări Recomandate

Buna seara tuturor

as vrea sa va rog sa ma lamuriti ce este ASR ESP si cat este de necesar unui duster.

Doresc sa imi cumpar un duster laureate 4x4 benzina si dealerul mi-a comunicat ca mai au pe stoc dar fara ASR ESP. Deoarece cele de pe stoc beneficiaza de reduceri (rabla plus ceva de la uzina) au un pret foarte bun 13 800 modelul aratat.

Nu stiu ce sa fac> sa cumpar fara ASR ESP mai ieftin sau sa mai astept cateva saptamani si sa imi iau cu echipament complet. Oare imi va fi de folos. Pe logan nu am avut si nici nu stiam ce inseamna si nu am avut nici o problema.

Va multumesc mult.

a si inca ceva> oare masinile care se afla pe stoc au probleme/au fost refuzate etc?

O seara buna tuturor

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 99
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@CristiZ, bine ai venit pe si mai ales in randul posesorilor de Dustere. O sa vezi pe parcurs ca topicurile dublate/triplate si intrebari puse de 10 ori ingreuneaza foarte mult colectarea informatii

Seba, din cate am auzit (din mai multe surse), la coborare, mai ales la cele cu inclinatie mare, se recomanda ESP ON tocmai din cauza ABS-ului

Anti-lock braking in “LOCK” mode (vehicles equipped with ABS) When “4WD Lock" mode is active, the ABS switches to off-road mode. In this case, the wheels may lock intermittently to achieve better

Posted Images

Eu zic ca ESP-ul e bun mai ales ca masina are tendinte subviratoare in mod 4x2. Pe mine cel putin la fosta masina m-a scos din belele cand am intrat intr-o curba cam tare si am prins o bucata de polei. ESP-ul pe benzinar a fost impus de UE (dupa anumite zvonuri), si a aparut ceva mai tarziu anul acesta. Multi au dustere pe benzina fara ESP poate dau ceva sfaturi bune, mai ales ca au "facut" 1-2 ierni cu ele.

Link spre post

http://ro.wikipedia.org/wiki/Anti_Slip_Regulator

http://ro.wikipedia.org/wiki/ESP

nici una nu este un moft, daca nu privesti ca moft de exemplu centura de siguranta. Ai nevoie de ea? Foloseste la ceva?

In anumite ipostaze poate salva viata ta si a celor din jurul tau. Punct.

Nimeni nu doreste sa fie salvat de centura de siguranta de exemplu! Dar....

La Duster, din cauza inaltimii generale a masinii, a tendintei de ' balanganare ' in curbe, in Germania au vrut neaparat sa-l dea cu rotile in sus, s-a spus de la bun inceput ca se recomanda ESP-ul.

Un alt punct de vedere: daca ai optat pentru bijuteria asta de electronica NISAN ,care vine cu 4x4 care cupleaza si decupleaza dupa cum simte el, atunci de ce sa nu pui cireasa pe tort si cu aceste functii si sa iei full option ( cu toate functiunile posibile )?

Pe de alta parte ca economist, abordez intotdeauna un plan plecind de la resursele disponibile proprii si mai putin atrase, relative. Cum s-ar spune bazeaza-te pe buzunarul propriu si puterile proprii. Asta in sensul ca ai bani pentru full option?

Daca DA atunci mai asteapta pina i-ti aduce masina dorita. Daca NU atunci puneti intrebarea: mai poti astepta? Daca poti, stai pina faci rost de bani pentru full option daca NU cumpara miine prin oferta avantajoasa.

Sigur masinile oferite fara ESP nu sunt de aruncat si nu sunt stocuri defecte. Probabil cineva le-a comandat si a revenit ulterior asupra deciziei sau nu a mai avut bani.

Oricum te asteptam la DUSTERUL MEU!

Pace!

:thumbsup:

Link spre post

Recomandarea mea este sa iti iei cu ESP, chiar daca nu o ridici intr-o zi doua dupa ce ai facut comanda.Eu asa am facut, chiar daca am asteptat ceva mai mult pana am ridicat-o (aproape 2 luni), dar la mine este alta poveste ( cu asteptatul asta ).In plus fata de ce zice tavi pot sa iti zic ca anvelopele se tocesc mai repede...Si 30 de milioane sa dai pe cauciucuri...

Link spre post

Buna seara tuturor

as vrea sa va rog sa ma lamuriti ce este ASR ESP si cat este de necesar unui duster.

Doresc sa imi cumpar un duster laureate 4x4 benzina si dealerul mi-a comunicat ca mai au pe stoc dar fara ASR ESP. Deoarece cele de pe stoc beneficiaza de reduceri (rabla plus ceva de la uzina) au un pret foarte bun 13 800 modelul aratat.

Nu stiu ce sa fac> sa cumpar fara ASR ESP mai ieftin sau sa mai astept cateva saptamani si sa imi iau cu echipament complet. Oare imi va fi de folos. Pe logan nu am avut si nici nu stiam ce inseamna si nu am avut nici o problema.

Va multumesc mult.

a si inca ceva> oare masinile care se afla pe stoc au probleme/au fost refuzate etc?

O seara buna tuturor

In principal este un sistem de stabilitate si control al tractiunii.

Ca o parere personala... daca nu esti o persoana careia ii place sa mearga la limita cu masina prin curbe, atunci nu este imperios necesar. Dupa cum a spus si @ISZY56, nemtii au vrut neaparat sa-l dea cu rotile-n sus, cred ca nu este si cazul tau... sa ai astfel de ambitii!

Eu, sincer, am ajuns sa fiu incurcat de aceste sisteme si am ajuns sa fiu nevoit sa le decuplez (bine ca am avut aceasta posibilitate!!!) de cateva ori (e-adevarat ca in toate aceste situatii eram in OFF-ROAD).

Dupa cum si colegul @ISZY56 a spus... imi dau si eu cu parerea ca trebuie sa cantaresti bine de tot ce inseamna BUGETUL casei si sa vezi daca iti poti permite sa mai astepti si sa-ti iei una cu ESP+ASR sau, daca nu... insfaca una repede, caci un discount dat de uzina (de 2000 ron) nu-i o suma mare dar nici mica...(e, totusi, benzina pentru aprox 4000 km).

Fie sa alegi asa cum iti este mai bine!

Link spre post

Buna seara tuturor

Va multumesc mult.

O seara buna tuturor

Salut ASR ESP este functia anti-derapaj te ajuta mult in conditiile de iarna sau la carosabil umed iar in off-road ajuta la coborari in conditiile in care panta este abrupta deoarece impiedica blocarea rotilor. :thumbsup:

decizia iti apartine

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...