Sari la conținut

Despre ASR-ESP

Postări Recomandate

Eu am PH2 4*2 2wd 1.6i si ESP este automat, adica nu am buton de dezactivare. Hill asisstent este si el automat si intra atunci cand sunt indeplinite cateva conditii pe care nu le stiu prea bine - sa fie frana calcata si ambreiajul - iar dupa 2-3 secunde se dezactiveaza. Sistemul chiar functioneaza, am o mica rampa la garaj si mereu ii vad eficienta.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 99
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@CristiZ, bine ai venit pe si mai ales in randul posesorilor de Dustere. O sa vezi pe parcurs ca topicurile dublate/triplate si intrebari puse de 10 ori ingreuneaza foarte mult colectarea informatii

Seba, din cate am auzit (din mai multe surse), la coborare, mai ales la cele cu inclinatie mare, se recomanda ESP ON tocmai din cauza ABS-ului

Anti-lock braking in “LOCK” mode (vehicles equipped with ABS) When “4WD Lock" mode is active, the ABS switches to off-road mode. In this case, the wheels may lock intermittently to achieve better

Posted Images

Eu am PH2 4*2 2wd 1.6i si ESP este automat, adica nu am buton de dezactivare. Hill asisstent este si el automat si intra atunci cand sunt indeplinite cateva conditii pe care nu le stiu prea bine - sa fie frana calcata si ambreiajul - iar dupa 2-3 secunde se dezactiveaza. Sistemul chiar functioneaza, am o mica rampa la garaj si mereu ii vad eficienta.

Deci sunt definitiv lamurit. M-am agitat inutil! Multumesc!

Link spre post

Conditiile pentru ca HSA-ul (Hill Start Assistant) sa se activeze sunt:

- rampa cu inclinatie mare (cat anume nu scrie nicaieri insa, din experientele mele trebuie sa fie mai mare de 10%)

- treapta 1 cuplata

- ambreiaj apasat pana la fund.

Daca aceste conditii sunt indeplinite poti lua piciorul de pe frana si masina ramane nemiscata aproximativ 2-3 secunde, timp in care poti pleca de pe loc.

Atentie insa... Daca, in cele 2-3 secunde in care HSA-ul este activ, apesi (fie si numai putin) frana, HSA-ul se dezactiveaza instantaneu. Asta e bine de stiut cand te afli pe rampe cu inclinatie foarte mare (peste 20%) si n-ai vrea sa o iei la vale cu viteza (evident, cu spatele)

Detaliu: HSA-ul functioneaza si cand urci o rampa cu spatele (esti in marsarier), in aceleasi conditii ca mai sus.

Link spre post

La mine se activeaza si la pante/rampe mult mai mici (2-3%). Aproape ca n-am observat situatii in care sa nu se activeze.

Se activeaza si in treapta a 2-a (cel putin la mine). De la a 3-a in sus n-am incercat, evident.

Link spre post
  • 3 weeks later...

Salut,

As avea o intrebare catre cei care au experimentat asta: ASR-ul se comporta ca un diferential blocabil pe Duster? Adica franeaza (si pe spate) roata care are aderenta cea mai slaba asa incat cuplul sa fie transperat pe roata cu aderenta buna? Daca da, cum isi face treaba functia asta? Se simte nevoia unui LSD mecanic pe puntea spate?

Multumesc!

Link spre post

@CristiZ, bine ai venit pe si mai ales in randul posesorilor de Dustere. O sa vezi pe parcurs ca topicurile dublate/triplate si intrebari puse de 10 ori ingreuneaza foarte mult colectarea informatiilor cu adevarat utile. DIn acest motiv este important ca inainte sa pui o intrebare sa te documentezi temeinic pe . Foloseste motorul intern de cautare pentru cuvinte-cheie de cel putin 4 litere. Pentru cuvinte mai scurte si abrevieri gen ASR, ESP, ABS etc poti folosi metoda externa descrisa AICI.

Pe scurt:

1. Da, ASR are o functie care incearca sa suplineasca rolul unui dif spate blocabil prin blocarea rotii fara aderenta pentru fractiuni de secunda pentru ca cealalta roata sa primeasca cuplu, dar nu exista inca suficiente "probe", clipuri, marturii etc care certifica utilitatea lui.

2. Cauta intre posturile @ITLand, la un moment dat a explicat foarte bine si pe intelesul tuturor cum e cu "necesitatea" unui LSD spate pe Duster. Parerea mea: daca folosesti frecvent (mai mult de odata pe luna) masina in situatii in care se impune un dif blocabil atunci se pune intrebarea daca ti-ai ales bine marca masinii tale... :) Daca raspunsul este DA atunci felicitari pentru entuziasm dar pregateste-te sa investesti in pasiunea ta.

Eu personal in cele cateva sute de km de offroad nu am simtit nevoia unui dif spate blocabil, dar mai relevant ar fi parerea colegilor de cu vechime mai mare. Oricum, proiectul LSD (despre care exista pe o dezbatere de zeci de pagini - din pacate cu mult off-topic) care s-a montat pe Mudster nu a trecut inca de faza de testare, deci, desi disponibil, vine cu multe riscuri...

Editat de timekruzer
Link spre post
  • 4 months later...

Dragi colegi,

Cum pot verifica si eu daca functioneaza ESP-ul? Am vazut mai multe filmulete in care se vede ca la accelerari bruste se aprinde martorul ESP din bord, ei bine la mine nu se aprinde. Mmartorul merge, pt ca lumineaza la punerea contactului ... accelerez brusc si simt ca pierd aderenta (atat 2x4 cat si 4x4 pe mazga), masina ramane totusi pe traiectorie dar martorul ESP ramane stins. CUm pot verifica daca imi functioneaza ESP-ul (daca pun masina pe 4x2) si ridic o roata pe cric, evident roata de pe puntea fata, ar trebui sa se aprinda?

Dati-mi idei, va multumesc (fara sa ajung la dealer momentan)!

Editat de dragos1908
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...