Sari la conținut

Despre ASR-ESP

Postări Recomandate

Si la mine intra puntea spate in tractiune din cand in cand si nu se aprinde neaparat becul esp-ului. De fapt, esp-ul intra destul de rar, ceea ce inseamna ca in general, Prafuila e destul de stabil. Sau poate, vorba ta, sa nu "considere" necesar.

Editat de denon2808
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 years later...
  • Răspunsuri 99
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@CristiZ, bine ai venit pe si mai ales in randul posesorilor de Dustere. O sa vezi pe parcurs ca topicurile dublate/triplate si intrebari puse de 10 ori ingreuneaza foarte mult colectarea informatii

Seba, din cate am auzit (din mai multe surse), la coborare, mai ales la cele cu inclinatie mare, se recomanda ESP ON tocmai din cauza ABS-ului

Anti-lock braking in “LOCK” mode (vehicles equipped with ABS) When “4WD Lock" mode is active, the ABS switches to off-road mode. In this case, the wheels may lock intermittently to achieve better

Posted Images

Dragi colegi,

Cum pot verifica si eu daca functioneaza ESP-ul? Am vazut mai multe filmulete in care se vede ca la accelerari bruste se aprinde martorul ESP din bord, ei bine la mine nu se aprinde. Mmartorul merge, pt ca lumineaza la punerea contactului ... accelerez brusc si simt ca pierd aderenta (atat 2x4 cat si 4x4 pe mazga), masina ramane totusi pe traiectorie dar martorul ESP ramane stins. CUm pot verifica daca imi functioneaza ESP-ul (daca pun masina pe 4x2) si ridic o roata pe cric, evident roata de pe puntea fata, ar trebui sa se aprinda?

Dati-mi idei, va multumesc (fara sa ajung la dealer momentan)!

Salutare, la accelerari bruste si pierderea aderentei se activeaza ASR nu ESP... ASR vine de la Anti-Slip Regulation (”contol” Anti-alunecare), ESP de le Electronic Stability ceva... deci una e una si se activeaza cand pierzi aderanta la plecare de pe loc, si alta e alta si se activeaza atunci cand virezi si masina nu se deplaseaza catre directia calculata.

Link spre post

Corect, cu modificările:

ASR = control tracțiune = merge permanent nu doar la plecarea de pe loc

ESP = Electronic Stability Program = control traiectorie = merge doar în mișcare încercând să țină mașina pe direcția în care e îndreptat volanul

Pentru patinare/balans la plecarea de pe loc: viteză zero+trapta 1 sau 2 apoi accerație până în 2000rpm și sistemul te lasă să patinezi

Link spre post

ASR = control tracțiune = merge permanent nu doar la plecarea de pe loc

Adevarat, si la turismul meu este la fel, intra spre exemplu la deal daca masina pierde aderenta, la masina mea insa se poate decupla.

Link spre post

Tocmai am vazut pe fb un filmulet postat de un coleg cu Duster, s-a invartit cu ea prin parcare pe final a pus frana masina s-a dus tarash 1 metru cu roata blocata, ABS-ul nu a functionat, spunea ca avea ESP OFF. Intrebare ESP OFF anuleaza si ABS sau are el o problema la masina?

Editat de Caphonne
Link spre post

ESP- OFF nu anuleaza ABS, doar ca ABS functioneaza dupa alti parametrii. Am vazut si eu filmuletul si masina functioneaza normal. Inertia detectata la acea oprire a fost considerata prea mica pt. a activa ABS. La o coborare abrupta tare, pe noroi, ABS-ul face ce trebe si in modul ESP OFF. Cel putin la mine pe PH1.

Link spre post

@vsebas mi se parea cam aiurea pe drept sa se duca tarash 1 metru (poate ai citit acolo ce am scris), poate sunt eu obisnuit cu turismul meu unde intra foarte repede ABS-ul; :).Daca asa merge Dusterul este bine de stiut pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu masina.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...