Sari la conținut

1.2 Tce Pofticios De Ulei

Postări Recomandate

Repet, la mine nu curgea uleiul. Nu erau probleme de etanseizare. Presiunea in cilindrii era ok. In afara de faptul ca amandoi am avut problema cu motorul, problema nu seamana.

E greu de demonstrat viciul ascuns pentru ca ... motorul nu mai era in garantie, la el a existat o interventie neautorizata in afara retelei Dacia.

• Masticul ala e omologat pentru utilizarea la motorare cu GPL?
  • Oare arderea GPL-ului nu se produce la alta temperatura, mai inalta decat cea a benzinei, ce poate afecta masticul?
  • Oare la arderea GPL-ului nu se elibereaza alti compusi chimici decat cei produsi de arderea benzinei, ce poate pot interactiona chimic cu masticul?
  • Si problema a aparut dupa multi km de la achizitie, tu afirmi in nenumarate randuri ca verificai des nivelul uleiului si era tot timpul intre cotele minime si maxime, si brusc ai ramas cu 200ml, adica ti s-au scurs cativa litri brusc; daca e asa, de ce nu ai vazut balta de ulei de sub masina? Daca se scurgea treptat, de ce nu ai vazut pe joja ca scade constant nivelul? Sarcina utilizatorului este de a controla pe joja nivelul uleiului periodic si de a informa service-ul in caz de probleme.

Incearca sa iti gandesti situatia la rece, priveste-o din afara. Poate eu iti par dur, in instanta va fi si mai dur. Nu vei primi nici un raspuns de la Dacia pana in instanta, si daca esti nepregatit acolo cu explicatii logice plauzibile, nu ai nici o sansa.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 960
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu imi vine sa cred reactiile si concluziile unora despre forum , dar asta e, nu poti sa te intelegi cu toata lumea, unii chiar au idei fixe si atunci cel mai bine este sa renunti la efoturile de a-i

@stefanudrea te rog sa te calmezi si sa postezi pe forum , in speta in acest topic, numai cand vei avea date concrete, pana atunci iti recomand sa nu mai postezi informatii partiale sau fara surse, de

Ei na, este evident ca deja te-ai angajat, dar nu asta e ideea.   Parerea mea prietenesca, simpatizanta si pe deplin interesata: presupunand ca ar exista buna intentie si receptivitate din partea as

Posted Images

Mda, cred ca intradevar am deschis degeaba topicul. Multe din intrebarile pe care ti le pui tu nu au raspuns nici de la Dacia, iar cei de la Prins au aruncat o groaza de bani special pt a face o instalatie pt motorul asta. Sau in special pt mine! Acum pot linistiti sa inchida fabrica, si-au atins scopul!

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Link spre post

Aici nu vorbim de garantie ci de un viciu ascuns al motorului. Puteai monta pe el 10 instalatii de gaz si chiar daca a iesit din garantie cu ocazia asta, sa zicem, asta nu exonereaza Dacia de raspunderea pentru defectul ascuns. Asta trebuie sa demonstrezi... Eu asa vad problema.

Editat de CristiZ
Link spre post
Aici nu vorbim de garantie ci de un viciu ascuns al motorului. Puteai monta pe el 10 instalatii de gaz si chiar daca a iesit din garantie cu ocazia asta, sa zicem, asta nu exonereaza Dacia de raspunderea pentru defectul ascuns. Asta trebuie sa demonstrezi... Eu asa vad problema.

Nu cred ca mai are rost sa continuam discutia! E posibil ca gpl sa imi fi intrat mie prea puternic pe nas si sa afecteze digestia. Deci, sunt eu viciat din nastere si gata!

Link spre post
Repet, la mine nu curgea uleiul. Nu erau probleme de etanseizare. Presiunea in cilindrii era ok. In afara de faptul ca amandoi am avut problema cu motorul, problema nu seamana.

E greu de demonstrat viciul ascuns pentru ca ... motorul nu mai era in garantie, la el a existat o interventie neautorizata in afara retelei Dacia.

• Masticul ala e omologat pentru utilizarea la motorare cu GPL?
  • Oare arderea GPL-ului nu se produce la alta temperatura, mai inalta decat cea a benzinei, ce poate afecta masticul?
  • Oare la arderea GPL-ului nu se elibereaza alti compusi chimici decat cei produsi de arderea benzinei, ce poate pot interactiona chimic cu masticul?
  • Si problema a aparut dupa multi km de la achizitie, tu afirmi in nenumarate randuri ca verificai des nivelul uleiului si era tot timpul intre cotele minime si maxime, si brusc ai ramas cu 200ml, adica ti s-au scurs cativa litri brusc; daca e asa, de ce nu ai vazut balta de ulei de sub masina? Daca se scurgea treptat, de ce nu ai vazut pe joja ca scade constant nivelul? Sarcina utilizatorului este de a controla pe joja nivelul uleiului periodic si de a informa service-ul in caz de probleme.

Incearca sa iti gandesti situatia la rece, priveste-o din afara. Poate eu iti par dur, in instanta va fi si mai dur. Nu vei primi nici un raspuns de la Dacia pana in instanta, si daca esti nepregatit acolo cu explicatii logice plauzibile, nu ai nici o sansa.

Daca gpl ar fi afectat etanseitatea atunci ar fi cedat si in alte locuri nu numai intrun loc bine determinat. Nu credeam ca voi ajunge sa demonstrez ca in poze este masina mea!

Link spre post

Referitor la indicatorul de ulei, m-am tot gandit, si mi-am amintit de o patanie veche de vreo 12 ani cu un bmw ursulet. Daca si la motoarele noi e ca si la vechile motoare, atunci senzorul acela de ulei este doar un senzor de presiune de ulei (nu de cantitate), nu este amplasat departe de pompa de ulei, si avertizeaza doar daca pompa de ulei nu reuseste sa creeze o presiune minima la el. Daca intre pompa si acel senzor nu este distanta mare, si daca pompa merge bine, atunci nu este necesara o cantitate mare de ulei pentru a crea presiunea corecta. Doar ca in restul motorului poate fi uscat...

La masini mai scumpe se punea si senzor de cantitate (nivel) de ulei, probabil de acela zicea @t0rquemada ca nu e cablat

Stefan, normal ca esti suparat, poate intr-adevat gpl-ul nu a afectat cu nimic, insa la orice garantie nici nu conteaza cum ai incalcat-o, daca ai incalcat-o. Cat despre "vicii ascunse", de fapt de aceea producatorii isi asuma garantia, deoarece nu se pot exclude un mic procent de piese care cedeaza in primii x mii de km...

Link spre post

Eu cred ca pentru Dacia inlocuirea motorului nu are decat sa ii aduca un plus de imagine. Daca se opune si va exista un proces si "reclama" peste tot pe net... nu are de ce sa ii convina asta. Cineva cu putere de decizie se va gandi ca nu merita. Dar sa stii ca depinde capital de cat de inversunat ai sa fii!

Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...