Sari la conținut

1.2 Tce Pofticios De Ulei

Postări Recomandate

Reviziile la gpl se fac la 6 luni si am respectat si acest aspect cu strictete! Exista 3 suruburi care practic tin loc de filtre, iar ele erau de fiecare data aproape neschimbate ca stare. Faza cu unde s-a dus uleiul nu este explicata de Dacia in niciuna din variante desi ei sustin ca etansarea motorului nu are nici o treaba cu disparitia aprpape totala a sa. Am intrebat doar daca e normal sa se scurga fix printrun loc si se vede in poze care e acel loc si au zis ca nu, dar e "nesemnificativ" un fel de "merge si asa"! Avertizorul din bord e de asemenea marele lor mister. Ori, daca pentru ei este un mister tot ce se intampla, eu am o singura certitudine: ei stiu ce nu merge, dar se fac ca ploua! Si asta m-a determinat sa merg mai departe! Deocamdata am impartasit cu voi ca sa va lamuresc, desi nu stiu daca am reusit, ca nu are nici o legatura montarea gpl cu uleiul "sustras" din motor de ET. Urmeaza sa vedem daca "se recunosc" defectele de fabricatie si aici ma refer la etansarea motorului cu mastic de proasta calitate pus pe margine intro cantitate aproape nesemnificativa( expertul chiar s-a crucit cand a vazut solutia aleasa de Dacia) si lipsa avertizarii din bord: daca se aprindea lasam masina pe lic chemam platforma si o duceam in service. Stiti ce au zis despre avertizarea din bord? Ca se aprinde cand motorul e complet distrus, cand nu mai ai ce sa ii faci! Profesionisti, nu? Acestea sunt starile de fapt, cred ca pozele vorbesc de la sine! M-am documentat mult inainte de a lua decizia montarii gpl, cunosc riscurile comerciale la care m-am supus, dar cunosc si capitolul din codul civil care vorbeste despre vicii ascunse. Cunosc de asemenea si ca informatia circula repede astfel ca stiu ce am de facut in cazul in care nu voi primi un motor nou! Deocamdata conduc un logan "stors" fara mila, deci nu merg inca pe jos, deci sunt pregatit si de lupte. Eu insist sa cred ca 10000 de euro sa zicem sau chiar mai putin, cat ar costa un motor nou cu toate cele, nu se compara cu scoaterea din productie a unui motor! Stiu ca se poate vorbi de sfarsit de euro5 si ca vezi doamne euro6 poate ca a fost imbunatatit, dar cine va garanteaza ca noul euro6 a fost lipit corespunzator? Asa ca, vom vedea cine ce pierde mai mult! Si va mai spun ceva: daca se pune motor nou voi pune la loc si gpl pentru ca se vede clar ca nu el e de vina! Inca imi place senzatia de a avea dubla autonomie pe drumul de Germania si senzatia de a economisi 50 euro la fiecare plin atunci cand vedeam benzina 1.5, iar gpl 0.5. Socotiti si voi la un plin de 50 litri cat intra in rezervorul meu de 75 litri! Asa e cum zice si @Don, pe asfalt motorul se misca frumos si de aceea l-am ales. Nu mai vorbim deloc despre ce va fi next car. Sa ramanem pe buba actuala si sa vedem ce deznodamant va avea.

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 960
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu imi vine sa cred reactiile si concluziile unora despre forum , dar asta e, nu poti sa te intelegi cu toata lumea, unii chiar au idei fixe si atunci cel mai bine este sa renunti la efoturile de a-i

@stefanudrea te rog sa te calmezi si sa postezi pe forum , in speta in acest topic, numai cand vei avea date concrete, pana atunci iti recomand sa nu mai postezi informatii partiale sau fara surse, de

Ei na, este evident ca deja te-ai angajat, dar nu asta e ideea.   Parerea mea prietenesca, simpatizanta si pe deplin interesata: presupunand ca ar exista buna intentie si receptivitate din partea as

Posted Images

Ma intristeaza sincer situatia asta in care s-a ajuns cu motorul tau Stefane, dar mai mult ma intristeaza cum abereaza unii. Chiar daca motorul este de ascutitoare, se poate intampla si la un diesel problema asta.

Am condus matiz si nu ma simteam deloc intr-o ascutitoare asa cum e si poreclit. Daca e condus omeneste poti fi foarte fericit cu el. In ce priveste dieselul, stomatologul meu a avut Duster diesel si cand gasit masina aproape colmatata, iar Dacia i-a zis ca un simplu pit stop la alta statie decat cea buna e de vina a renuntat complet la masina si acum conduce altceva. Deci raspunsurile ghiduse ale Dacia sunt peste tot! Si tocmai cand am vrut sa fiu si eu patriot!

Link spre post

Killer 82: deci cronologic s-a intamplat asa: etansarea a dus la pierdere de ulei treptat, ungerea nu s-a mai facut cum trebuie, nemaiavand ulei au intervenit restul daunelor. Disparitia uleiului are deci mai multe cauze si efecte aici: etansarea si consumul normal (limita permisa de carte) precum si "calitatea" camasilor cilindrilor au "ajutat" MICUTUL BETIVAN sa se indestuleze cu cei 4.5 litri de ulei de la ultima revizie. Depunerile de pe pistoane reprezinta ulei ars dupa ce motorul a luat-o razna. S-a remarcat bine mai devreme ca se vede clar natura depunerilor. Fenomenul de pierdere de 1 litru stat pe loc este relativ expkicat de service ca fiind cauzat de motorul complet distrus care "o luase direct pe ulei" nu ii mai trebuia combustibil. Deci ceva de genul, ai dat o cheie ai dat 1 litru de ulei de la bunica. Colac peste pupaza martorul de bord dormea linistit si ne arata ca totul e ok, motorul inca nu a crapat in 2 sau nu a zburat de sub capota. Aveau ei doi (motorul si martorul) o intelegere: daca crapi sa ma iei cu tine, pana atunci eu stau de sase si nu te dau de gol ca ai luat-o pe ulei! Sunt lucrurile care ma fac sa cred ca nu ma agit degeaba si ca pana nu se gaseste o logica explicatie eu nu am de ce sa stau linistit! Inca ceva: dupa ce repar motorul, daca e sa il fac pe banii mei, il voi duce personal la sediul central Renault si il voi face monument al victoriei acolo. Sau poate vor fi interesati cei de la tehnic din Franta sa il studieze asa ca "voi face licitatie" sa vedem cine il merita!

Editat de stefanudrea
Link spre post
Cat costa reparatia?motor nou +montaj?

Abia acum dupa ce am amenintat cu opc si instanta s-au apucat sa faca raport cu ce e distrus si sa calculeze ce costuri necesita! Culmea e ca acum zic ca nu tot motorul este stricat, unele componente se pot refolosi. Cand se va face acel raport voi vedea daca il contest sau nu. Cert este ca nu accept alta solutie decat completa schimbare motor si a ce mai e nevoie.

Editat de stefanudrea
Link spre post

Sa va mai zic ceva: daca etansarea era perfecta si martorul se aprindea acum motorul era deja in drum spre service pt montare cu plata de catre mine.

Editat de stefanudrea
Link spre post

În cazul meu, costurile înlocuirii motorului au fost pe undeva la 40.000 RON, dar acolo au fost incluse și alte costuri anexe, pre-înlocuire, precum diagnosticare defect, sau costurile cu mașina de înlocuire pe perioada celor 3 săptămâni cât mașina mea a fost în service.

În ceea ce privește viciu ascuns, Ștefane, e singura și cea mai bună șansă a ta. E foarte greu de demonstrat, și chiar dacă reușești să o demonstrezi, Dacia se poate folosi în instanță de câteva lucruri pe care le-am enumerat eu mai sus pentru a se eschiva, conform manualului de utilizare și condițiilor de garanție agreate de noi toți când semnăm de preluare mașină nouă.

Îți urez mult succes. Dar sfatul meu este, pe lângă eforturile pe care le vei depune în sensul demonstrării viciului ascuns, să îți pregătești și apărarea față de acele prevederi, altfel efortul va fi degeaba.

Link spre post

De ce e greu de demonstrat viciul ascuns? A curs gpl pe acolo sau ulei? Martorul de bord e lumanare si am suflat eu in el? Credeam ca am pus poze clare, mai clare de atat nu pot face, nu am s7. Expertul ala are si el atestat de expert judiciar, expertiza exista. Semnele de intrebare sunt acolo si nu au primit raspuns. Interesant este insa altceva: s-a intrebat oare cineva de ce oare aceeasi problema a aparut la 2 motoare identice si totusi diferite in sensul ca 1 avea gpl si altul nu? Asta arata cat de "vinovat" este gpl! Sa nu mai zicem si de cazul Renault Captur. El ce o fi avut saracul? A pierdut ulei pt ca...am pus eu gpl?

Editat de stefanudrea
Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...