Sari la conținut

Probleme aeroterma

Postări Recomandate

Crede-ma, nu e normal. Ultima bulina , de care spui tu este cea normala pe care trebuie tinut acel buton vara. Masina nu are climatronic, asa ca acel buton e doar un robinet de calorifer, care nu lasa apa calda din radiator sa ajunga in "caloriferul" din bord.

In momentul in care " nu mai baga rece", nu mai baga nici aer. Adica, ceva se astupa si aerul nu mai iese prin gurile de ventilatie ci fasaie puternic undeva in mijlocul bordului. Dupa oprirea agregatului, incet incet baga rece ! Deci ventilatorul sufla in niste elemente inca reci.

Am avut si megane 2 ( ac manual) care are probabil un sistem similar-- never ever nu am avut problema asta. Am avut si tico cu aer conditionat, baga frig ore in sir pana paralizai in masina.... Ca atare, ori e defect de tip, ori la mine nu ii merge vreun senzor care sa ii spuna cata gheata are pe vaporizatorul interior.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 119
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Ai Duster ph3, e în garanție, vrei neapărat să schimbi piesa pe banii tăi ? 6001547488  vreo 60euro E undeva desupra pedalei de accelerație pe cutia aerotermei

si eu am patit la fel, dupa 3,4 ore de functionare nu mai baga aer.

Am avut si tico cu aer conditionat, baga frig ore in sir pana paralizai in masina....   O tempora, confirm superba masinuta din toate punctele de vedere. Am detinut-o 3 ani si imi amintesc cu place

Am avut si tico cu aer conditionat, baga frig ore in sir pana paralizai in masina....

O tempora, confirm superba masinuta din toate punctele de vedere. Am detinut-o 3 ani si imi amintesc cu placere de ea si acum.

Link spre post

Butonul din bord nu comanda nici un robinet. Asta era doar la daciile vechi.

La toate masinile noi, antigelul trece mereu prin radiatorul corespunzator.

Dar este un volet (sa ii zicem ca o clapeta) - care lasa mai mult sau mai putin aer sa treaca prin radiatorul de incalzire.

Daca esti la maxim albastru, inseamna ca voletul acela face bypass la tot aerul, adica nimic din aerul intrat nu e directionat spre incalzire, ci e trimis direct mai departe pe circuit , catre habitaclu.

Eu zic ca nu are legatura problema aceasta cu pozitionarea rosu/albastru, intrucat sursa problemei e mai inainte pe circuit !

Faptul ca nu mai vine asa mult aer ma duce si pe mine cu gandul la ideea ca ar fi gheata.

Link spre post

Iar cand nu mai vine aer si dai pe 3 sau 4 (ba chiar si pe 2) incepe sa sara din gurile de ventilatie ceva asemanator cu fulgii de zapada (nu glumesc)... Deci clar e gheata pe undeva.

Link spre post

Exact. La mine e un fel de abur inghetat. Evident ca ceva se astupa cu gheata.

Nu stiu cum sunt la masina sistemele de ac, dar eu am avut o problema similara la un frigider no frost. Mergea perfect 10-12 zile si pe urma pauza. Avea defect un senzor sau chiar rezistenta care trebuia sa topeasca gheata. Practic ar trebui ceva sa limiteze acumularea de gheata.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Am mai analizat simptomatica... Observ ca dupa ce opresti ac si motorul si parchez, curge destula apa de condens sub masina. Imi pare mai multa decat la alte masini. Deci clar vaporizatorul ala din bord ingheata. Ori e prea rece, ori e ceva cu scurgerea, poate ca nu se face sificient de rapid ... Habar nu am. O sa incerc la service.

Link spre post

Nu cred ca volumul de apa ce curge dedesubt ar fi cumva semn al unei probleme. La vechea mea masina curgea de toti credeau ca s-a spart ceva, faceam o mica balta sub ea cand opream, dar niciodata nu a avut vre-o problema.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...