Sari la conținut

Sondaj Potentiale Imbunatatiri Dacia Duster 2

Duster 3  

100 membri au votat

1. 1. Urmatorul Duster (3) ar trebui:

• sa aiba o schimbare radicala de design atat exterior cat si interior
      16
    • sa se faca un face lift cu imbunatatiri semnificative insa sa se pastreze linia actuala
      65
    • sa se faca un face lift cu modificari minimale, actualul model fiind foarte reusit
      15
    • sa nu se schimbe nimic
      4

Postări Recomandate

• Răspunsuri 152
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare,   Din punctul meu de vedere pe langa ce au zis colegii mei mai sus mi-ar place sa vina din fabrica cu carenaje spate complete si o insonorizare mai buna mai ales pe spate.

Cu siguranta multi dintre noi stiu ce inseamna o janta si o anvelopa de 19" Asadar, sa admiram pozele dar sa ramanem constienti ca asa ceva nu se va intampla vreodata la Duster. Semnalizatoarele inte

Posted Images

cred ca o imbunatatire a sistemului de tractiune 4x4 ar fi binevenita. Ii rog pe cei care se pricep sa scrie cateva sugestii, cum ar fi reductor nu-stiu-de-care, diferential, etc.

Sa nu uitam ca un atu major al Dusterului este capabilitatea de a rula off-road. Nu vreau sa intru in polemica despre off-road extrem, super-extrem, micro-extrem, pentru mine este suficient ca masina poate ajunge in zone mai greu accesibile.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

- treapta 1 si mai scurta , iar 4-5-6 mai lungi :drool:

- o structura a caroseriei mai rigida ("sasiu" mai solid/rigid)

- 2 becuri la marsarier, eventual precablat ptr proiector spate.

- mai multe optionale disponibile (gen: "pachet drumuri grele" adica suspensie mai inalta + scuturi de fabrica, LSD sau Torsen in diferentialul spate montat din fabrica, precablare proiectoare (in fata si/sau plafon) sau chiar proiectoare montate din fabrica, posibilitate de alegere ceva pachet de dotari cu bara fata/sapte ptr "autostrada" sau "offroad"... )

- eventual un 1.4 turbo? sau 1.6dci ?

- mai ieftina cu vreo 1000EUR macar ... :hairy:

Link spre post

Sincer dupa 2 luni si cca 3 mii KM, si dupa o vizita la vulcanizare, as avea urmatoarele comentarii ca improvement:

1. Scaune ca de Megane 2 - doar refolositi matrita si adaptati prinderea :D

2. Structura / compozitia lonjeroanelor (sau poate grosimea lor "in carne") - e o tabla mult prea moale acolo... ori e prea subtire ori e prea prost aliat otelul ala...

Baiatul de la vulcanizare a vrut sa ridice masina cu ambele roti de pe dreapta in aer (urma sa scoata ambele roti si avea doar 1 cric hidraulic)

A pozitionat cricul hidraulic sub lonjeron (cricul era stil "crocodil", nu simplu cu piston, si avea un cauciuc rezistent gros de cca 2 cm pe suport, deci nu a fost "fier pe fier" iar suprafata de contact a fost undeva la minim 8 cm plat pe lonjeron, deci nu punctiform) si a inceput sa ridice, insa a renuntat pentru ca aluneca de la vazelina de sub caroserie (deh, masina inca cu miros de nou).

Cand l-a dat jos am observat ca lonjeronul se deformase in acel loc...

Dupa asta a ridicat cate o roata pe rand pozitionand cricul in locul special de montat cricul sub prag.

Acuma... io cam toate masinile ce le-am avut le-am vazut ridicate de lonjeroane si nici unele nu au avut probleme de genul... stiu ca e "eftina" dar totusi aspectul asta nu prea mi-a placut...

Sunt curios cum arata lonjeroanele colegilor care le mai "dau de pamant" ca eu unul voi incerca sa fiu foarte atent la cum abordez sleauri de-acuma...

... cred ca si @bmcpst a mai amintit de un aspect similar la a lui daca nu ma insel...

in rest... benzina si lichid de parbriz pana acuma...

Link spre post

Daca cel de la vulcanizre a pus cricul in aceeasi zona ca @bmcpst, acolo nu e lonjeron!

Eu am dat de pamant cu galma aia care protejeaza DPF si e ca lonjeronul si in lungul lui si rezista, abia e un pic valurita.

Link spre post

Ok, atunci imbunatatirea sugerata de mine e sa se întărească chestia aia unde mi-a pus cricul, chiar daca nu e lonjeron :)

Mai serios vorbind, o sa studiez un pic problema când am vreme, vreau sa fac si un mini-scut pt catalizator si sonda lambda de aval (cu firele aferente) care îmi par expuse la "buruieni"... Dar o sa mai caut informatii si pe forum - putem continua discutia pe alt topic.

Editat de Killer82
Link spre post

@

Daca cel de la vulcanizre a pus cricul in aceeasi zona ca @bmcpst, acolo nu e lonjeron!

Eu am dat de pamant cu galma aia care protejeaza DPF si e ca lonjeronul si in lungul lui si rezista, abia e un pic valurita.

Tata, nu ne pui o poza luata din vreun manual PDF (cand ai tu timp) ca sa stim si noi care drac e lonjeroanele vietii?

Stiu ca ai pus poza ca m-am uitat de vre-o doo ori dar is mai lent cu capu si nu ma prind.

Ma gandesc ca dintr-o schita poate ne prindem si astia mai inceti...

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...