Sari la conținut

Duster 4X4 1,6 16V Vs Duster 4X4 1.2 Tce

Postări Recomandate

• Răspunsuri 101
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Neah, noi vrem dieselul de 1.6, benzinarii vor 2.0.

Acum vin de la dealer, am dat comanda de Duster Laureate 1.2 tCe 4x4....urmeaza sa imi zica care va fi termenul probabil de livrare.   Am comanda-o culoare alba, si ca optionale am adaugat: mediaNav

Am comandat asa: Laureate 4x4, 1,6 16V, euro5, gri platine, cruise si volan piele prin programul rabla 2015. Pretul final dupa scaderea tichetului este de 13.900 euro (excelent). Garantia este de 4 an

Posted Images

Probabil ca e acelasi motor de pe Fluence, pt ca auzisem la un moment dat ca pe Fluence e motor de Nissan (ma refer la 1.6 16v)...

Editat de SYL40
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca e cel de la nissan quasquai e de rau deoarece de la vernesti mi s-a spus, acum vreo doua saptamani, ca la acel model nu recomanda montarea instalatiei de gpl.

Editat de dacian
Link spre post
Daca e cel de la nissan quasquai e de rau deoarece de la vernesti mi s-a spus, acum vreo doua saptamani, ca la acel model nu recomanda montarea instalatiei de gpl.

Asta cu "nu recomanda montarea de gpl" am auzit-o si eu la Duster 1.2. Eu acum experimentez inovatiile in domeniu cu Prins DLM speciala pt acest motor!

Link spre post

Intrebare pt @t0rquemada si nu numai: ai idee daca pe Duster se va pune si climatizare automata ? ...ma refer la cea de pe Logan 10 Ani si alte model Renault (Clio 4, Captur)...Intreb pt ca imi doresc f mult o climatizare autoamata si sa stiu daca sa ma duc sa dau maine comanda pt Duster 1.2 tCe 4x4 sau sa mai astept.

Editat de SYL40
Link spre post

Semi offtopic: pentru climatizare automată sunt o grămadă de piese ce trebuie înlocuite, costul la nivel de mai2015 pentru montarea climatizării automate pe o mașină care nu a avut nici AC ajunge la 10000ron(zecemii) în reprezentanță, în cazul în care ai cu ce (know-how) doar piesele noi sunt peste 1000-1500euro.

Indiferent de modul de dobândire la climei apar 2 probleme:

1 consumul de carburant(clima merge tot timpul)

2 uzura motorașelor de distribuție aer (vezi celebrele probleme cu recircularea la Supernova și Renault) -1 motoraș costă 188euro și sunt 3!

Editat de t0rquemada
Link spre post

In legatura cu consumul nu stiu de ce aratati asa cifre mari la 1,2 Tce. Eu am consum la 1,6 de sub 7 afara si in jur de 10 in oras. (iarna mai pun vreo doi litri in oras). Mi se par putin cam mari consumurile de TCE.

Eu am avut un consum de 9.5l/100km urban peste iarna, in Timisoara. Probabil tu ai fi scos un consum usor mai bun, nu cred ca Targu Mures e la fel de aglomerat. Dimineata cand merg la lucru fac 4.5km in 25 de minute, nu prea ma ajuta la consum.

In legatura cu cele aratate de don quijote referitoare la avantaje si dezavantaje, din pacate eu le stiu pe cele de la motorul dusterului meu. Pe cele de la Tce nu le cunosc motiv pentru care astept sa mi le spuneti voi.

Singurul dezavantaj care il vad la 1.2 TCe, dupa 1 an de utilizare, este costul mare al instalatiei GPL, daca te gandesti la asa ceva (eu nu ma gandesc, stiam de costul instalatiei de cand am comandat masina, asa ca pentru mine nu a fost un dezavantaj). Ar mai exista dezavantajele teoretice ce sugereaza o fiabilitate mai scazuta a motorului, prin prisma cilindreei mici si a prezentei turbinei si a intercooler-ului in plus fata de 1.6 16V. Daca iti e frica ca pica drobul de sare, da, poate constitui un factor sa te convinga sa nu alegi 1.2 TCe

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...