Sari la conținut

Probleme baterie Duster

Postări Recomandate

Pai pe certificatul de garantie este stipulat valoarea tensiunii de incarcare...again am montat-o la o reprezentanta rombat. Nu dealer , nu carefour nu cora,etc

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 224
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@killer82: Dacă bateria e SLA orice scădere sub 12v îi reduce numărul total de cicluri (o îmbătrânește prematur). Astea de rombat după 10 stări de comă(tensiune sub 8v) sunt pa, nu le mai resuscitezi

Asta cu pierderea garantiei pt o astfel de interventie - gen schimbarea bateriei - nu are nici un fundament real. Sa imi explice ala ce anume as putea face prost... Bine, daca sunt blonda si pun plu

Lucrez cu baterii si poate ajuta pe cineva urmatoarele consideratii generale:   1. in general, pentru baterii "sealed maintenance free" o durata de viata normala este 3-4 ani. 2. motorul diesel so

Posted Images

Si eu am intentie sa fac acest transplant de baterie caci la masina veche are deja 6 ani cred. As vrea sa o iau de pe duster. Stii cumva daca este necesar sa mergla reprezentanta sa schimb bateria sau o pot face personal in garaj? Nu trebuie studii superioare la schimbare dar ma gandeam ca poate afecta ceva la masina.

Sunt mai multe chestii aici:

Pentru a avea garanție la bateria nouă va trebui sa îți facă cei de unde o cumperi niște măsurători după ce e montata pe masina.

Deci mergi sa cumperi, fie o montezi tu dacă vrei sa nu le plătești lor montajul (si accepta asta) fie o montează ei.

Ca sa beneficiezi de reducere, va trebui sa le lași lor bateria de la masina veche - deci va trebui sa ai in portbagaj după tine si bateria de 6 ani a celeilalte mașini.

După asta pleci acasă cu bateria originala de pe Duster in portbagaj, urmând sa o montezi acasă singur pe masina veche.

Problema ar putea sa apăra cumva vreodată la Dacia dacă nu o mai ai pe cea originala. Dar asta tine de mult mai multe circumstanțe.

Sigur îți va trebui codul de la unitatea multimedia la îndemâna.

Părere personală: cea mai ieftină baterie Black de la Varta sau Bosch (ca sunt aceleași baterii de fapt), schimbată direct pe masina veche. Când o pica.

Este o loterie, dacă e sa pice, pică si una mai scumpă. Zic din proprie experiența, am mers pe silver ca e cu 2 clase peste black. Pana la ultima schimbare (vorbesc de fosta masina). La cât dai in plus, mai buna cea mai ieftină, black si tine tot atât sau chiar mai bine. Cu riscul de a o schimba mai des.

Totul e sa cauți bine prețul cel mai bun.

Sent from my... heart.

Link spre post

Mda, intr-un fel ai dreptate. Chiar daca am schimbat de nenumarate ori bateriile pe masini, date jos si puse pe redresor, sau umplute cu electrolit cum era o data, insa de data asta cred ca am sa ma duc la imparatie (Dacia) si sa-i intreb daca schimbarea bateriei de buna voie si nesilit de nimeni, ma afecteaza la garantie.

Link spre post

Ghici ciuperca ce-i?evident ca-ti vor spune ca pierzi garantia...repet iti vor spune ...de scris nu scrie nicaieri. Adica verbal pot inventa oricand reguli. In ziua de azi se merge pe ce e scris si nu pe pareri sau snoavele spuse de tot felul de meseriasi.

Link spre post

Bre, eu nu inteleg cum adica sa pierzi garantia ca schimbi bateria altundeva decat la reprezentanta?!? Care ar fi cauza ? Adica pe acelasi motiv ar trebui sa ma duc in reprezentanta ca sa alimentez, sau ca sa schimb roata cu pana .... mereti la orice service auto, luati bateria care o vreti sau ptr care aveti bani ( normal, sa aibe caracteristicile celei de pe masina) aia va masoara incarcarea si completeaza GARANTIA BATERIEI. Ce treaba are garantia masinii ? Pana mea, e un consumabil... la fel la revizii, nu scrie niciunde ca trebuie facute in serviceurile Dacia. Trebui facute in serviceuri AUTORIZATE, adica nu la orice vulcanizare de cartier....

Link spre post

"la fel la revizii, nu scrie niciunde ca trebuie facute in serviceurile Dacia. Trebui facute in serviceuri AUTORIZATE" de Dacia/Renault scrie în certificatul de garanție, în plus service-ul respectiv trebuie să aibă acces la rețeaua renault pentru "dosarul electronic al mașinii" în care sunt trecute toate intervențiile.

Chestia e valabila de la lansarea x52(logan ii) .

Editat de t0rquemada
Link spre post

'neata

service-uri autorizate Renault nu sunt doar reprezentantele, exista si service-uri multimarca autorizate si Renault printre altele.

revening la baterie, nu cred ca schimbarea bateriei este conditionata de executarea in reprezentanta, si nu cred ca este nevoie de clip sau alte chestii "fancy" ca sa schimbi o baterie. Singura scula cu adevarat necesara este o cheie de 10 cu care sa desfaci piulitele de la borne, eventual ca sa fii mai "neamtz" ai nevoie si de un aparat de masura ca sa verifici incarcarea. Legat de schimbarea bateriei in reprezentanta ca altfel pierd garantia masinii, daca imi moare bateria cand sunt undeva la tara, la munte, etc... si aia nu au service Dacia in zona. Ce fac? duc masina pe latforma pana la cea mai apropiata reprezentanta Dacia? sa fim realisti... Pe principiu asta nu mai am voie nici macar sa iau curent de la vecinul in fata blocului, sau nu am voie nici sa-i dau...ca si plasarea de cabluri pe bornele bateriei este o "alterare" a circuitului electric...

nu cred ca scrie in nici un manual sau document ca schimbarea bateriei trebuie facuta intr-o reprezentanta Dacia ca altfel pierzi garantia...iar daca scrie chestia asta e un abuz, asta ca sa nu zic ca e o ineptie.

o zi faina sa aveti!

Editat de kidu79
Link spre post

Atata timp cat schimbarea de baterie vine insotita de un certificat de garantie in care se mentioneaza ca au fost masurate tensiunile de lucru nu ai nici o problema de garantie.

Ca si masura de siguranta, pentru cazul in care vrei sa vinzi masina poti sa te prezinti ulterior la reprezentanta sa iti treaca schimbarea in carnetul de intretinere, dar nu este un pas obligatoriu.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...