Sari la conținut

Postări Recomandate

Iarasi, nu stiu la duster ca nu am masurat, dar la altele, cu sonda bagata in gura de ventilatie cam 10 cm, erau 5-8 grade.

Nu am mai auzit pana acum sa stea cuplat non stop compresorul. Nici ventilatorul care raceste si radiatorul de ac nu ar trebui sa mearga non stop.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 404
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu pot sa ma abtin... Iarna nu-i ca vara... aerul!

Raportez din incinsa grecie: se pare ca problema cu AC s-a remediat. Am mers cu el mai multe ore in continuu, fara probleme. Ba chiar parca acum face si mai racoare. Deci, daca vor, pot.

Ca sa incercam sa te ajutam (din experienta)... Sistemul functioneaza cel mai bine pe treapta a doua a ventilatorului. La treapta 4, nu face fata atat de bine sistemul de racire pentru debitul de aer

Posted Images

Temperatura la gurile de aer trebuie sa fie cum a zis @tico98.

La logan non-stop statea, cred ca era asa in ideea de a nu se simti cuplarile si decuplarile compresorului.

Link spre post

Mda, se pare ca am avut suficient ghinion incat problema sa fie localizata la cam cea mai scumpa piesa de pe traseul de AC si anume la radiator(am atasat 2 poze) undeva in partea dreapta jos cum te uiti din fata la masina.

Pentru curiosi sau cei interesati, a costat 100 lei la reprezentanta Dacia "diagnosticarea" adica dat jos+pus la loc bara fata si operatiunea in sine de cautat gaura :) :)

Momentan sunt 2 variante:

1. reparatie aka sudura - am vazut ca sunt preturi cuprinse intre 50 si 100 lei pentru operatiuni de genul asta iar la mine treaba pare simpla, este fix 1 punct usor accesibil(eventual as mai avea 1 loc la fel de accesibil unde momentan nu rasufla dar daca tot s-ar face aceasta operatiune ar merita pus 1 punct de sudura ca sigur in viitorul apropiat va incepe sa rasufle si pe acolo). Intrebare: se poate oare face operatiunea cu radiatorul pe masina dand doar bara jos ? Repet, odata data bara jos se ajunge foarte usor la ambele puncte de lucru.

Daca aveti vreo recomandare pentru cineva despre care stiti ca lucreaza ok nu va sfiiti sa postati aici sau sa-mi dau un pm va rog :)

2. schimbat radiator:

- cu radiatorul original(Valeo cod 8200880551)dar la reprezentanta are pret intre 1500-1700 lei => e clar de ce am taiat-o de pe lista cred...pretul

- cu radiator "pe net" unde acel valeo de care ziceam mai sus variaza intre 110 euro pe ebay nou undeva in Germania(ar trebui sa vad daca trimite in ro si cat ar costa transportul daca trimite) si tot "de pe net" dar de la noi unde l-am gasit pe vreo 2-3 siteuri tot nou cu ~650 lei

- cu unul din dezmembrari dar cat am apucat sa vad au preturi maricele pentru nite SHuri despre care nu prea stii mare lucru in afara de ce se vede pe ele (de la ~700 la ~1100 lei)

PS1: atat pentru cel de pe ebay cat si pentru cele NOI de pe diverse siteuri sau de la diverse persoane/magaizne de la noi nu stiu cum as putea sa fiu sigur ca sunt originale....ca in afara de o eticheta pe care sa scrie aceleasi coduri ca pe el meu (mai putin data fabricatiei care bineinteles ca va fi diferita :) )

PS2: la mine acea fisura/muscatura din radiator nu a aparut defapt direct de la o piatra, se pare ca o piatra(sau mai curand careva care si-a sprijinit discret masina de botul masinii mele) a deplasat plasticul de ghidare a aerului de la nivelul fagurelui dreapta jos facandu-l sa sara de la locul lui dintr-un fel de cleme si sa frece se pare desutl de tare pe radiator unde a facut ditai buba...

PS3: este tot ce imi doream intre cheltuiala de acum ~ 1 luna jumate cu revizia normala a masinii, cascoul de acum ~ 1 saptamana si schimbatul distributiei de peste ~ 1 luna :frantics::ermm::bug:

Pozele...

post-1271-0-27350200-1398763332_thumb.jpg post-1271-0-77579100-1398763316_thumb.jpg post-1271-0-01869500-1398763215_thumb.jpg post-1271-0-75996900-1398763424_thumb.jpg

Link spre post
  • 2 weeks later...

Astazi am ajuns sa montez noul radiator Valeo - dupa codul celui de fabrica(este tot made in Poland ca si cel de pe masina).

Din pacate nu am reusit sa ma misc suficient de repede cu achizitia plasei de aluminiu(culoare neagra) pe care vroiam sa o montez pe interiorul grilei cat era data bara jos dar cumpar si cand o sa am si timp + vreme ok ma orientez cu montatul ca poate ar merge si la exterior nu doar pe interior. Ramane de studiat :)

Manopera montat radiator + umplere cu freon(460ml) & uleiul specific a fost 230 lei la Dacoserv Preciziei (stiu ca se putea si mai ieftin ca gasisem ceva reumplere freon la 50 lei prin Pantelimon, 70 lei prin Balta Alba, etc dar cum nu prea am timp de alergat mi s-a parut acceptabil la ei mai ales ca asa cum am mai spus si prin alte locuri acolo imi fac reviziile si cam tot ce am de facut la masina de cativa ani buni).

L-am rugat pe baiatul care s-a ocupat de montat sa taie putin din plasticele de pe bara care spuneam ca defapt mi-au si provocat problema... asa ca sper ca pe viitor chiar daca mai sare porcaria aia de minideflector ca nu stiu cum sa-l numesc...sa nu imi mai frece pe radiator sa-l sparga.

Overall radiator + manopera montat + umplere freon ~800 lei.. la care as putea sa adaug inca 100 lei cat a costat initial diagnosticarea si uite-asa problema radiatorului de AC m-a costat aproximativ cat o sa platesc pe distributie+accesorii peste vreo luna, doua :)

In alta ordine de idei, am vazut ca la dusterul nou au schimbat pozitia radiatorului si a intercoolerului dar tot vulnerabile sunt iar la cat de prost raman protejate aveti in continuare grija la:

1. clasicele pietre de pe drum care trec fara grija prin ochiurile grilei initiale, mari cat sa intre o vrabie cu totul pe acolo (solutia deja postata de colegi si pe care o voi adopta si eu, plasa cu ochiuri ceva mai mici fixata pe bara peste/sub grija stock)

2. nu scapati din vedere si acele plastice de care va spuneam si mai sus si in postul meu precedent pentru ca mie alea mi-au stricat defapt radiatorul de data asta

PS: am testat dimineata AC pe drumul de la service la job(~7-8 km) si baga rece dar nu mi s-a parut nici o imbunatatire fata de cum racea inainte de problema(ma asteptam sa fie ceva mai bine ca doar ce-am schimbat radiator + are acum ulei+freon cat trebuie)...ba poate chiar mai slab dar sa zicem ca azi oricum era frig afara si poate ca nu am simtit eu foarte bine cat si cum a racit...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...