Sari la conținut

Postări Recomandate

Ca un sfat... ce am observat eu... cu ventilatia pe o viteza mai mare (3 sau 4) nu prea are efect AC-ul... probabil ca dimensionarea lui nu face fata la un debit asa de mare de aer...

Atentie, intotdeauna, la pozitia clapetei de recirculare... este bine sa fie pe acces aer din exterior... recircularea la interior este bine sa fie folosita doar pentru 2-5 min la inceput.

La fel era si la mine la logan, cand dadeam ventilatia pe 3 sau 4 temperatura aerului care intra era simtitor mai ridicata, nu facea fata AC-ul. La duster in schimb la 4 baga un aer rece de nu puteai sa stai. De aia m-am si gandit in prima faza ca ce sarea din gurile de ventilatie e ceva vapori ingetati...

In ce priveste recircularea aerului, asta a fost si primul meu gand si am verificat-o de 2 ori. Am verificat si daca nu dadusem din greseala pe aer cald.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 404
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu pot sa ma abtin... Iarna nu-i ca vara... aerul!

Raportez din incinsa grecie: se pare ca problema cu AC s-a remediat. Am mers cu el mai multe ore in continuu, fara probleme. Ba chiar parca acum face si mai racoare. Deci, daca vor, pot.

Ca sa incercam sa te ajutam (din experienta)... Sistemul functioneaza cel mai bine pe treapta a doua a ventilatorului. La treapta 4, nu face fata atat de bine sistemul de racire pentru debitul de aer

Posted Images

Temperatura normală la gurile de ventilatie a unui sistem de AC sanatos la maşină este de vreo 3-4 grade, temperatura la care nu este exclus să se formeze mici pojghiţe de gheaţă din condensul e pe tubulatura...

Trimis de pe al meu ST18i folosind Tapatalk

Link spre post

Am o problema care incepe sa ma ingrijoreze daca se va mai repeta: La una din conductele de la instalatia de aer conditionat exista o clema de prindere in partea fata a motorului (se prinde de blocul motor) care a cedat a doua oara. Este o clema banala in forma de L cu un colier atasat care are rolul de a fixa conducta pentru a nu trepida si rupe. Cei de la service nu au mai avut aceasta problema decat la o singura masina pana acum. Clema este destul de greu vizibila si nu am putut sa fac poze. A mai avut cineva problema aceasta? Exista o alta solutie, o alta clema mai rezistenta, un alt loc de montare? Doua cleme in 6 luni ma ingrijoreaza. Cel care a avut aceasta problema a venit la service ca nu mai mergea instalatia de aer conditiontat pt ca se rupsese conducta. Nu imi doresc sa se ajunga pana la ruperea conductei. La facelift am observat ca au modificat putin traseul conductei. Probabil au sesizat problema.

Link spre post

Am reusit sa fac cateva poze si incerc sa le postez. Problema e ca la modelul meu au schimbat compresorul de AC (mai mic, cum au pus la facelift) si difera sistemul de prindere. Piesa de prindere e in forma de L si cedeaza unde e indoita. La FL au modificat traseul conductei de la instalatia de AC(e orizontala nu oblica portiunea de unde se fixeaza piesa respectiva). Cu ce pot sa o inlocuiesc sau ce sa-i fac ca sa nu mai cedeze? In poza a doua in cercul rosu e piesa iar in cercul albastru e surubul unde ar trebui sa stea prinsa si de unde s-a rupt.

post-2364-0-01357800-1401533964_thumb.jpgpost-2364-0-14523600-1401534011_thumb.jpgpost-2364-0-43486600-1401534051_thumb.jpgpost-2364-0-15027700-1401534091_thumb.jpg

Link spre post
  • 4 weeks later...

Mdah, si eu am "lipsa" de AC de aprox. o saptamana jumatate... la 18800 km mi s-a "rupt" conducta... tot acolo in zona din fata motorului. Mi s-a promis piesa saptamana trecuta si am zis cand o schimba sa faca si prima revizie de 20000 km. Acum, mai am 400 km si ajung la 20000. Trebuie sa ii sun... Se pare ca asa se intampla la noi... si cu Loganul tatalui meu tot dupa timp indelungat a ajuns cate o piesa ce a cedat in garantie... Orice am comandat de prin Hong Kong mi-a ajuns mai repede decat ajung piesele de la fabrica la service aici in SM. Nu stiu cum se intampla prin tara... Daca vad ca asa se trage de timp, voi suna in Ungaria de unde am luat-o... poate ca acolo sunt altfel...

In rest, despre masina, sunt foarte multumit... isi face treaba foarte bine... :thumbsup:

Link spre post

La mine a venit piesa dupa 3 saptamani si am reusit sa o schimb. Am stat cu teama sa nu fi afectat conducta de AC. Momentan e bine merge AC-ul. Periodic ma uit sa vad daca mai e piesa intreaga :ahappy: .

Cand o sa iti monteze conducta sa vorbesti cu ei sa umpple intai instalatia si apoi sa prinda clema ca sa nu se tensioneze prea tare si sa se aseze pe pozitie. Dupa umplerea instalatiei, crecand presiunea se tensiuneaza destul de mult partea flexibila. Instalatia de AC trebuie incarcata cu 630g de freon plus/minus 30g.

Link spre post

Nu am gasit niste specificatii in care sa scrie cat trebuie bagat dar sunt 100 % sigur ca NU trebuie bagate 600 grame...

1 => Un coleg mai devreme spunea ca recomandat ar fi fost 475 grame lui facandu-i probleme cu 505 grame in intalatie (dupa ce a ramas cu 450 grame a spus ca totul este ok)

2 => Acum aproximativ 1 luna am schimbat eu radiatorul de la AC si automat a trebuit umpluta instalatia. Au bagat 460 grame si vorbind cu tipul de la Dacoserv care s-a ocupat de operatiune a spus ca recomandat ar fi 500 grame +/- cateva grame...

LE: thanks Squirrel :)

LE2: Ahille ai scris "freon" iar ala este lichid refrigerant fara sa se ia in calcul uleiul... si care asa cum s-a mentionat si se pare confirmat ca e corect trebuie sa fie 510 +/- cateva grame

Ziceam doar sa nu se pacaleasca cineva care arunca superficial un ochi pe forum .

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...