Sari la conținut

205

Members
 • Număr conținut

  8
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  2

205 a câștigat ziua ultima dată pe 29 Aprilie

205 a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

4 Neutral

Despre 205

 • Rang
  Nou venit

Informații profil

 • Oraș:
  Mureș
 • Stare:
  Îmi doresc un Duster

Vizitatori Recenți Profil

193 citiri profil
 • Mak

 1. Omul și-a vândut Toyota ca să-și "ia" Duster și voi l-ați banat. Păi se poate așa ceva?
 2. O să-ți trimit numele atelierului pe PM, să nu se considere reclamă ascunsă. Oricum, nu știu cât te ajută, că atelierul e din Mureș (nu ți-ai completat locația în profil). Despre băieți, numai cuvinte de laudă. Nu pot să-ți descriu ce schimbare plăcută ochiului și sufletului a fost înainte și după tratamentul "cosmetic". După chestia asta am fost la câteva luni iarăși la ei, că am descoperit 2 zgârieturi absolut oribile pe mașină (am vreo 2 bănuieli legate de autorul lor). Am fost la atelier, tipul a făcut o chestie de artist absolut și a tot încălzit prin frecare cu mașina de polishat zonele respective și a "împins" lacul sau poate și voseaua în zgârieturi, până s-au astupat. La una mai adâncă a reparat-o cu vopsea și apoi a omogenizat zona. Ce mai, Michelangelo e mic copil pe lângă el... Legat de atelier, eu l-am găsit pe Facebook (prefer metoda asta și pentru alte firme sau servicii), că acolo poți să citești review-urile clienților și poți să-ți faci o părere despre firma respectivă (normal că pot să fie și comentarii de-ale "prietenilor", dar dacă sunt destul de multe tot îți faci o idee). Mi-a plăcut și faptul că stând acolo cu ei mi-au răspuns la orice întrebare și mi-au dat sfaturi despre cum să-mi îngrijesc mașina (eu apreciez oamenii care "dau din casă" și te lasă să furi din meseria lor și îți dau sfaturi bune și gratuite, nu sunt mulți din ăștia).
 3. @dust4all: pot să-ți spun câteva aspecte despre ce am făcut eu la una din mașinile mele. După aproximativ 10 ani (am luat-o de nouă) în care degeaba am avut grijă mare de ea, că toată vopseaua de pe mașină avea efectul acela de pânză de păianjen de la cârpele îmbibate de nisip ale băieților de la spălătorie, plus câteva zgârieturi mai adânci, am dus-o acum un an la un atelier de detailing. A durat aproape o zi și jumătate toată povestea (etapele mari au fost: decontaminat caroserie, polish ușor la caroserie & faruri, aplicat tratament semi-ceramic pe toată caroseria și lăsat să se uște până a doua zi, corectat cu vosea puncte sărite). Zic etape mari că astea sunt ce am reținut, nefiind specialist (am stat totuși non-stop lângă baieți). Avantajul e că de atunci se spală mult mai ușor (jegul vine mult mai ușor jos, datorită peliculei de pe mașină). De atunci mașina nu a mai văzut spălătorie clasică, ci doar self-service, de mâna mea. Dacă mașina nu e murdară ci doar prăfuită, o spăl doar cu jet de apă. Dacă e murdară, o spăl cu un șampon cu ceară de la Sonax (fâsâi șamponul pe mașină, apoi după ce se înmoaie jegul dau cu jetul de apă curată). Nu folosesc niciodată spuma activă, că e prea agresivă cu lacul. Pentru ștergere folosesc o lavetă profesională mare de tot, pe care doar o "arunc" pe mașină, fără să apăs deloc. Laveta are capacitate mare de absorbție și uscă perfect mașina. În rest, pentru întreținere (dacă este vreo mizerie mai mică), folosesc tot o lavetă specială de microfibră cu un QuickDetailer, care este mai "lunecos" și absoarbe mizeria de pe mașină fără să o zgârie. Sfat: nu lăsați găinaț de pasăre sau insecte turtite pe bara față sau capotă mult timp, că pățiți ca mine (atacă iremediabil lacul). Eu le șterg repede cu Quick Detailerul, sau dacă e mai groasă treaba, am și Insect Remover la mine tot timpul. Mașina mea nu e "daily-driven", nu o folosesc tot timpul, deci nu se murdărește foarte tare. Dacă nu e de ajuns metoda de mai sus, din ce am văzut pe net este foarte recomandată și metoda cu cele 2 găleți (2 bucket method), cu același șampon (mai puțin coroziv), un grătar să cureți mizeria din mănușă și o mănușă de microfibră. N-am incercat-o încă, fiindcă nu am avut nevoie și nici nu am condiții propice (stau la bloc), dar când o să am terenul la țară mult-visat o voi incerca. Ca o concluzie, dacă țineți la mașina voastră, da, merită tot efortul acesta! Atenție doar la cine mergeți pentru detailing, că am văzut și "meseriași" care mai mult au stricat decât au reparat.
 4. Același nume de user, înscris de 2 zile pe un alt forum de 4x4 pe care bântui, cu aceleași reclame mascate...
 5. 205

  Duster 1.3TCe 150 4WD

  Ai idee cum este distribuția la acest motor (pe curea sau pe lanț)? Nu am găsit pe net această informație. Mulțumesc.
 6. Poți să-mi spui un preț aproximativ la această colantare? Cei care ți-au montat-o ți-au zis și cumva și dacă trebuie dată jos după un timp (citisem că dacă o lași prea mult se dă mult mai greu jos și există riscul de a veni cu tot cu vopsea)? Cât a trebuit să lași mașina la ei pentru colantare? Ți-au oferit și garanție? Scuze de avalanșa de întrebări...
 7. Mașina arată bestial cu jantele alea albe... am tot văzut mașina live parcată în curtea Sindicatelor (sper că nu am încurcat borcanele mașina) și salivam de fiecare dată când o vedeam...
 8. Salutare comunitate (este primul meu post pe acest forum)! Intenționez să achiziționez un Duster nou, varianta Prestige și am o mare nelămurire / rugăminte legată de dimensiunile anvelopelor trecute în carte... Dacă aleg din fabrică varianta de jante pe 17" (jante diamantate 17'', design Maldive), în carte este trecută și dimensiunea echivalentă pe 16" pentru anvelope (adică ambele dimensiuni standard: 215/60 R17 și 215/65 R16)? Puteți vă rog să vă uitați în cartea voastră de identitate și să verificați acest lucru (cei care au cumpărat noul Duster)? Îmi plac mult ca și aspect jantele pe 17", dar aș vrea să îmi iau ulterior încă un set de 4 jante sh pe 16" și să le încalț cu anvelope A/T pentru noroială, iar cele de 17" care vin din fabrică să le las mai mult pentru șosea. Vreau de 16" pentru noroială că așa e mai mare balonul anvelopei și va amortiza mai bine șocurile. Dacă nu sunt trecute și dimensiunile pe 16", aș putea să comand mașina din fabrică direct cu jante pe 16 (jante aliaj ușor 16", design Cyclade), dar nu arată atât de bine. Multumesc anticipat.
×
×
 • Creează nouă...