Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

Faptul ca e topic separat pt fiecare tip de anvelope. A posta numai pt ca unii considera de offroad o anvelopa all season de oraș nu o face de offroad -> off topic.

Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din cate am inteles in discutie era vorba de cum franeaza masina. Cu anvelope de off-road. Sa inteleg ca aceasta discutie despre cum functioneaza sistemul de franare la duster intr-un topic de anvelope respecta exact regulamentul forumului nu ?

In mod normal daca mai inteleg ceva din acest regulament normal era sa faceti un topic referitor la cum franeaza anvelopele off-road (care or fi respectivele..) si sistemele ABS,AFU.

E clar ca eram off-topic, faptul ca incercam sa dau o mana de ajutor nu se pune. Vad ca nici de data asta nu mi-a iesit treaba cu ajutorul....

@CAIN citeste aici de AFU. Pagina 22.

Multumesc @vsebas, inca 2-3 comentarii de acest tip si incep sa cred ca am nimerit gresit pe acest .

PS: rog adminul sa mute off-ul de aici , am dorit sa scriu in Discutii Generale pentru:

Multumesc.

Faptul ca doriti sa ajutati e laudabil, insa deocamdata nu prea iese. Ajutorul era real in topicul dedicat pt. ca cei interesati poate nu vor citi despre anvelope offroad.

Da, am facut un usor off topic si eu, dar era greu de inteles daca se raspundea in alt topic si speram sa nu ne intindem mai mult de max. 2 post-uri, n-a iesit.

Fiecare e liber sa viziteze ce forum doreste, succes. Din acest moment sunteti la "ignore user".

Link spre post

Asa cum "Greul meu nu e același cu greul altuia" probabil ca nici off-topicul unuia nu este egal cu al colegului.

Ca atare o singura postare despre sistemele de franare ale dusterului intr-un topic de anvelope fata de 2 pagini de offtopic despre fix acelas subiect (in acelas topic) se lasa cu suparari. Ca numai despre anvelope nu mai era vorba.

Majoritatea colegilor folosesc anvelopele de fabrica in off-road. De ce o anvelopa all-season nu ar fi o anvelopa de off-road, e adevarat cu veleitati mai slabe decat un AT ?

Da, am facut un usor off topic si eu, dar era greu de inteles daca se raspundea in alt topic si speram sa nu ne intindem mai mult de max. 2 post-uri, n-a iesit.

NU era deloc greu sa respecti recomandarile Admin-ului acestui , in momentul in care deviaza discutia se face un nou topic despre subiectul respectiv si se lasa un link spre acel topic. Simplu si rezonabil.

Imi lasa un "gust amar" faptul ca pe un dedicat Duster, se ajunge la "politica strutului".

Dar din moment ce groapa in nisip e destul de adanca ma opresc din comentarii. E urat sa scrii ce altul nu poate sa vada...

Am dorit sa respect exact regulamentul forumului, nu imi iese nici batut !!!

Multumesc.

Editat de dust16v
  • Like 1
Link spre post

1. Care politica strutului ?

2. Nu era chiar off topic ce se intampla acolo, era despre franare cu anvelopele offroad, deci legat de ele, comportament, daca vrei.

3. "De ce o anvelopa all-season nu ar fi o anvelopa de off-road, e adevarat cu veleitati mai slabe decat un AT ?" - faptul ca ai mers cu ele intr-un, probabil, soft off road, nu le face anvelope off road. Prin definitie unele sunt ceva, altele sunt altceva.

Link spre post

1. Politica strutului....e simplu de remarcat

2.

Haideti sa postam ce anvelope cu valente offroad v-ati dori sau aveti deja pe masina.

Recomandarea colegului la primul meu post a fost sa imi mut comentariile intr-un topic de anvelope Continental cu toate ca vorbeam de sistemul de franare al dusterului. Primul meu post. a fost comportamentul dusterului intre o franare doar cu ABS vs franare cu AFU. Ca am specificat si tipul de anvelope cred ca a fost o greseala deoarece nu avea nici o relevanta. Dar cand cauti motive....

O recomandare "nu tocmai inspirata" deoarece un topic de anvelope nu are treaba cu sistemele de franare de pe duster. Pentru asta se poate face topic separat, "Comportament franare duster cu diferite tipuri de anvelope" . Sau ceva de genu.

3. Sunt de acord ca unele sunt ceva si altele sunt altceva . Dar off-road se poate face foarte bine si cu anvelope all-season. Cand nu mai merg, ceva lanturi fac cat toate anvelopele "dedicate" de off-road. Am vazut Patrol picat in sant cu off-road-urile lui cu tot si eu mergeam fara probleme cu lanturi. Pe acelas drum.

Care este definitia anvelopei off-road ? Eu acum conform producatorului am anvelope CrossClimate, cu 10% off-road.

PS: Dusterul este o masina grozava. Si am mers pe drumuri grele asa cum am mai zis cu anvelope Continental CrossContact. Si nu erau light. E adevarat ca nu e placut cand iti ingheata mainile sau cand esti in noroi si dai la lopata sau pui lanturi. Dar MERGE. Si pentru mine e suficient. Si cand esti suspendat sunt sigur ca Simex-urile te scot din necaz..sau nu.

Off-road-ul meu insa probabil ca nu se compara cu off-road-ul altuia. E perfect adevarat. La urma urmei si un tractor e bun cand dai de belele.

Editat de dust16v
Link spre post

Topica era cu / despre anvelope off-road. Da, teoretic mergea facut un topic nou, comportament anvelope offroad bla bla, da' deja topicele s-au amestecat mult, mai bine lasa asa, 4 pagini in acelasi topic si aia ie. Nu prea poti face offroad serios cu anvelopele allseason, am avut si eu din fabrica continentalele alea si cum dadeau de putin noroi incepeau sa alunece. Dar initial le-am aparat la fel de mult ca tine, la modul ca merge :) Nu stiu, cred ca daca deja ai lanturi, nu prea mai conteaza anvelopa.

Link spre post

Consum suplimentar in modul AUTO am si eu, cam 1/2L la 100/km. La uzura suplimentara nu stiu ce sa zic, cardanul oricum se invarte indiferent de pozitia selectorului.

Faptul ca poti sa rupi transmisia in mod LOCK pe asfalt, e normal, totusi dusterul are diferential central blocabil.

Vezi @dust16v, prima fraza e on topic la consum. Cu restul e discutabil. Si ideea e ca nu strica sa vedem un pic de structura forumului si ce s-a scris deja... pt ca e greu de pastrat conversatia focusata...

Sa fie clar, nu ma iau de tine, dar e bine sa si citim forumul ca sa mai invatam cate ceva, nu neaparat sa ne dam direct cu parerea la ultimele postări. E o sugestie si atat (ca toti o mai dam in bara vrand sa ajutam).

Uzura cardanului cand se invarte in gol e una, dar cu sarcina suplimentara in spate o fi alta, nu?

Acuma... Dusterul NU are diferential central blocabil. Doar diferential fata (coroana caruia antreneaza si cardanul) si diferential spate. Ambele dint diferentiale libere (nici unul nu poate fi blocat). Exista (intre cardan si diferentialul spate) un ambreiaj multidisc umed care poate fi actionat electronic - temporar (auto mode) de calculator sau permanent (lock mode). Sunt si aici pe filmulete si explicatii dar trebuie cautat si citit un pic pt a avea imaginea completa.

Insa in final e doar o "simulare" de "diferential central blocabil"... Dusterul NU e full-time AWD.

Iar legat de ce zice @danielcojocar ia vezi un pic discutia de aici: http://forumduster.ro/topic/1855-cuplare-decuplare-4x4/

Editat de Killer82
Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...