Sari la conținut

Cuplare Decuplare 4X4

Postări Recomandate

Am o intrebare:cuplez modul 4x4 apoi opresc masina , dupa care comut in 2x4 si apoi opresc motorul. Masina ramane cuplata in 4x4 pt ca nu s-au mai miscat rotile? E nerecomandat acest mod de utilizare?

Editat de capone
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 42
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Pun și eu paie pe foc, câteva extrase din carnetul de stagiar pentru Duster ph1.

@comanr: cand tu apesi pedala de ambreiaj, variezi de fapt cuplul transmis de la motor la cutia de viteze. Asta variaza de la 0% (cand pedala e apasata) la 100% ( cand nu apesi pedala) . Intre cele 2

Apropo de manual, știu e în engleză:

Posted Images

Are ea acolo in spate o smecherie cu un cuplaj gen ambreiaj multiplu actionat de un sistem cu electromagnet. Daca ii tai curentul la electromagnet el ramane pe deschis, adica decuplat. Asta ar fi explicatia pe simplu inainte :)

Link spre post

Am o intrebare:cuplez modul 4x4 apoi opresc masina , dupa care comut in 2x4 si apoi opresc motorul. Masina ramane cuplata in 4x4 pt ca nu s-au mai miscat rotile? E nerecomandat acest mod de utilizare?

Atentie!!!

Cuplarea 4x4 ar fi indicat sa se faca cu masina in stationare!

Cuplarea din 4x4 in 4x2... este indicat sa sa faca tot in stationare!

Dupa ce ai decuplat 4x4 (din modul Auto sau chiar LOCK) in 4x2, este absolut imposibil ca masina sa ramana in 4x4 (fie Auto, fie LOCK)

Link spre post

Nu-i mentionat in carte... Cu siguranta ai citit pe-aici pe forum . Am mentionat si eu acest lucru (la un moment dat) in momentul in care cineva dintre utilizatorii experimentati mi-a explicat acest lucru. Aceasta practica este recomandata pentru utilizatori care s-au obisnuit cu aceasta masina (utilizarea ei!)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...