Sari la conținut

Postări Recomandate

Si doar ca si completare la ce au zis colegii, orice masina noua fab in 2016 o sa aiba martori / semnalizare roata desumflata, atata ca masurarea se va face cu senzorii de ABS ai masinii (deci rotile vor avea valve normale si le vei putea schimba ulterior dupa bunul plac, resetand doar comp. de bord la schimbari / interventii la roti).

Cam ca la VW - se rezolva din software :)

Multumesc pentru raspuns. Stiu ca toate masinile noi au TPMS. Nu am formulat corect intrebarea. Vroiam sa aflu (sa fiu sigur) daca au senzori la valve sau la ABS. Multumesc inca o data. Bine ca am scapat de senzorii de la valve! Senzorul ABS e mai ok din punctul meu de vedere. Nu ai probleme la vulcanizare, nu se descarca bateriile, e mai simplu cu rotile de iarna, etc. Editat de abc
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 896
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Dusterawd tu citesti una si intelegi ce vrei. Cred ca moderatorii si adminul site-ului au fost mai mult decat indulgenti cu toate persoanele care au aprins spiritele in ultima vreme. Eu ti-as fi dat b

@dust3radmin, daca imi permiti o observatie... eu nu contest masurile luate la off-topic si ironii, insa observ ca e nevoie de ceva mai multa diplomatie, mai ales cu "mustrarile in fata careului".  

Sarbatori fericite tuturor !   Pun si aici felicitarea noastra, desi din pacate Duster-ul n-a incaput...   Sent from my SM-T580 using Tapatalk    

Posted Images

Daca nu ai nevoie de portbagaj mare si loc mare pentru pasagerii din sspate, atunci poti lua in considerare Sandero Stepway, varianta pe benzina costa 10950 dotata cum trebuie, e inalta si are roti pe 16".

Imi plac masinile mari, cu portbagaj mare si cu loc mult in spate dar si pentru sofer. In plus la Stepway nu-mi plac pachetul chrom si motorizarile. Dar cel mai mult ma deranjeaza anvelopele cu talie joasa si nici jantele nu sunt chiar pe gustul meu. Editat de abc
Link spre post

Ce am enumerat mai sus sunt minimul de dotari de bun simt pe care mi se pare normal sa le ai in acest moment la o masina. Daca iti doresti neaparat Duster, la 10.000€ gasesti una second hand cu dotari Laureatte in stare foarte buna (ca idee, chiar de curand aici pe - http://forumduster.r...8201#entry48201 )

In ceea ce priveste varianta a doua, iar nu recomand :) Motorul de 1.2 16V 73CP este cel mai lenes motor care cred eu ca a fost vreodata montat pe o Dacie. Te vei ruga sa bata vantul din spate cand depasesti, pentru ca daca bate din fata nu vei reusi sa intreci decat carutele cu magari de pe drumurile europene (si nu, nu exagerez deloc, motorul ala odata iesit in afara orasului cu el este total ineficient. Daca vrei neaparat benzina, 0.9 TCe este o alegere mult mai buna, dar pe Logan recomand diesel-ul de 1.5 dCI 73CP, este extrem de bine echilibrat pentru masina (o cutie de viteza cu rapoarte foarte lungi, ce valorifica la maxim cuplul la turatii joase al motorului), vei fi surprins de cat de bine se misca si de ce consum excelent vei avea, atat in oras cat si in afara (si culmea, tot din experienta proprie, zgomotul resimtit in masina este mult mai mic in cazul lui 1.5 dCI decat al unui 1.2 16V).

Second hand nu ma intereseaza. Pot sa mai astept. Nu sunt presat. Am un Logan vechi dar bun si o masina de serviciu, de "tavaleala". Pur si simplu vreau sa am o masina noua care sa-mi placa. Diesel nu-mi place. E zgomotoasa, costa mai mult masina + asigurarea Casco, intretinerea este mai scumpa, e mai pretentioasa la traficul urban pe distante scurte. Pe mine consumul nu ma prea intereseaza pentru ca fac sub 5000 Km pe an. Motorul de 0.9 nu-mi place din cauza pretului la achizitie si intretinere. Eu conduc "batraneste". La loganul actual am motor de 1.4 si sunt foarte multumit de performantele dinamice. Nu-mi trebuie mai mult.
  • Like 1
Link spre post

Cred ca varianta 1.2 16V logan e ceea ce cauti, asa deduc din ultimele comentarii. Motorul pare ok, sunt posesori cu 50-60k km in 5 ani fara probleme la motor.

Intretinerea e apropiata de 1.4mpi ( asa din avion vorbind) iar daca o sa ai vreodata nevoie de depasiri, il urci la 4500rpm si se duce, am probat eu personal pe un drum Timisoara-Hateg. Mai ramane evaluarea spatiului interior si portbagaj care e mai mic decat la Duster.

Link spre post

Imi plac masinile mari, cu portbagaj mare si cu loc mult in spate dar si pentru sofer. In plus la Stepway nu-mi plac pachetul chrom si motorizarile. Dar cel mai mult ma deranjeaza anvelopele cu talie joasa si nici jantele nu sunt chiar pe gustul meu.

Daca nu ai probleme cu lipsa Aerului Conditionat, atunci e OK varianta Duster.

Radio de masina si boxe iti pui ulterior - uite aici o rama adaptoare pt radio de masina normal: http://www.tme.eu/ro/details/ram-40.262.4/rame-radio/perpic/ma23003-05/

Inchiderea centralizata aftermarket cu motorase si telecomanda iar nu e scumpa.

Estimez ca pe la 250-300Euro iti pui radio cu boxe si inchidere centralizata - inclusiv manopera.

Link spre post

Conduc putin masina asa ca ar merge si fara. Totusi, mai ales pentru sudul tarii, merita AC. Fara inchidere centralizata nu am mai condus o masina de la vechea Dacie berlina. Nici nu inteleg de ce se vand masini asa de prost echipate. Daca aveam doar Laureate alegerea era mai simpla. Banuiesc ca si acum 90% din vanzari sunt Laureate. Radio-ul nu e o problema se poate monta usor. La inchidere e mai complicat pentru ca se fac multe modificari. Nu-mi plac modificarile la masina pentru ca daca ajung in service pentru reparatie pe casco apar probleme. Am vazut ca daca mai dau aproape 200 euro o iau din uzina cu inchidere si geamuri electrice pe fata. Pretul e foarte tentant. Problema este ca tentatia continua: pentru aproximativ 1000 euro iau Acces (dar aici doar aparatul de radio conteaza - nu se merita) si pentru inca 1000 euro ajung sa am AC si proiectoare, parca si oglinzi electrice (suma se merita pe deplin). Si deja incep sa ma gandesc la scaune incalzite, etc.

Editat de abc
  • Like 2
Link spre post

@abc, deja daca mai continuam ajungem sa comparam mere cu pere si relevanta opiniilor o sa cam scada.

Pana la urma daca ai o suma maxima in cap, vei face un compromis oricum - undeva trebuie sa te opresti.

Daca nu vrei sa faci nici modificari ulterioare, nici nu ai bani sa le cumperi de fabrica atunci trebe sa evaluezi importanta fiecarui feature de care vorbesti si ori sa te scremi la punga sa il iei, ori sa renunti la el cat ai garantie - dupaia vezi tu. Chiar si AC se poate monta ulterior insa nu vad de ce n-ai lua de fabrica.

Sincer nu descurajez pe nimeni sa isi ia Duster insa dupa use-case-urile descrise de tine (la fel ca si lui @vsebas) imi cam suna ca nu ti-ar fi musai unul.

Nu de alta, da la borduri si la mers pe drumuri de tara sau la peste din cand in cand face fata si un Logan cu brio.

Atata doar ca un sedan nu va fi la fel de versatil la carat chestii voluminoase ca un hatchback, sa nu mai vorbim de combi, deci depinde si de ce ai vrea sa transporti.

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...