Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 269
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Pam..pam.. Mi-am pus carlig fara a necesita decuparea barii. Producator AUTO-HAK. Nu s-a gaurit absolut nimic, gaurile sunt gata facute din fabrica. Un mic amanunt la achizitionarea carligului, spe

Da, pe 7 sau 13 pini

Trebuie decupat din scutul rezervorului de adblue, rezervor care trebuie golit și demontat (conform indicațiilor oficiale) . Modulul cu pricina scoate forța* din circuitele originale și în acelaș

Posted Images

salutare, ma tenteaza sa-mi montez un carlig.

Imi place modelul produs de Galia D0415 -- se gaseste pe toate site -urile cam cu 430RON

- are si priza electrica 7pini in pachet

- este zincat (arata foarte bine desi nu sta nimeni sa se uite sub masina cum arata.... in fine... mie imi place si teoretic nu rugineste)

- cica este omologat

Help de la comunitate:

1. Este cineva care si-a montat modelul acesta? Daca da... ceva detalii/pareri ?

2. Am inteles ca exista niste incadrari gen: fix, demontabil, semidemontabil.... Acesta pare sa fie semidemontabil. De ce? Care este diferenta fata de cel original Dacia al carui element "nuca" este prins tot cu 2 suruburi si care ar fi incadrat ca fiind fix? (Ceea ce ma nelinisteste este ca a spus cineva mai cateva posturi in urma ca daca ai semidemontabil ai cam fi obligat sa-l dai jos si ti-o cam furi daca esti implicat intr-un accident si nu aveai nuca data jos. Ori... pe mine nu ma intereseaza sa-l dau jos...)

3. Cum se verifica, cum ma asigur ca este sau nu omologat?

4. Care este diferenta intre instalatia electrica cu 7 pini si cea cu 13 pini? (in afara de numarul de pini :baby: )

post-1575-0-47756400-1399070965_thumb.jpg

post-1575-0-81443800-1399070988_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut, si eu caut carlig, nu prea cred ca ma pricep dar incerc sa-ti raspund:

1. Nu mi-am montat, imi place ca este galvanizat, bun la pret dar se pare ca se taie putin din bara;

2. La cel fix nuca face corp comun cu corpul carligului, este sudata; la cel semidemontabil este prinsa prin doua suruburi care se pot desface cu cheia; cel demontabil se desface fara chei, printr-un levier, depinde de model; cel de origine are nuca semidemontabila dar fara utilitate practica de design sau protectie, poate doar de inlocuire. Nu ti-o furi legal in caz de accident cu niciun carlig omologat, nu cred ca conteaza daca este OEM sau aftermarket, sa fie si montat in service autorizat; ATENTIE!: daca nu iti montezi carlig OEM pierzi garantia, asta este raspunsul de la dealer, este dublu aproape la pret.

3.Il cumperi de la firma autorizata, il montezi in service autorizat si trebuie sa aibe o placuta prinsa cu datele pe el;

4.Cea cu 7 pini se foloseste deobicei la remorca si cealalta la rulota, cele cu 13 se pare ca suporta si autodiagnoza.

ps: Sunt amator, nu pune mare baza pe spusele mele ca nu sunt 100% sigur, eu o sa-mi montez original (OEM) cu toate ca nu prea-mi place si trebuie sa se decupeze bara.

Link spre post
  • 4 weeks later...

buna seara

A vazut cineva carlig demontabil care sa nu afecteze unghiul de degajare ?

Pentru ca deja am adunat 3 remorci si deja simt nevoia sa nu mai iau Seat-ul ... la care miroase ambreiajul la sarcina ... chiar daca este 4 la 4.

Link spre post
  • 1 month later...

salutare, ma tenteaza sa-mi montez un carlig.

Imi place modelul produs de Galia D0415 -- se gaseste pe toate site -urile cam cu 430RON

- are si priza electrica 7pini in pachet

- este zincat (arata foarte bine desi nu sta nimeni sa se uite sub masina cum arata.... in fine... mie imi place si teoretic nu rugineste)

- cica este omologat

Help de la comunitate:

1. Este cineva care si-a montat modelul acesta? Daca da... ceva detalii/pareri ?

2. Am inteles ca exista niste incadrari gen: fix, demontabil, semidemontabil.... Acesta pare sa fie semidemontabil. De ce? Care este diferenta fata de cel original Dacia al carui element "nuca" este prins tot cu 2 suruburi si care ar fi incadrat ca fiind fix? (Ceea ce ma nelinisteste este ca a spus cineva mai cateva posturi in urma ca daca ai semidemontabil ai cam fi obligat sa-l dai jos si ti-o cam furi daca esti implicat intr-un accident si nu aveai nuca data jos. Ori... pe mine nu ma intereseaza sa-l dau jos...)

3. Cum se verifica, cum ma asigur ca este sau nu omologat?

4. Care este diferenta intre instalatia electrica cu 7 pini si cea cu 13 pini? (in afara de numarul de pini :baby: )

post-1575-0-47756400-1399070965_thumb.jpg

post-1575-0-81443800-1399070988_thumb.jpg

Ma tenteaza si pe mine acel model de carlig, l-ai mai achizitionat cumva ? Eram curios de ceva feedback pe tema asta.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...