Sari la conținut

Postări Recomandate

sa fie asa cum zici tu mai "pedrovl";

numai ca la cealalta masina, logan, in partea de esapament unde la inceput avea culoare schimbata, mai tarziu a aparut rugina, nu s-a gaurit teava dar era ruginita; noroc ca nu se vedea, era sub masina, dar la duster o bucata buna din esapament se vede, ma refer la 4x4;

au postat unii pe net niste foto cu un duster cu esapamentul ruginit, ca au dat "blana" la greu ca nu era masina lor si din schimbatul culorii a trecut la rugina;

vezi aici:

http://www.click.ro/extra/auto/Duster-r ... 07174.html

deci "teama" mea este sa nu se vada partea de rugina pe teava care intra in toba finala nu pe cea care iese si se poate monta un ornament; sa nu fie asa, dar cred ca o sa apara rugina chiar si pe toba finala daca este "arsa".

asta era toata problema cu "arderea" esapamentului; o chestie care tine mai mult de estetica dar care poate arata foarte rau ( acu depinde de gusturi ).

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

va rog sa ma credeti pe cuvant. am avut curiozitatea (pt ca imi plac fiarele) sa ma uit la mii de masini, evident zeci sau sute de modele. cand vezi la benzinar o teava alba sau ruginita = arderi perfecte, motor bun, consum ok

uite cateva chestiuni observate de-a lungul anilor la cateva marci :

opel = tevi albe sau ruginite (ruginite la modele mai vechi, albe sau culoarea fierului nelustruit la modele mai noi) = motoare care nu consuma ulei

renault = tevi albe, tevi arse de talpa spre ruginiu = masini care nu consuma ulei, fiabile arderi bune

ford = tevi albe si tevi cu funingine, foarte rar ruginite (pe la cate o fiesta )

wv = majoritar negre de fum ( este stiut ca wv-urile consuma ulei) si rar (prin tari straine mai ales) culoarea fierului ars

dacia (supernova, solenza) = ruginite = motoarele de 1.4 fiabile, nu consuma ulei

dacia (logan) = 1.4 conduse de mosi = negre de fum, puturoase, folosesc benzina proasta si ieftina = totusi nu am auzit de consumuri de ulei

dacia logan 1.6 = albe sau spre ruginiu majoritar - nu consuma ulei, arderi perfecte masini in 16v = diverse marci , motoare si modele = rar ruginite (utilizare perfecta numai in forta dar fara sa se uite la consum), ruginite putin sau culoare fierului neslefuit (utilizare buna la parametrii dar fara excese) si negre de fum (fie utilizare excesiv supraturata si foarte subturate cu consum de ulei sau exces de forja tot cu consum de ulei).

nu sunt observatii mecanice dar repet: nu va ingrijorari daca rugineste. asta nu e semn rau decat de la benzina sau condens. o mai calcati din cand in cand si se rezolva. e cam inestetic dar atat.

Link spre post

nu stiu cum se face ca nu am vazut nici o teava de esapament ruginita de la nici un offroad;( ma refer de la partea de final toba, tevi)

astept sa vad ce se intampla ca dusterul;

fratilor sa nu credeti ca sunt un adversar al marcii "dacia", ca daca era asa nu numai ca nu mai eram pe acest forum dar nici nu-mi mai imi luam;

sunt un incurabil roman care uraste romania dar nu poate trai fara ea. :lol:

Link spre post

hehe,

crezi ca noi suntem altfel? cateodata imi e rusine rau de tot ca sunt roman. oricum, nu e cazul sa te impacientezi din cauza esapamentului. poate vezi o toyota rav4 sau honda crv ca astea sunt si pe benzina destul de multe. acolo poti vedea cam cum se "arde" la uzura in timp. intradevar restul suv-urilor nu prea se cumpara pe benzina. cel mai important sa nu lasi sa se acumuleze condens in toba adica:

1. nu merge prea putin pana sa te opresti ca sa ajunga cat de cat la temperatura de functionare normala

2. da-i ceva talpa (dupa rodaj bineinteles) ca sa scuipe eventualul condens adunat sub forma de muuulta apa in zilele in care ai mers prin oras cate putin

3. fa niste depasiri la drum intins ceva mai turat ca sa se arda eventualele impuritati din benzina

4. nu turna porcarii din peco-uri care se zice ca ar curati una sau alta ....

in rest s-auzim de bine

Link spre post

Normal ca aproape toti vor alege diesel pt ca are TURBINA deci cuplu considerabil mai mare decat 1.6-le pe benzina care e ASPIRAT si sa nu mai vorbim de consum si astea cu toate ca dieselu'(combustibil) la noi in tara e f. prost. Acum .. pt cei care se bat in piept ca sunt diesel-ari . .ce ati alege intre 1.5DCI (110cp/240nm) sau 1.2TSI (110cp/200nm)?? sa nu mai vorbim de 1.4TSI ..

Link spre post

Salutare la toata lumea !

O am de 1 sapt si inca nu am apucat sa ies din Bucuresti :D

1. Am ales 1,6 16v 4x4 din trei motive: diferenta de pret (+8-115k), calitatea motorinei in Romania, km parcursi in afara orasului, diferentele de pret la service-uri dar in plus.

1. Consum la cei 20km in aglomeratie 12-13 % - am prin numai unda rosie ;) viteza medie din Militari pana in Colentina 12 km/h total 1h. Consumul scade simtitor daca mai prinzi şi verde :). Urmează să ne mai dăm cu ea si va mai scriu la secţiunea consum.

2. Comparatie cu ce am mai condus (nu sunt din aceeaşi clasă deci scuze) Duster vs....:

a. Passat din '99 / tdi 90 - la fel la plecare de la loc, mai placut la gropi+consum similar

b. Skoda Octavia '08 / tdi 110 - mai lentă plecarea+mai greu de ajuns la 70, excelentă la denivelari+consum mai mare, mai inalta, volum mai mare, merge mai bine radioul (URA)

In final, tot fara sa se supere nimeni: e greu sa ţii in bune conditii un diesel in Romania din cauza:

1. şoferilor care merg subturat (pana in 2000) pentru a avea un consum mai mic - cand va aparea (dacă, dar eu nu cred) varianta automata mulţi o să-şi taie venele pentru că va merge la alte turaţii, deci consumuri.

2. motorinei (şi nu mai zic nimic)

3. Şoferilor care merg numai prin oraş cu maşina - e necesar sa o scoţi şi pe ea la plimbare sa mai ia aer de munte sau de mare (sau de ţară)

O seara placuta şi ne mai auzim!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...