Sari la conținut

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Adrian197071 a spus:

Desigur la Duster mă refeream! Dar am dat exemplu să vezi că există presiune pe aceasta marca sa scadă prețul!! Nu făceam neapărat o paralelă.. doar spuneam că în momentul în care și alți producători vin cu oferte excelente..Dacia trebuie sa regandeasca politica de vânzare

nu vad nicio presiune.sunt diferite targeturi.diferentele de pret sunt de 20...30%

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 715
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mort sau nu, măcar e organizat. Sau se încearcă să fie. La povești, în alt topic, pe alt forum sau pe Facebook. Sunt eu sătul de câte discuții și păreri mai mult decât subiective se tot reia

Evident ca sunt si mai putin "dotate", depinde de fiecare la ce functii e dispus sa renunte. De aia Dacia, ca toti producatorii auto, ofera mai multe nivele de echipare, cu speranta ca o sa-si gaseasc

Si eu urmeaza luna asta sa dau comanda de inca un Duster, dar eu o sa merg pe 1.33 TCe de 150 CP, cu 4x4. La pret nu e chiar asa de mare diferenta, sunt 550 de euro in plus fata de diesel, care inseam

Posted Images

Cum stabiliti voi pretul de vanzare a unei masini ? Pe baza la ce ? Cititi in stele ? De ce nu ati stabilit pretul ca fiind de exemplu 6666 EURO ?

Multi mi se pare ca suferiti de sindromul de "nou proprietar", indiferent ca produsul este nou sau SH si care este cam asa : tine mortis sa arate cat de destept a fost el si cat de proasta este lumea, cat de prost aleg ceilalti si ca el a gasit adevarul absolut. Mai dam mult in penibilul asta ?

Ati auzit de capitalism ? Ati auzit de economie de piata ? 

Nimeni nu te obliga sa cumperi produsul X, la pretul Y. 

Iar cei care cumpara produsul X, la pretul Y, chiar trebuie blamati ? Va comportati de parca sunt banii vostrii. Veniti-va in fire !

Link spre post

Da frate, in mare ai dreptate, dar daca se punea pe Duster dotarile enumerate de tine, fii sigur ca nu se mai vindea Kadjarul, asa ca Dusterul este o varianta a low cost a Renault-ului. Din cauza asta Duster a luat doar 3 puncte la teste, deoarece acum se cer si aceste dotari in echiparea standard recunoaștere semne circulație, franare automata in caz de impact si asistenta la depășirea benzii si poate mai e ceva. Daca nu ma insel aceste optiuni nu le gasesti nici pe Tucson varianta Style de care tot spui. Unele optiuni sunt si mofturi dupa parerea mea, acum nu mai stim sa conducem ca vrem ca masina sa franeze singura, ca soferul sta cu ochii beliti in telefon (exact asa m-a atins pe mine una in spate), sau ca masina sa recunoasca semnele de circulatie. Iar cu discurile spate la Duster si eu am zis asta, puteau macar sa le bage la optionale, 500 eur si aia era, avea omul ce alege.

Link spre post

@Adrian197071

Problema la masinile straine o reprezinta costurile de intretinere. Ma refer la costurile pe termen lung, dupa expirarea garantiei si la preturile de reprezentanta.

Hyundai Comfort 1.6, 2WD are pret de lista de 22.324€, pret promotie 18.219€, pret program Hyndai 2020 16.720€.

Ultimul este intr-adevar un pret bun pentru ce ofera masina compartiv cu Duster.

Atentie ultimul pret este valabil de la inceputul acestui an dar numai in luna curenta. Nu existia nicio garantie ca o sa fie mentinut si peste doua, trei luni.

Prima Casco se calculeaza in functie de pretul de lista, nu in functie de cat ai dat efectiv pe masina (cu toate bonusurile incluse).

Cu vreo 10 ani in urma se vindea foarte bine Kia Ceed. Super masina cu vreo 7 ani garantie, super dotari si super pret. Astazi preturile de intretinere pentru mecanica si tinichigerie (daca e cazul) sunt foarte mari. In plus nu prea se ofera un pret bun la revanzare.

Tot cu 10 ani un urma, Logan nu era considerata o alegere la fel de buna. Singurul avantaj se numea Pret. Astazi preturile de intretinere sunt mult mai mici decat la Kia (la data achizitiei diferenta nu era atat de mare), ma refer la reprezentante. Iar pe piata second hand se vinde mult mai repede (si mai avantajos) un Logan decat un Ceed.

Eu am fost cu un Logan din 2007 la reprezentanta sa schimb sticla la oglinda exterioara. Bineinteles ca nu aveau pe stoc dar in doua zile a venit.

Pentru un sa zicem Hyndai Accent fabricat cu vreo 15 ani in urma la reprezentanta nu primesti piesa atat de repede. Dacia are reprezententa in aproape fiecare judet. In timp ce restul maricilor NU. Nici macar Ford. Nu toti sunt bucuresteni.

Editat de abc
Link spre post

Cine isi mai schimba masina acum, sa ia masina noua? Cei care doreau dotata cu 4x4 o sa se uite poate la Duster daca nu e deja concurenta mai mare in zona 20 keuro datorita reducerilor.

Dacia o sa se vanda totusi.

Ei nu stiu sa vanda masinile in reprezentanta, ci se vand singure...

Cel care intra in reprezentanta isi ia Dacia insinte sa fie intrebat ce vrea.

Link spre post

@Adrian197071

Cred ca ai luat in calcul ca masina fiind suv si mai ales pe benzina o sa cam faca gaura la buzunarel? La suv parerea mea e ca se merita fie diesel pt consum si bineinteles 4X4 si daca motorul perimte gpl bine, daca nu tot diesel-ul ramane baza. Acum fiecare isi face calculele  cum stie mai bine. Eu tot la Dacie am ramas pentru ca am vrut o masina noua, intretinere ieftina (cu toate ca pe perioada garantiei o revizie ulei, filtre + filtre gaz, costa undeva la 300 eur. Asa mi s-a spus cand am fost la drive test) si este singura marca cu motor cu injectie indirecta care functioneaza si pe gaz si ca mai si vine cu instalatie din fabrica care e un avantaj ca nu mai sunt nevoit se pierd garantia. 

Link spre post

deci am ajuns la topic"versus". sa traiti bine si cei care se pricep  ( ca vad ca e plin de manageri aici ) sa intre in board-ul de la Dacia si sa rezolve probleme astea odata, ca acolo-s numai incompetenti.

stiu ( si din experienta :) ) ca fiecare din nou e regele sexului, pofesorului lui Hagi, doctor in religie si politician desavarsit.

nu stiam ca toti suntem si mecanici perfecti ( vai mama lor alora din service-uri ) dar azi am aflat:)

Pace si prietenie, fox over and out here.

Link spre post
  • 1 month later...
  • Mak featured this topic
  • Mak featured și pinned this topic
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...