Sari la conținut

Conducerea Preventiva Si Evitarea Accidentelor

Postări Recomandate

Apropo de codul rutier.. Stiindu-ma ca sunt perfect si ireprosabil (nu doar modest), m-am apucat sa fac si eu un test de legislatie si conducere preventiva pe siteul Directiei Permise si Inmatriculari.. http://www.i-drpciv....re-auto-drpciv/

In prima faza, dun 26 intrebari am gresit 5, trebuiau minim 22 raspunsuri bune, deci am picat. Incercati si voi, este educativ si s-ar putea sa va puna pe ganduri inainte de a da lectii altora.

Pentru politete, toleranta si bun-simt n-am gasit nimic deocamdata..

Back on topic: o carte foarte interesanta si amuzanta in format pdf

Editat de Stef13
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 125
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nota: Am decis sa deschid acest topic cu mare reticenta si teama de feedback negativ - insa consider ca ne poate fii util sa vedem cum gandesc si altii in secundele care conteaza, cele premergatoare u

Îndrăznesc să fac o recomandare cu privire la reglarea poziției corecte la volan. Recomand o structură simplă şi logică de tipul:   1. Ce anume reglăm? 2. Cum reglăm? 3. De ce reglăm?   Este f

@husky, ai uitat de nr. 8   8. Gherțoiul de Bucale: nu respectă nici o regulă de circulație, merge de parcă e pe uliță la tac-su, se bagă intotdeauna la intimidare, fără să-și respecte banda, fără s

Posted Images

"Pentru politete, toleranta si bun-simt n-am gasit nimic deocamdata"

Nu exista carti pentru asa ceva - doar niste "chestii obscure" : cei 7 ani de acasa, dorinta de auto-perfectionare, cartile pe care le-ai mai citit prin viata......

Link spre post
  • 3 weeks later...

Salut,

Lucrul asta mi se intampla absolut de fiecare data cand merg pe autostrada : drum aglomerat, tir-uri pe banda 1, pe banda 2 in fata mea coloana de masini ce se deplaseaza cu 130-140 km/h, eu la randul meu in coloana, tinand o distanta sigura fata de cel din fata mea. Bineinteles ca de fiecare data se trezeste cate unul sa-mi dea flashuri sa il las sa treaca, dupa care il las, trece de mine, ma duc inapoi pe banda 2 si el ramane la cativa metri distanta de cel din fata lui, caruia nu-i mai da flashuri, nu mai vrea sa treaca de el si merge in continuare in coloana. Am incercat sa stau aproape de cel din fata mea, si cel din spate nu a mai dat flashuri si a stat cuminte in spatele meu. Daca pastrez distanta, ma deplasez cu viteza cu care se deplaseaza coloana, dar nu il las sa treaca, bineinteles ca sunt depasit pe banda 1. Ce facem in situatia asta? Totusi nu vrem sa ramanem in spatele tirurilor care merg cu 90 km/h si nici sa fim depasiti pe dreapta.

Link spre post

Cu o singura exceptie cand nu am vrut sa ma risc din motive foarte intemeiate dar si strategice intr-un vs,la toti pacalicii le-am aratat ce poate masina ROMANEASCA...Valabil si pe autostrada.Ideea e sa ai incredere in ce poate,si credema ca poate mult,Dusterul tau!Eu i-am lecuit pe multi conationali pe autostrada si aici prin zona unde stau,ca doar astia se caca pe ei cand vad ca ii depaseste o masina Dacia!Au ramas cu ideile alea de cand s-a tras cu arcul! ;) Asa ca in functie de situatie,ori le bag cate o frana si ii linistesc rapid si ii fac sa-mi respecte "spatiul intim",ori merg constant cu o viteza la care ei nu pot merge pe distanta mare cu tigaile din dotare!Iar pe DN-urile noastre,e chestie de sa le ai cu depasirile,dar in siguranta! ;)

Editat de TheVolverine
Link spre post

Cu tot respectul, nu mi se pare in siguranta nici sa "ori le bag cate o frana si ii linistesc rapid si ii fac sa-mi respecte "spatiul intim", nici sa " merg constant cu o viteza la care ei nu pot merge pe distanta mare cu tigaile din dotare!". Nu toti au cazane, tigai etc. Am vazut destui cu maisni ult mai puternice decat Duster-ul nostru.

In plus, la faza cu frana - nu spoti sti cum reactioneaza cel din spate si ce se poate intampla din asta.

Eu tot timpul am mers pe ideea : sunt pe banda 2 si vine unul din spate cu flash-uri (ca e cazan sau nu, nu conteaza), imediat ce pot ma bag pe banda 1 si il las sa treaca, dupa principiul "du-te si da-te peste cap daca asta vrei, si cu 300 la ora daca te tine masina". Daca nu ma pot baga pe banda 1, dau semnal dreapta sa vada maimutoiul care da flash-uri ca am de gand sa ma dau la o parte si sa il las sa treaca.

Daca mai sunt si cu sotia si copilul in masina, nu risc doar pentru a-i invata minte. Autostrada multiplica exponential riscurile. Pe DN-uri e altceva (desi si acolo sunt mari sanse uneori sa se intampla cate o balarie).

Link spre post

Eu tot timpul am mers pe ideea : sunt pe banda 2 si vine unul din spate cu flash-uri (ca e cazan sau nu, nu conteaza), imediat ce pot ma bag pe banda 1 si il las sa treaca, dupa principiul "du-te si da-te peste cap daca asta vrei, si cu 300 la ora daca te tine masina". Daca nu ma pot baga pe banda 1, dau semnal dreapta sa vada maimutoiul care da flash-uri ca am de gand sa ma dau la o parte si sa il las sa treaca.

Sunt unii ce insista cu flashurile..Astora ce le poti face?? Mai nimic! Daca nu am cum sa intru pe B1 ai rabdare!!

Editat de MAK
Link spre post

Exista un workaround simplu la flashuri, il vedeti ca vine si SEMLALIZATI ca o sa mergeti pe banda 1. Stau ceva timp cu semnalizarea aprinsa pana am loc - am observat ca asta il calmeaza 50% si te asteapta sa iesi. Faza cu franatul brusc si analiza masinii lor mi se pare o totala pierdere de vreme.

Editat de Cain
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...