Sari la conținut

1.2 Tce Pofticios De Ulei

Postări Recomandate

In teorie "viciu de fabricatie" si "garantia" nu au nimic in comun.

Daca Stefan reuseste cu experti si dovezi sa arate ca a fost un viciu ascuns atunci o sa castige.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 960
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu imi vine sa cred reactiile si concluziile unora despre forum , dar asta e, nu poti sa te intelegi cu toata lumea, unii chiar au idei fixe si atunci cel mai bine este sa renunti la efoturile de a-i

@stefanudrea te rog sa te calmezi si sa postezi pe forum , in speta in acest topic, numai cand vei avea date concrete, pana atunci iti recomand sa nu mai postezi informatii partiale sau fara surse, de

Ei na, este evident ca deja te-ai angajat, dar nu asta e ideea.   Parerea mea prietenesca, simpatizanta si pe deplin interesata: presupunand ca ar exista buna intentie si receptivitate din partea as

Posted Images

În prima poza:

"Garanția comercială acoperă defect de material, de montaj sau de fabricație". Nu reușesc să găsesc nici o diferență între această definiție si sintagma " viciu de fabricație ". Dacă există, rog pe cineva să mă lumineze.

Constructorul este absolvit de TOATE RESPONSABILITATILE pentru piesele modificate. Singura șansă este ca instanța să decidă că această clauză este abuzivă si sa oblige constructorul să modifice retroactiv toate contractele de garanție în vigoare.

Nu zic că e imposibil, dar o asemenea decizie va fi contestată de Dacia, dacă va fi dată vreodată, până la ultima instanța posibilă. Discutăm probabil de procese ce se vor întinde pe cel putin 3-5 ani de aici înainte.

Dacă aceste mențiuni rămân în vigoare, Dacia nu este obligată fata de Ștefan cu nimic: nu trebuie să îi spună de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat, nu este obligată să efectuezi nici o diagnoza si nu este obligata emită nici o concluzie vis-a-vis de defectul apărut. Degeaba demonstreza Ștefan ca defectul nu are la cauza instalația GPL ci un viciu de fabricație.

Cuvântul TOATE cam as

ta înseamnă. Putea să aibă și guma de mestecat în loc de mastic pentru etanșarea îmbinării, din momentul instalării GPL-ului nu mai contează.

Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatalk.

Link spre post
În cazul meu, după ce Dacia s-a convins ca motorul are o defectiune in urma careia consuma ulei (testele au durat cam 6 luni, timp in care toate completarile de ulei intermediare s-au facut fara nici un cost din partea mea), mi-au schimbat motorul fara nici un comentariu. Pe perioada cat masina a fost imobilizata in service (aproximativ 3 saptamani) am primit si masina de inlocuire.

Parerea mea este ca atunci cand conditiile de garantie sunt respectate intocmai, Dacia isi onoreaza obligatiile ce ii revin.

Motorul nou nu consuma ulei deloc.

Uleiul, unde e uleiul? Aaaa, uitasem, unele motoare consuma zero, altele sunt niste nesatule! Vai de stapanii lor care le-au luat cu guma de mestecat la imbinare!

Link spre post

Sa ne spuna DonQ de ce producatorii auto recheama masini in Service pentru inlocuirea unor componente,neconforme, si dupa iesirea masinii din garantie?

Nu cumva este vorba de viciu ascuns si nu are treaba cu garantia?

Link spre post

Nu, Ștefane, eu țin neapărat să te fac să conștientizezi ce trebuie sa demonstrezi.

Poate tu înțelegi altceva, dar eu aia citesc de acolo: nu te ajută cu nimic să demonstrezi viciul de fabricație, decât la amorul propriu. Tot singur îți vei repara motorul, dar vei mai avea în plus costurile cu instanța si experții.

Dacă tu înțelegi altceva, e ok. Din momentul ăsta, eu consider că am făcut tot ce putea să facă un prieten pentru a te preveni.

Poate tu vroiai ca eu, ca prieten, să te susțin necondiționat. Nu, nu puteam face asta. Am toată compasiunea pentru pierderile tale financiare, dar nici da te împing spre alte costuri nu o puteam face.

Sfatul meu a fost de la bun început, din prima zi când m-ai sunat (nici nu deschisesei acest topic) să îți asumi toate costurile reparației si sa obții o co-participare de la uzina la acestea, prin bunăvoința. Nu ai vrut să îl asculți, îți urez succes in instanța dar macar încearcă să conștientizezi ce ai de demonstrat.

Repet, din tot certificatul de garanție și condițiile de acolo, eu asta înțeleg: demonstrezi degeaba viciul de fabricație, uzina fata de tine nu mai are nici o obligație.

Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatalk.

Link spre post

Nu intelegi ca nu detii toate informatiile? Si in cateva situatii te contrazici, iar in altele efectiv ignori ceea ce zic! Si verdictele pe care le dai sunt prin prisma celui care sta cu garantia in brate si atat. Sunt si niste legi, sunt si niste fapte care demonstreaza ca garantia nu e suficienta. Dar nu mai reiau ca imi iau din nou contre. Si pozele zic ceva, dar tu nu vezi decat garantie.

Nu vreau o polemica pe un topic cu o problema clara, nu vreau sustineri mincinoase, dar daca faptele nu le vezi-lasa-ma in pace!

Editat de stefanudrea
Link spre post

... am mers in Hattingen sa cumpar timbrul de poluare care se aplica pe parbriz. Dupa ce am trecut prin 2-3 institutii cu plata parcarilor de rigoare am primit socantul raspuns ca masina mea nu exista in sistem si deci nu poate primi acest timbru. ...

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Abtibildul care indica in ce clasa de poluare ma includ, l-am primit gratis la inmatriculare. Asadar masinile nou inmatriculate sunt absolvite de taxa de mediu. Nu stiu cum mai e la masinile vechi, chiar daca mai am o masina aici inmatriculata, circul cu ea fara abtibild in parbriz, dar accesul stiam ca imi este interzis in unele zone ale Germaniei daca nu am acest abtibilt in geam.

Abtibildul este asa.post-3487-0-98163600-1460303651_thumb.jpg

Masinile cu cele mai mari emisii nu primesc acest abtibild. Acestea includ vehicule cu motoare diesel vechi și benzină fără un convertor catalitic cu codul de emisie:

Benzină: 0, 03-13, 15, 17, 88, 98

Diesel: 0-24, 34, 40, 77, 88, 98

Abtibildul roșu obțin autovehiculele diesel cu codul de emisie:

25-29, 35, 41, 71

Autocolantul galben il primesc vehiculele diesel cu numere cheie de emisie:

30, 31, 36, 37, 42, 44 la 52, 72 și (etapele de reducere a particulelor) PM1: 14, 16, 18, 21, 22, 25-29, 34, 35, 40, 41, 71, 77, probabil printre primele masini cu filtre de particule.

Autocolantul verde este pentru benzină cu un convertor catalitic controlat (G-Kat), pentru

Coduri 01, 02, 14, 16, 18-70, 71-75, 77;

Vehicule diesel cu numere cheie de emisie: 32, 33, 38, 39, 43, 53-70, 73-75 și motorină cu filtru de particule

PM1: 49-52; PM2: 30, 31, 36, 37, 42, 44-48, 67-70 sau PM3: 32, 33, 38, 39, 43, 53-66

Nu stiu cat de relevanta este pentru voi asta, dar din fericire acelasi Duster pe care voi il conduceti, in vestul Europei, taxa de mediu este inclusa deja in inmatriculare, si nu costa absolut nimc. Masinile vechi cum spuneam nu primesc placheta dar au restrictii de circulatie in unele zone, unde sunt indicatoare, de exemplu. Cum ar fi zonele de 30 km/h, zonele impadurite, parcari,

Legea este data de la 1 ianuarie 2013, si pusa in aplicare de la 1 ianuarie 2014. Amenda se ridica la 80 E

@Stefanudrea, si ca sa-ti raspund, si tu trebuie sa ai o dovada lipita in geam. Costa 3,95 E.

Update. De la inceputul lui 2017 intra in vigoare placheta albastra si este valabila doar pentru norma Euro 6 cu emisii sub 80 mg/km

Editat de bmcpst
Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...