Sari la conținut

Iluminare Suplimentara Portbagaj

Postări Recomandate

As pune si eu niste benzi cu led-uri in portbagaj, si am niste nelamuriri, necunoscand instalatia electrica:

- cati amperi duce instalatia de iluminare din portbagaj? e comuna cu plafoniera spate ?

- ar ajuta sa pun la plafoniera si lumina portbagaj becuri cu led, astfel incat sa scad consumul poate imi ajunge si pentru led-urile suplimentare, sau ar trebui sa folosesc un alt 12v obtinut direct dintr-o siguranta?

- masa e permanenta, si +12v vine temporizat si cu fade in/out din uch ?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 39
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am montat si eu luminile in portbagaj  

Dragi colegi, azi dimineata m-am linistit in privinta problemei <aparute>. Am constatat ca am fost superficial, si anume: mi-a fost lene sa rabatez o bancheta spate si apoi sa aprind pozitiile s

Da, sunt posturile stufoase, aproape fiecare user nou (de Duster) cand isi face cont pe este intr-un fel anume, vorbeste si se agita mult, pe urma se mai schimba, se mai linisteste, vorbeste doar la

Posted Images

@DonQuijote: multumesc, m-am lamurit cu partea cu consumul

Vreau ca aceste lumini suplimentare sa fie actionate cu push-button (ca de sonerie) cu un releu cu autointretinere, cand am nevoie de ele apas butonul, si ele sa mearga cat timp mers si plafonierele, insa la urmatoarea aprindere a plafonierelor sa nu se mai aprinda automat si luminile suplimentare din portbagaj, ci doar daca se actioneaza butonul

Editat de ambvision
Link spre post

Nu ar / ti-ar fi mai simplu cu un contactor montat la portbagaj, cum era inainte la Dacii, la modul luat de undeva un plus care sa fie nonstop ? sau poate luat de la plafoniera, sa nu te complici cu tabloul de sigurante si sa ai si protectia la uitat lumina aprinsa la plafoniera,

Link spre post

@Negura: in 90% din cazuri nu imi trebuie lumina suplimentara, de aceea ma gandeam la switch separat. Acel contactor de portbagaj deschis cred ca exista deja, as putea sa folosesc faptul ca se pune la masa cand se deschide portbagajul daca as insera o dioda pe firul care duce la uch. Ma mai gandesc, cred ca totusi raman la ideea cu switch-ul separat, doar ca voi incerca autointretinerea sa o fac cu tiristor, nu cu releu. Intamplarea face sa am un switch industrial iluminat, pacat sa nu-l folosesc :)

Link spre post

La Ph2 uch-ul duce 30w sau 2,5A pe circuitul de iluminare.

Plafonierele față, spate și lampa din portbagaj sunt în paralel, au +temporizat și - de fading(devine + cu becuri stinse)

Contactul de hayon deschis e integrat în actuatorul de blocare(1322) și el nu comandă direct becurile ci dă semnal hayon deschis la uch

S13.PDF

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...