Sari la conținut

Ce e bun si ce se poate imbunatati la Dacia Duster?

Postări Recomandate

Daciane, iti multumesc pentru aprecierea acelei poze cu Dusterul meu. Poza intreaga o gasesti si undeva recent postata la sectiunea "Dusterul meu" la postarea despre "Tractorasul Duster". Vad ca esti si tu muresean de al meu si intelegi anumite chestii si oarecumva ma bucura asta caci 40 de ani acolo am trait de cand am vazut lumina ochilor. Si cand vreau sa vad treburi cat de cat bine puse la punct iau iarasi calea turului descris de mine in postarile mele la acea sectiune. Despre fotografiat, da, ma preocupa domeniul artistic si, ai ghicit, nu sunt incepator si, desi inca ma cauta destui pentru poze si filmari pentru nunti (cel putin), eu ma consider un etern invatacel caci am destule de invatat in tot si in toate ;) Altii se cred, poate, deplin stiutori. Eu, pe cat aflu (si inca tot studiez in divese domenii), pe atat imi dau seama cat de multe mai am de invatat ;) Macar pentru o vreme cat mai am spiritul treaz :)

Editat de taz
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 190
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Bai fratilor, când citesc expresii de genul: " chiar nu puteau sa pună un capacel acolo?" imi vine rau )) Cand am luat decizia de a schimba masina am gandit asa: vreau un diesel cu garda mare la sol

Ce e bun: - design-ul general al masinii - motorizarea 1,5 DCI - pretul   ce se poate imbunatati la Dacia Duste: - grupul de indicatoare din bord spre digitizare eventual ecran led, mai multe in

Da', uneori stirile sunt bune (ca aflii info utile de pe drumul tau). Eu ma intreb cum te poate enerva (vizual) o antena lunga in timp ce mergi cu masina prin afara localitatilor...? Sau mai bine zis

Posted Images

77Dan, nu uita ca din ce platim noi pe Duster, 24% este TVA-ul. Care nu il platesti in SUA. Refa calculele si cu el in cap.

In plus, reteaua de dealeri se intretine din service, nu din vanzari auto. Si nu cred ca preturile la service aici si in SUA sunt similare.

Adevarat, in NYC taxa este de doar 8,375% daca imi aduc aminte corect, dar acolo pretul unui automobil nou se discuta (daca iei din stocul dealerului poti obtine discounturi bunicele) si in plus se obtin si diverse accesorii gratis (uneori chiar oferite de ei, fara sa le ceri) - in cazul Dusterului, sunt 99% convins ca nu as fi platit pentru covorase + tavita portbagaj si protectii laterale, pe piata de acolo.

Prima revizie la Jetta Wolfsburg Edition 2.0 turbo benzina a fost gratis cu ulei sintetic si filtre cu tot, iar masina am scos-o pe la $20,000 noua, probabil si pentru ca era manuala! Un pret de prima revizie normal e in jur de $150 cu taxe cu tot la reprezentate, unde ai sala de asteptare cu aer conditionat, cafea, sucuri, apa, sanwich-uri si gogosi gratis. Daca vrei sa pleci, exista minivan care te duce unde ai nevoie gratis in limita a 10 sau 15 mile distanta. La japoneze si coreene, garantia este, de obicei, 100,000 mile sau 3-5 ani, iar multi dintre ei ofera revizii gratuite sau partial gratuite (manopera sau consumabile) macar pentru un an, daca nu pe toata perioada de garantie - toate discounturile prezentate in reclame sunt sustinute de constructor, nu de dealer.

Again, punctul meu de vedere, este ca Dusterul nu e o masina ieftina (nici in sine si nici ca intretinere) pentru ceea ce ofera si ca daca se dorea se putea face un pic mai mult (scaunele sunt in continuare naspa!). Mie si suspensia originala mi se pare jenanta, in sensul ca nu sta ca lumea nici pe sosea si nici in teren nu e buna de nimic.Opinia mea se bazeaza strict pe ce am vazut ca pot face altii cu aproximativ aceiasi bani, pe alte continente ce-i drept.

Poate la urmatorul Duster vom vedea macar un pic mai multa atentie la detalii, pentru ca la capitolul asta stam destul de rau si tocmai aceste detalii (relativ ieftin de rezolvat) iti dau feeling-ul de masina ieftina.

Editat de 77Dan
Link spre post

@77Dan : nici eu nu sunt mare fan Duster desi am cumparat unul. Insa nu cred ca ese potrivita comparatia intre US si Europa . Ar trebui comparat Duster cu alte SUV-uri care se vand in Europa. In mod sigur Renault a studiat acest lucru atunci cand a luat decizia de fabricare a Dusterlui. In niciun caz nu a luat in calcul piata din US.

Deci daca ne limitam la Europa , Duster e ok ca pret pt ce ofera. Eu am aprox 6 luni si 11k km cu el si sunt multumit de el fiindca satisfice requirement-urile mele . Daca cerintele ar fi fost slightly different, atunci ar fi trebuit sa mai adaug vreo 10k EUR la cei 17k Eur . Fiecare ar trebui sa faca un assessment si sa achizitioneze ce i se potriveste.

Scuze de englezisme dar se vorbea de US market si nu m-am putut abtine... :frantics:

Link spre post

(...) Opinia mea se bazeaza strict pe ce am vazut ca pot face altii cu aproximativ aceiasi bani, pe alte continente ce-i drept (...)

Si in Europa se poate face mai mult cu (aproximativ) aceeasi bani. De exemplu noul Suzuki Vitara care cu 17.000 de euro iti da un 4x4 cu dotari de top. Dar si-au dat singuri peste degete cu garda la sol si unchiul de atac jenante. Daca mai puneau si un pinion mai mic la cutia de viteze Dusterul ar fi avut mari probleme. Pacat pentru cumparatorii potentiali dar bine pentru economia noastra. Parerea mea :)

Link spre post

Daca Dusterul se vinde cu un profit de 500 euro/bucata, inseamna ca in alte tari precum Ungaria (vezi preturile declarate de colegii ce le-au luat de acolo!), se vinde in pierdere :)

Mie personal, Dusterul full-option (eu din asta am luat), mi se pare o masina scumpa pentru calitatea materialelor si echipamentelor, cum se comporta pe sosea cu suspensia de fabrica, bug-urile cu care a aparut, optiunile limitate si mai ales privind asa cum e normal sa o faca orice cumparator de masina, adica aproximand cheltuielile de maintenance si combustibil pe primii cinci ani. Consumul pe autostrada la 120-130 este f. mare comparativ cu alte masini din clasa lui de motorizare, iar daca pleci in concedii in grup, o sa ii capiezi pe toti sa mearga la maxim 110, sau vei plati la pompa mai mult ca ala cu motor de 2.2l, atunci cand mergeti amandoi cu 130 (viteza legala!) - diferenta va fi ca la el in masina se va putea purta o discutie cu cei de pe locurile din spate, pentru ca la el s-au cheltuit cativa euro in plus pe o oarece insonorizare :) Daca mai pui si faptul ca piesele sunt scumpe, mai ales considerand ca multe sunt productie locala, chestia cu masina ieftina incepe sa arate a ceea ce este de fapt - doar marketing! Altfel e o masina OK!

O sa ma refer pe scurt la un aspect> ce este the right price? A price the market can bear (Dacia de exemplu) sau the customer is willing to pay for it (de exemplu Mercedes). Un client Dacia nu va plati nici-odata pretul de Mercedes indiferent cate imbunatatiri i-ar aduce. Renault vrea profit din vanzarea de masa.Ca sa evite canibalizarea segmenteaza calitatea dar tot pe volum pune pariul. Renault Kadjar full option, care include tot ce are Duster 1,5 dci 4x4 mai putin garda la sol, dar si wish-list-ul multora de pe acest forum este cu min 10 kEUR mai mult decat Duster full option. Cati din utilizatorii obisnuiti fac whole life cycle analysis? Overall, pretul de achizitie cumulat cu cel al pieselor de schimb pe o durata de viata determinata este "balanced". En fin, un producator nu traieste din vanzare - este o tranzactie spot, oricat volum ar fi, ci din MRO. Daca face producatorul masina de 1 milion de km atunci si pretul e pe masura. Atat la masina cat si la piese. Corelate cu volumul vandut (estimat) si the customer is willing to pay - marketing (pozitionare in piata). Si teoria poate continua....

Intorcandu-ne la Dacia - the price the market can bear. Cred ca strategia este" Cat vrea nea clientu (a se intelege profil de client) sa plateasca? Atat! Pai sa facem un drill-down cost. Et voila le produit! C'est simple comme "Bon jour!" :ahappy:

Si in final. Cu Kadjar /Qashkai ai face tot ce faci cu Dusterul? Adica "noroiala", customizare, etc? Am intrebat, n-am dat cu paru....

Link spre post

Da, ai si tu dreptate, dar @77Dan are dreptatea importanta pentru noi :) Dusterul iti iese ca este masina ieftina doar prin comparatie cu alte masini. Ah, dar ce sa vezi, chestia cu comparatia a mers dintotdeauna, de cand se foloseste ea in marketing. Si poate ma repet, dupa 2 ani de folosire imi place foarte mult masina, dar nu ma gandesc la cat am dat pe ea si la cat ma costa reviziile si ca i-am strans eu niste suruburi la un moment dat ca altfel pierdeam usa si cat de ridicol de cacacioasa este bancheta din spate, etc.

Link spre post

Asta cu usa se intampla si la case mai mari. Si eu era sa o pierd pe masina de dinainte, ceva din clasa mini care a costat aproape cat Duster-ul la vremea cand am luat-o (dar aveam cauciuc moale pe bord :D).

Si bancheta pe PH2 chiar nu e asa penibila. Si eu, dupa 1 an, pot sa zic ca imi place si mai mult masina decat atunci cand am decis sa o cumpar.

Link spre post

Da, ai si tu dreptate, dar @77Dan are dreptatea importanta pentru noi :) Dusterul iti iese ca este masina ieftina doar prin comparatie cu alte masini. Ah, dar ce sa vezi, chestia cu comparatia a mers dintotdeauna, de cand se foloseste ea in marketing. Si poate ma repet, dupa 2 ani de folosire imi place foarte mult masina, dar nu ma gandesc la cat am dat pe ea si la cat ma costa reviziile si ca i-am strans eu niste suruburi la un moment dat ca altfel pierdeam usa si cat de ridicol de cacacioasa este bancheta din spate, etc.

Hmm, tu nu te gandesti cat te costa o masina pe durata ei de viata, dar o intreprindere cost oriented da. La o multinationala la care am lucrat, aceasta schimbat toata flota trecand de la o marca pe care o utilizase 8 ani, la alta marca. Masinile la acea companie se schimbau dupa 4 ani sau 150000 km. Pretul de achizitie (mic) + toate reviziile, piese de schimb de uzura la flota initiala s-au dovedit mai scumpe decat marca la care a migrat (pret de achizitie mai mare la aceaasi clasa de masini, cu acelasi pachet de dotari) + piese de schimb, revizii maopere etc si lasand la o parte discount-ul de volum. :hmm:

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...