Sari la conținut

Ce e bun si ce se poate imbunatati la Dacia Duster?

Postări Recomandate

O mica precizare fac si eu. La masina anterioara audi a4 nu aveam deloc antena,si mergea radio fara probleme. Din cate am inteles de la mecanic era prinsa undeva pe caroserie in interior.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 190
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Bai fratilor, când citesc expresii de genul: " chiar nu puteau sa pună un capacel acolo?" imi vine rau )) Cand am luat decizia de a schimba masina am gandit asa: vreau un diesel cu garda mare la sol

Ce e bun: - design-ul general al masinii - motorizarea 1,5 DCI - pretul   ce se poate imbunatati la Dacia Duste: - grupul de indicatoare din bord spre digitizare eventual ecran led, mai multe in

Da', uneori stirile sunt bune (ca aflii info utile de pe drumul tau). Eu ma intreb cum te poate enerva (vizual) o antena lunga in timp ce mergi cu masina prin afara localitatilor...? Sau mai bine zis

Posted Images

Sunt de accord, Vsebas, cu ce spui tu referitor la calcule la o anumita scara..Cu toate astea, atunci cand ceri 16600 euro (si chiar si spre 19.000 cu toate optiunile si 4x4) pentru o masina noua la care ii spui ca e maximul nivel de echipare/finisare..pe care il si numesti sugestiv "Laureate" poti sa te prezinti cu mici chestii ca astea firesc "rezolvate" la nivelul anul 2015...nu? :) Altfel daca asta e maximul pe care tu il declari ca il intelegi/oferi ca producator..poate sa iti aduca niste prejudicii de imagine...nu? :)

Editat de taz
Link spre post

@SinSonnY, antena de interior (o sarma plus ceva bobine si poate un condensator) e prinsa la unele masini in partea de sus a parbrizului. Nu se pune "sub caroserie" pentru simplu motiv ca e de tabla (caroseria => nu ai semnal radio). Mai este posibilitatea existentei pe modelul de radio din masina a unui amplificator mai pretentios care ajuta la o receptie buna. Toate astea insemna costuri :)

@taz, ceea ce considera fiecare "normal" , e subiectiv. Ma gandesc ca Dacia a facut calcule si pentru acel moment asta a iesit. Tot asa ma gandesc ca acest topic va fi citit si Duster2, va avea imbunatatirile necesare :) De ce zic asta? Pentru ca de la PH1 la PH2 se vede clar o evolutie si unele chestii au fost initial povestite pe forum si apoi se regaseau pe PH2 :)

Link spre post

Eu ma gandesc ca cineva care isi pune problema ca da 19000 eur pe o masina care nu are nus' ce capacele sau MULTE alte chestiuni care sunt de bun simt la o masina a secolului XXI, ar trebui sa-si puna problema ca o masina care are aceste dotari costa mult mai mult.

Link spre post

Ai dreptate. Dupa parerea mea Duster este cea mau buna masina pt romania si din punct de vedere al costurilor de intretinere cat si al soselelor.

Link spre post

Daniel, eu nu te contrazic cu faptul ca, in comparatie cu Dusterul, alte marci de masini care au dotari similare costa mult mai mult. Insa la acelea platesti si marca care deja e consacrata si poate si altele. Hai sa pun problema putin altfel. Iti voi oferi o comparatie plastica folosind chestiuni cat mai comparabile cu ce ai zis tu legat de costuri. Fara urme de ironii, daca domeniul practic (si destul de comun) din care iti dau comparatiile (unul relativ comun si accesibil in general) iti este cumva atat de strain (e posibil sa ai alte preocupari si experiente..nu stiu spre ce domeniu esti tu specializat) incat sa nu poti sa realizezi exact nuantele ideii ce urmeaza sa imi spui si atunci poate voi incerca si o alta comparatie din alt domeniu care sa iti fie poate mai familiar. Deci..Sa zicem ca tu vrei sa ai o camera tencuita si zugravita si ai de ales intre doi zugravi care nu folosesc aceleasi tip de materiale. Dar ambii te aduc spre final la aceeasi grosime a tencuielii si la aceeasi culoare a zugravenii. Insa unul din ei trage un tinci finisat cu o gletiera de polistiren si peste el iti da cu o varuiala fara sa ajunga si in oate colturile sau pe intreaga lungimea a muchiilor. Celalalt iti ofera si un glet finisat si o lavabila uniform intinsa peste tot. Nici una din tencuieli nu cade si ambele sunt drepte si fara abateri. Iti dai seama ca nu ai nevoie neaparat de finisajul cu glet si lavabil care desi e mai estetic costa mai mult si alegi varianta cu tinci si varuiala. Au si aceleasi culori si sunt la fel de solide si rezistente cel putin pentru aceeasi perioada de garantie. Dar vazand ca ala cu varuitul nu ajunge peste tot si raman mici zone nefinalizate..ce iti zici? La banii pe care i-ai dat (materiale si manopera) ca sa ajunga pana spre acele zone ramase nefinalizate..putea sa faca un minuscul efort ca sa rezolve si alea, nu? Sau iti e totuna? Lasi asa si te mangai doar cu faptul ca in fond ai obtinut o camera tencuita si zugravita si ca daca il alegeai pe celalalt aveai si ramasitele alea facute dar plateai mai mult? Si nu imi spune ca te apuci tu, gospodareste, sa rectifici ce a ramas nefacut..caci, pentru a respecta comparatia, niciunul din muncitori nu iti lasa materialele ramase (poti considera ca nici nu au ramas) si ca sa rectifici tu trebuie sa iti bati capul sa cauti cu ce sa faci..cum sa faci si sa nimeresti cat se poate de bine nuantele cand faci din nou un amestec de culoare si sa o faci cu atentie ca sa se potriveasca estetic..etc..Si daca vezi..tocmai despre asta se discuta aici pe acest topic.. ;) Ca nimeni nu a spus (cel putin eu sigur nu) ca e nemultumit de dotarile Dusterului sau de felul cum ruleaza pe drum bun sau prost. :)

Editat de taz
Link spre post

Dar poate am eu o abordare nepotrivita/neadaptata la realitatile actuale unde predomina senzatia de superficial. Insa, profesional, eu cand ofer o munca de service IT (ma ocup si de altele dar, de regula, din asta traiesc), desi altii cer bani pentru fiecare mica ghidusie facuta (si de multe ori si superficial) de iti e si jena sa vezi ce fel de chestii tarifeaza si la ce preturi, eu nu fac pe mine sa consider anumite mici operatii implicite ca fiind netarifate separat daca tot trebuie sa le fac (spre exemplu nu tarifez faptul ca verific ceva, constat ceva sau altceva care ma ajuta sa aleg calea optima ca si raport de timp consumat si costuri pentru client) pentru a obtine ceva durabil mai dau gratis la final inca o scanare sau sa verific si daca, inainte de a pleca de la mine, un sistem de operare este complet actualizat desi poate aceste operatii nu mi le-a cerut nimeni. Dar ma asigur ca am facut ceva durabil si ca nu ma cauta clientul nemultumit (ma refer la chestii justificate..nu la false impresii..ca se mai intampla si explicit omului cu rabdare ca de pilda nu poti sa faci din caruta lui arhaica o racheta) de munca mea si maine pentru aceeasi problema nerezolvata cum trebuie si stiu ca pretul meu este mai mic per total decat cel pretins de altii care nici nu fac tot ce fac eu sau nu o fac la fel de constiincios. E o chestie pe care unii o inteleg si o apreciaza (si probabil de aceea am un cerc de clienti care se tot largeste desi ei vin mult mai rar la mine decat o faceau la altii ce le ofera servicii similare. Nu sunt la fel de bogat ca altii care isi curenteaza pentru o vreme clientii noi cu tot felul de tzepe mai mari sau mai mici (pana inca le merge si apoi se apuca de alte activitati) dar eu dorm bine noaptea nu ma injura nimeni (poate doar concurenta) si sunt multumit si cu atat mai ales ca stiu ca de multe ori eu fac munca pe care altii nu au facut-o inaintea mea si clientul vine cu calculatorul in brate la mine dupa ce l-a primit nefinalizat cum trebuie de altii si ca bietul om urmeaza sa plateasca a doua oara ceva ce putea fi facut din prima macar bine daca nu si la preturi mai de bun simt..Imi cer scuze pentru offtopic insa am vrut sa explic ceva doar. Si nu mai insist. :) Daca e prea deplasat offtopicul se poate sterge. ;)

Editat de taz
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...