Sari la conținut

REVIZII DUSTER DCI (preturi, probleme, diverse)

Postări Recomandate

Mergi la service sa iti scoata uleiul suplimentar ca nu e ok sa fie peste maxim atat de mult. 2-3 mm nu sunt chiar asa o problema, dar la nivelul ala presiunea este prea mare, exact cum spunea colegul de mai sus si s-ar putea sa te trezesti cu o garnitura pe capota la turatii mai mari. Eu am facut scandal in nyc cand mi-au pus 1 cm peste maxim la Jetta la reprezentanta VW. Intreaba-l pe inginerul ala "destept" daca asa face si la masina lui pe care banuiesc ca intentioneaza sa o tina macar pana la 100000 km.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 188
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Azi am facut si eu revizia de 20k, la reprezentanta din Tg-Mures. Factura de 730 lei, toate operatiunile standard - voi atasa documentele cu preturi/detalii maine de la birou. Pentru comparatie am cer

Pana la urma... eu nu prea inteleg un lucru... De ce-i agitatia asa mare cu acest subiect? Eu observ ca ai o masina in garantie care mai are putin si face 80000km. Oricum, in situatia in care tu ai in

Azi am fost la a 2-a revizie (anuala, sau ceea de 40k km, dar de fapt n-am facut decat 36k), la LION Victoria, dealer Dacia-Renault din Targu Mures. Am numai vesti bune. Factura a fost mai mica decat

Posted Images

De obicei intre minim si maxim pe joja este diferenta de 1 L de ulei.

Deci ar face sens ca daca la tine @bmcpst e full ochi sa fi intrat ~ 5 L in total, presupunand ca indicatia din carte de 4.6 L amintita de @DonQuijote este pentru "jumatatea" distantei pe joja (cum ar fi logic si de bun simt sa se umple).

Modul in care un mecanic cu o doza bun simt ar trebui sa faca umplerea ar fi cam asa: toarna 4 litri prin palnie fara stress, dupa care doar cate ~ 100 ml (doar de-aia is gradate recipientele alea nu degeaba) si verifica periodic joja.

Va dati seama ca e mai simplu sa torni uleiu ca pe apa sfintita, mai povestesti intre timp cu colegu, o suni pe gagica, daca scria 4.6, si 5 l tot acolo e... cine dreku mai sta sa se uite la joja aia? si asa ii pusa degeaba ca nici un proproetar serios de masina nu se mai uita la ea in 2015 / 2016. iar pe linia de asamblare m-as astepta ca nu se manipuleaza tot bidoane de 5 litri, mai degraba as crede ca baga direct din vreunul de 200 L cu ceva pompa.

In functie de joja / constructia baii de ulei, diferenta aia de 1 litru intre min si max poate fi tradusa in 3-4-5 cm pe joja - deci aproximarea de mai sus 2 cm ~= 200 ml poate fi inlocuita cu una de "worst case scenario" de 0.5 dupa parerea mea - asta in conditiile in care nu cred ca a masurat nimeni concret cum e cand depasesti maximul).

E periculos sa folosesti motorul cu uleiul peste nivelul de maxim, mai ales acuma iarna (desi inca nu e asa rece anu' asta). Odata, uleiul devine mai vascos la frig, avand un volum mai mare presiunea in instalatie poate creste aiurea si primele cedeaza componentele de etansare (garnituri, "o"ring-uri, etc) - exact ce ziceau si colegii mai sus. Cred ca mai pot sa apara si alte probleme insa nu vreu sa ma pronunt.

Oricum o dai, ar fi bine de readus nivelul sub maxim sau pe linia de maxim. Asta daca nu cumva se doreste efectuarea de experimente pe ideea "...las-o ma ca merge-asa...".

BTW, cum e la 1.2 TCe? Lagarele turbinei sunt lubrefiate cumva de uleiul din motor?

Link spre post

Umplerea din fabrica se face automat (am inteles ca au niste pompe cu care se umple automat cu cantitatea necesara), deci e exclus sa fi turnat "dorel" dupa cum i-a venit.

Nu am ideea cum e exact traba cu turbina, dar din ce stiu eu, in general turbina este "unsa" de catre uleiul de motor, corect ?

Link spre post

Da, turbina e unsa de uleiul de motor, ca orice turbina. Cel putin asa mi-au confirmat si cei din service cand am avut eu problemele cu consumul de ulei.

Conform manualului, intre nivelul minim si maxim pe joja sunt intre 1l si 1.5l, in functie de motorizare. Ar mai fi uleiul din filtru, cum se schimba si ala poate sa intre spre 5l la schimb.

Link spre post

As fi curios daca aceste teorii cu neajungerea uleiului la motor, turbina sunt valabile si la noile modele, din ce citesc dci ph2 si tce au pompe de ulei cu debit variabil, care dupa parerea mea exact asta ar trebui sa faca - sa varieze presiunea si debitul de ulei dupa necesitate, indiferent de turatia motorului...

Link spre post

Acum am plecat din service. Uleiul in plus se pare ca este din fabrica. Pentru aducerea la nivelul maxim s-au scos cam 350ml. Ramane de urmarit daca mai creste. Am completat si 400 ml antigel concentrat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...