Sari la conținut

Postări Recomandate

@costelandrei20 Salut,inca nu stiu sigur,momentan astept sa ajunga la mine statia si pe urma cu calm si rabdare vad cum sta treaba.Nu vreau sa patesc si cu asta la fel ca si cu tampenia aia de suport de numar de pe spate...dupa ce am schimbat vreo 4 suporti intr-o saptamana ocazie cu care am ovalizat gaurile alea doua,am mai si vopsit zona din jurul lor ca a sarit vopseaua,in final am ajuns tot la modelul care a fost de la inceput pe masina,dar nu imi pare rau pentru ca acum e prins in suruburi cu garnituri de cauciuc si cel mai important e ca am scapat de zgomotul ala enervant de cazan la inchidere haion! :) Apropo de cablul antenei,in foto postate pe topic,vad ca trece peste cheder,deci nu are nimic cand este inchisa usa sau haionul in cazul lui @Killer82?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 221
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare,   Revin cu cateva poze cu Cobra 19DX montata permanent pe masina, ascunsa de ochii pofticiosi, securizata, si totusi la indemana Astept pareri!     Cablul coaxial vine p

Deci

Pai, m-am dus sa le fac! Statie PREZIDENT ( Franta ) model TEDDY. Avantaj dimensiuni reduse, putere cit e nevoie, actiune in functie de relief 10-12 km, calitate buna, manevrabilitate, pozitia de FI

Posted Images

Cablul are cam 5 mm, nu pateste nimic. La fel chederul, e suficient de ,,buretos,, ca sa zic asa, permite fara probleme cablul. Din pacate la mine a aparut o alta problema. Ieri am fixat definitiv talpa exact pe centrul plafonului. Am trecut peste ea o bara rectangulara de sticlotextolit pe care am prins-o de barele longitudinale. Aseara am incercat sa calibrez antena si surpriza e ca SWR nu scade sub 1,3 in canalul 22. Cu talpa data vreo 15 cm mai in spate aveam 1 si un pic. Abia misca acul. Acum o las asa, se aude bine la cativa km. Sub talpa nu e indicat sa bagi nimic, am incercat sa pun un cauciuc de vreo 5 mm grosime, estetic, elegant, rezistent la temperatura. Strica SWR, se duce peste 3. Sigur cauciucul original se va lipi de plafon. Si inca ceva: atentie maxima la surubul de reglaj, are inbusul fragil, am reusit sa-l rotunjesc. O sa pun un surub clasic cu cap de surubelnita. Sper ca v-am fost de ajutor cu experienta mea. Voi reveni cu fotografii dupa ce termin lucrarea ( vreau sa vopsesc bara si antena ).

Link spre post

@22DCI Cablul de la Virginia e mai subțire (cca 2.5mm) dar nu are nimic. Il folosesc asa de luni bune inchizand / deschizand haionul zilnic, si nu are nici un semn de uzura, nici nu intra apa sau alte probleme.

@costelandrei20 nu prea am inteles cum ai facut cu bara aia. Padurile magnetice pt antena nu pun probleme - sunt ca magnetii aia de frigider (subtiri sub 1mm - nu intervin in planul de masa ca si cauciucul de 5 mm pe care l-ai folosit tu). Eu folosesc pad magnetic si nu am probleme.

Link spre post

Voi pune fotografii. Nici mie nu imi e clar ce e aia pad magnetic. Nu e tot un cauciuc ? Imbraca talpa magnetica ? Cauciucul de 5 mm nu l-am mai pus. Sunt convins ca se va topi cauciucul original si se va lipi de plafon dar il las asa, nu mai pleaca de acolo.

Link spre post
On 26/06/2017 at 8:51 AM, Killer82 said:

Si la mine e la limita cablul de 4m de antena insa cam toate vin cu 4m (e ceva calcul cu lungimea cablului in functie de lungimea de unda si e ok sa fie de 4m).

O varianta de antena scurta si cu recenzii bune e Wilson Little Wil, care vine cu un cablu de 5+ metri.

Link spre post
1 hour ago, Killer82 said:

E un "covoras" magnetic ce se pune sub baza magnetica a antenei.

Screenshot_20170627-100313.thumb.png.e196630b3e319e38ab34924da024f28e.png

La mine s-a rupt dupa 2 utilizari, umblati cu grija cand detasati talpa magnetica de masina.

Link spre post
12 hours ago, 22DCI said:

Apropo de cablul antenei,in foto postate pe topic,vad ca trece peste cheder,deci nu are nimic cand este inchisa usa sau haionul in cazul lui @Killer82?

Hayonul nu preseaza absolut deloc pe cablu, nici cand sta inchis si nici la rabatare; e spatiu suficient si pentru un cablu mai gros.

@Killer82, n-am inteles de ce nu pui antena pe axul central al masinii si s-o lasi acolo. Nu bate la ochi (poate fi confundata cu o antena radio), iar daca cineva s-ar gandi s-o fure, trebuie sa taie cablul, fapt ce-o face inutilizabila.

La mine asa sta:

s58rbt.jpg

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...