Sari la conținut

Postări Recomandate

@ ISZY56 Am inteles perect si normal ca la un monteur voi apela,dar eu cum momentan nu sunt in tara si cum bineanteles nu am rabdare pana in luna Septembrie,m-am gandit ca totusi as putea sa rezolv cumva problema asta.Nu era graba daca nu-si spunea cuvantul  legia lui Murphy!Deci daca totusi  sti o varianta,chiar daca discutam de o inprovizatie de moment,in care eu personal neavand cunostintele necesare imi pot monta singur o statie, iti raman dator cu o mega cinste! .)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 221
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare,   Revin cu cateva poze cu Cobra 19DX montata permanent pe masina, ascunsa de ochii pofticiosi, securizata, si totusi la indemana Astept pareri!     Cablul coaxial vine p

Deci

Pai, m-am dus sa le fac! Statie PREZIDENT ( Franta ) model TEDDY. Avantaj dimensiuni reduse, putere cit e nevoie, actiune in functie de relief 10-12 km, calitate buna, manevrabilitate, pozitia de FI

Posted Images

Azi mi-a venit statia, Albrecht AE6110( evomag). Tot azi am comandat antena , ML100 cu talpa la 99 lei ( e-mag). Deocamdata raman pe varianta asta dar voi cumpara un suport de portbagaj si renunt la talpa magnetica. In 2-3 zile o montez si revin cu informatii si eventual fotografii.

Link spre post
9 hours ago, 22DCI said:

... nu am rabdare pana in luna Septembrie,m-am gandit ca totusi as putea sa rezolv cumva problema asta... Deci daca totusi  sti o varianta,chiar daca discutam de o inprovizatie de moment,in care eu personal neavand cunostintele necesare imi pot monta singur o statie, iti raman dator cu o mega cinste! .)

Daca iei antena President Virginia nu mai trebe calibrata. Arata la fel ca a colegului @Stef13 dar e cam dublu pretul. Iti iei si statia, le conectezi si gata (la President ai 5 ani garantie daca iei si statia si antena de la ei). 

Daca vrei alta antena iti iei frumos un SWRmeter de 80 lei si un cablu scurt de cca 30cm si te uiti pe youtube cum se calibreaza ca nu e mare filozofie.

Link spre post

@Killer82 grazie mille pentru informatie, acum am cu ce sa ma ocup si sa-mi incarc timpul liber pana i-a vacanta nepoatamea!Acum ramane sa vad de unde este mai convenabil sa le iau...oricum revin cu rezultatul final.

Link spre post

Si eu am ceva asemanator dar m-am kk pe mine ca nu era pe stoc si am luat PNI in loc de President, am mufat-o si gata, se descurca, asta ca sa nu mai car antena mare :)

Link spre post

Am sunat astazi la un magazin din Brasov deoarece nu doresc sa ma complic cu cine stie ce site de pe net si am vorbit cu respectivii...din gama President au doar President Barry,President Teddy ASC,President Henry ASC si  President Walker (asta costa dublu)...In final a ramas sa treaca cand are timp fiu-meu pe la magazin si sa discute cu oamenii care ce si cum.Acum nu stiu pe care dintre cele de mai sus e mai bine sa o iau?

Ps:Cu antena merg pe mana lor,pentru ca daca e sa fie de facut vreun reglaj,atunci il vor face ei in toamna. 

Link spre post

Am sunat astazi la un magazin din Brasov deoarece nu doresc sa ma complic cu cine stie ce site de pe net si am vorbit cu respectivii...din gama President au doar President Barry,President Teddy ASC,President Henry ASC si  President Walker (asta costa dublu)...In final a ramas sa treaca cand are timp fiu-meu pe la magazin si sa discute cu oamenii care ce si cum.Acum nu stiu pe care dintre cele de mai sus e mai bine sa o iau?

Ps:Cu antena merg pe mana lor,pentru ca daca e sa fie de facut vreun reglaj ceva,atunci il vor face ei in toamna. 

Link spre post

Ce pot sa iti zic e ca Barry (si ala are ASC apropo) nu stie decat FM. Insa in Europa ar trebui sa fie suficient FM, trebuie doar sa te interesezi tu pe ce canale se discuta in Italia.

Eu Barry am si sunt multumit. Singura problema e ca la President (in general) ASC nu e reglabil, si mi se pare prea "sensibil" ASCul, adica simt ca nu filtreaza suficient de agresiv (deci eu unul simt ca trebuie sa ajustez squelch-ul manual frecvent, insa poate sunt eu prea pretentios). Dupa cum am mai zis, antena aia mica (Virginia) nu necesita calibrare / reglaje de nici un fel.

Atentie ca legal in Romania sunt statiile cu puterea de 4W - in Italia nu stiu care e limita legala (de exemplu in Germania e max 1W) - daca depasesti puterea legala poti sa ai probleme (confiscarea sau distrugerea statiei). Aici poate colegi care folosesc frecvent in afara Romaniei statiile CB pot sa ofere mai multe informatii. In functie de ce afli, poti sa le scrii vanzatorilor ca doresti o statie cu putere reglabila de la 1W la 4W si sa iti ofere variante la asa ceva. Se pare ca President ar trebui sa ofere asta, io nu am studiat in detaliu manualul lui Barry sa vad daca si cum se poate limita puterea la 1W.

Ceva punte interesante despre puterea legala a statiilor CB pt info-trafic gasesti aici: https://citizenbandradio.wordpress.com/2012/05/28/statii-cb-interzise/

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...