Sari la conținut

Postări Recomandate

Legat de optiunea de propulsor, am tradus partial un articol ( reclama ) pentru Ford, cred ca e interesant:

....

Vinzator: Din 2020 se introduce restrictia de 95 de gr noxe pe km la autoturisme.Ne asteptam ca in urma acestei reglementari, diferit pe segmente si modele, incepind cu 1 ianuarie se va restringe paleta ofertei. Vor fi motoare care din cauza restrictiilor nu vor mai putea fi vindute. Pentru cumparator se va reduce oferta si ne asteptam la cresteri de preturi, unele modele vor fi vandabile doar in 2019. Pe undeva 2019 se va caracteriza de un stil ' vechi ' de productie si vinzare. Toata industria auto lucreaza pentru a se califica restrictiilor din 2020, deorece amenzile sunt considerabile. La nivel de flota depasirea cu 1 gr a limitei se amendeaza cu 100 mil $.

Reporter: Amenda poate fi distribuita in pret?

Vinzator: La acest nivel nu. Vor fi mariri de preturi, un autoturism sa emita mai putine noxe trebuie redus in greutate, sau imbunatatita aerodinamica, eventual modificat motorul; acestea presupun reproiectari si costuri. Poate fi vorba de propulsia hybrid, reducerea numarului cilindrilor sau a volumului acestora eventual dotarea cu turbo. Masinile vor fi mai verzi concomitent mai scumpe.

Reporter: Aici vorbim de fapt de downsizing, atunci cind totul se reduce, de ce crestere de pret?

Vinzator: Schimbarea dimensiunilor presupune reproiectare. O parte din aceste costuri sunt preluate de producatori restul intra in constructia pretului de vinzare. Sa scoti , greutate . dintr-un model costa, trebuie folosite materiale mai usoare cu aceasi duritate. Deoarece nu se admit pasi inapoi in siguranta.

Reporter: FORD a facut deja pasi in downsizing, probabil nu vor fi probleme.

Vinzator: Ecobost a fost ales propulsia anului in categoria sub 1 litru, insa acest propulsor a figurat doar la unele modele din oferta. Propulsorul nu va mai putea fi ales. Daca cineva doreste Focus trebuie sa uite ca poate alege intre diferite motoare, va fi un singur fel de propulsor care corespunde reglementarilor. Oamenii vor visa in continuare la masini cit mai mari si cit mai comode. Astfel vor putea alege si din oferta de SUV uri 4x4. Aici insa motorul de 1 litru este rar. Reglementarile EU si dorintele clientilor nu sunt in concordanta. Pe acest tarim solutiile trebuie cautate intre modelel mild hybrid si alte tehnici hybrid, acestea vor fi solutiile pentru masinile 4x4.

Reporter: Asta in timp ce FORD a anuntat, cu intirziere,  din 2020 modele electrice.

Vinzator: Aici nu este vorba ca Ford a intirziat, decizia a fost intirziata din ratiuni comerciale. La cererea redusa actuala inca nu este rentabila productia de serie, suprapretul izvorit dintr-o asemenea masina il platesc inca putini. Din 2020 Ford va monta propulsoare electrice sau hybrid la toate modelel de autoturisme. Si din acest motiv 2020 va fi anul schimbarilor in piata auto, fiindca oferta se va reduce foarte mult, in tipuri si modele, in unele segmente.

Reporter: Este discutabila si soarta viitorului Mustang?

Vinzator: Chiar daca nu este discutabila, inca nu este univoca, deocamdata. Fiecare producator primeste de la regulator o exceptie de la regulamente pentru 5% din productie. Astfel pentru evaluarea producatorului,  va conta 95% din productie. Astfel vor avea o portita, dar productia de masini de sport va fi limitata si se va vedea ce nevoi vor aparea pe piata. Nu putem vinde la nivelul cererii ci la nivelul permis de birocratie. Astfel aceste masini probabil se vor scumpi brutal, nu vor fi bunuri la discretia pietei.

Reporter: Putem vorbi de o cumpana de ape in 2020?

Vinzator: Totalmente. Ce va urma din decembrie 2019 va fi o piata auto total schimbata.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

Articolul de mai sus nu spune nimic nou si nici nu gasesc nicio informatie concreta.
Din punctul meu de vedere cu un motor diesel Euro VI cum sunt cele de pe Duster vom putea circula mult si bine, cel putin zece ani de aici incolo dupa estimarile mele.

Link spre post

Articolul la care face referire colegul @ISZY56 ne indica trend-ul in materie de motoare pe care deja il "simtim" pe banii nostri ..motorase din ce in ce mai mici cu costuri de intretinere din ce in ce mai mari  :D. A nu se intelege ca am ceva impotriva motoarelor turbo.. doar cu cilindreea am unele probleme.. as cumpara mult mai linistit un Duster cu motor de 1.6 benzina turbo pe la 150 cp pentru ca mi-ar parea mai putin fortat decat jucariile de 1 l sau chiar 1.33 Tce ;).

Editat de andrei_s
Link spre post

Stati voi linististi ca in spatele acestor motoare sunt mii de ore de munca si multe echipe de ingineri care si-au batut capul cu cercetarea, proiectarea, testarea si evaluarea motoarelor.

Trendul asta de reducere a cilindreei este unul normal si firesc iar producatorii de autovehicule fie se adapteaza rigorilor, fie se apuca de impachetat prune pentru compot pentru ca altii le vor lua locul.

Acum 15 ani nimeni nu concepea sa iti iei Diesel sub 2.5 l, daca aveai 1.9 sau 2 l erai "fraier". Nu sta progresul si nici ingineria pe loc si n-a inceput totul si nici n-o sa se termine evolutia tehnicii cu motoarele termice.

Link spre post

Probabil se vor duce catre turbo pe fiecare cilindru, altfel nu vad de unde sa mai scoata si putere si norma de poluare. Asta pe langa un motoras adiacent electric si uite-asa vor hibridiza tot (cu costurile care vor decurge din asta).

Avantajat pe CO2 va fi clar tot diesel-ul, mai ales daca-i mai pui si hibrid tot No1 va ramane, insa problemele vor cu siguranta la fiabilitate/intretinere pe termen mediu/lung.

Link spre post

... ,,fiabilitate/intretinere pe termen mediu/lung” ... probabil că glumești stimate coleg.

Societatea de consum lucrează contra cronometru.

Cine credeți că va schimba de pe autoturism motorul 0,9 TCE după ce se strică?

Se termină cu motorul.... se termină cu autoturismul.

Petrolul pe care Tera ni-l mai poate da, este pe sfârșite.

De ce credeți că în motorină sau benzină se bagă combustibil bio?

De ce credeți că se dau bani de la guvern pentru a renunța la rable?

Poate că peste 10 ani vei mai circula cu Dusterul  diesel, dar vei plăti de vei simți asta la fiecare Km parcurs.

Tendința de a modifica sistemul de propulsie pe electric este  o certitudine.

Deja ni s-a inoculat în cortex expresia: ,,Poluatorul plătește!”

Suntem conștienți că cel care poluează trebuie să plătească. Nu mai există cale de întoarcere.

Mașinile hibrid au apărut ca o alternativă și pentru ca perioada de tranziție spre automobilul electric să ne fie mai ușoară.

Probabil că peste 10-15 ani, autoturismele E6 vor fi privite ca niște curiozități.

Stimate coleg nu vreau să-ți stric cheful și speranțele, suntem în aceeași oală.

Viitorul motoarelor clasice este sumbru.

Link spre post

No problem, iti respect in totalitate parerea insa nu si de acord in general cu ea.

Asa-i, asta-i era capitalista si tocmai de aceea daca de maine ar fi pe electric total minim 50% din masinile de astazi (ca numar inlocuitor ma refer) nu vor scoate baietii biruri noi pentru curentul consumat? Nu-i bai, se schimba (stil hibrid) 'joaca' de pe petrol pe electric si treaba devine aceeasi marie cu alta palarie. Momentan e doar un push ca sa forteze naivii (hai sa spun mai frumos -> testerii) sa scoata banii pe 'inovatii' chipurile obligatorii pentru viitor. Abia astept sa-l vad pe Ghita din Sculenii de Sus colindand dealurile si crasmele (cu un generator pe benzina in portbagaj, in caz de urgenta) pe o Dacie de 100 kW ce se incarca la priza :D

A, ca acum o dau agresiv sa apara cat mai mult pe electric e normal, care aerul duhneste (ca sa nu zic capute) , trebuie 'programate' cat mai bine si adanc masele, nimic neobisbuit, dar asta s-a facut dintotdeauna de-a lungul timpului si pe o varietate de domenii ale vietii oamenilor. Proiectele viitorului au fost incepute de ceva timp, ceva utilaje produse si normal ca profiturile trebuie urcate.

De parca curentul asta se scoate numai din eoliene si panouri care se rotesc ca floarea soarelui. Ei parca.. 

Se termina petrolul? Cine spune, tot 'cercetatorii' aia care toata ziua 'descopera' una sau alta? :) Sau propaganda cu incalzirea globala a generat de nevoie si tema cu 'ramanem fara petrol' de cativa ani incoace. Sincer dupa mine sa-l scoata si maine, dar sa puna pe tapet lucruri de genu 'free energy', 'motorul cu apa' si alte chestiuni (sa-i spun decent) 'palmate' de-a lungul timpului ca sa nu li se strice planurile elitelor care conduc (sau, mai bine spus, se chinuie sa nu piarda controlul) lumea asta si nu se mai satura de profituri.

Guvernul nostru? :D care guvern, esti sigur ca e al nostru?! ca ce ni se pune pe tava la alegeri e 'vertebrat', de sine statator si cu drept de decizie neinfluentabil? Exista vreo diferenta intre 'culorile' celor care sunt acolo? Sau nu cumva sunt aceleasi teme comune care le au de facut/implementat si unii si altii in pofida tuturor bataliilor de fatada care ni se tot arata zilnic pe asa-zisa massmedia libera si curata? De acord cu Rabla, orice utilaj rupt in 14/16 trebuie dat la casat intr-o zi, indiferent daca-i pe petrol sau electric; insa nu stiu de ce dar am un feeling ca astea care se baga-n priza vor ajunge la gunoi mai repede fata de cele clasice.. chiar si cel de 0.9 Tce s-ar putea sa duca mai bine 

Si totusi, daca vor scoate vreodata vreo electrica care sa ma tina la autonomie cum duce un diesel nowadays (si nu mers la consum sau chestiuni adiacente) plus reincarcare in maxim 10/20 de minute pe full si baterie ce tinde spre minim 10/15k de reincarcari, poate m-oi uita candva si la una de genu'.

Momentan goana pentru a scoate hibride/electrice in masa la preturi cat mai joase va naste tot felul de probleme care le genereaza submotorizatele din ziua de azi, dar cu minim 100 CP pe acte.

Insa pe partea finala trebuie sa cad de acord si sa spun ca Da, pe psihoza actuala in masa viitorul motoarelor clasice pare sumbru, lumea s-a obisnuit deja sa serveasca la cald tot ce se ofera 'de mai sus'.

Deci nu ma intelege gresit, nu sunt impotriva electricelor, dar cele din zilele noastre au nevoie serios de upgrade-uri pe autonomie cel putin, care la cum se vad unele chestiuni pe nivel global vor mai trece cred ca ceva mai mult de 10/15/20 de ani pana a se lasa 'descoperite' si implementate' pentru mase.

Editat de eman4x4
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...