Sari la conținut

Postări Recomandate

Pentru reducerea emisiilor poluante s-a adoptat tehnologia catalizatoarelor.

S-a urcat treaptă cu treaptă, de la Euro1. la Euro2 și tot așa până la Euro6. Așa cum spuneam...etapizat..

Și tot etapizat s-a trecut la gâtuirea motoarelor. Să nu mai pleci cu scârțâit de roți de la semafor, ci lansat.

După ce ajungi la o anumită turație, calculatorul îți taie alimentarea cu combustibil.

La aspirata mea cu Euro5 trebuie să analizez foarte bine situația atunci când fac o depășire în forță. 

Cu fostul bibiu Euro2 nu mă codeam atâta.

Cunosc un tinerel exuberant care își scoate catalizatorul după ce trece ITP-ul. A făcut din mașinuța lui o rachetă.

După prima demonstrație am refuzat să mă mai urc în mașina lui.

Fiecare accelerare- crește consumul de carburant și inclusiv poluarea.

Din acest motiv a apărut ideea scremută de recomandare a schimbării vitezelor din bord.

În mod sigur s-a ajuns la această idee creață în urma a nenumărate teste, simulări și calcule laborioase.

Iar cei care au lucrat la trebușoara asta au încasat un purcoi de bani.

Măsurile anti-poluare se aplică etapizat și sunt din ce în ce mai dure.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...
  • Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

Buna ziua! Ma numesc Paul si sunt nou pe forum. Mi-am facut si eu cont pe forum pentru ca sunt la momentul la care trebuie sa fac alegerea motorului pentru Duster-ul pe care doresc sa il achizitionez.

Cand am mers la reprezentanta prima data am mers cu gandul la 1.6 Sce stiind ca e un motor aspirat care cred eu ca ar putea rezista mai mult in timp. Mi s-a spus ca au scos din oferta aces motor pentru ca nu mai corespunde normelor de poluare in vigoare. Mi s-a propus Tce 150 gpf pe care l-am si condus la drive test Mi-a placut foarte mult acel motor doar ca stiind ca este un motor de conceptie noua ma gandesc, asa cum am mai citit si pe forum, ca nu se stie inca daca va rezista in timp. Din acest motiv, ma gandesc sa aleg Dci Blue 95 intrucat este un motor care a demonstrat deja ce poate si ca este destul de fiabil. 

Va rog sa ma sfatuiti ce sa aleg dintre aceste doua variante tinand cont de urmatoarele considerente: 15000 - 20000 km/an, aprox 40 km/zi in oras, dar cu un stil de condus mai turat in general. Mie si sotiei ne plac drumetiile si viata de camping, asadar ne gandim pe viitor si la o rulota micuta.  Va multumesc! 

Link spre post

Pai atunci nu mai ezita daca spui ca vrei sa tragi si o remorcuta.Alege varianta de 115cp Blue dci....nu cea de 95cp..

Editat de Mak
Link spre post

Ai o problema foarte mare... si decizia de diesel vs benzina depinde doar de tine pana la urma. Fiecare o sa incearca sa te convinga cu argumentele care au functionat pentru ei... si e plin si internetul de exact aceleasi polemici.

Cand a trebuit sa decid acelasi lucru, pentru mine a fost simplu pentru ca masina pe care am avut-o inaintea Dusterului pe benzina (fix 1.6 SCe-ul pe care te gandeai sa il iei si tu), a fost diesel si am avut cam multe probleme cu ea. Da, si eu credeam ca daca merg mai turat cu ea o sa fie OK si nu o sa imi creeze probleme, insa nu a fost asa (mi-au crapat EGR-ul si turbina undeva in jur de 120k KM). 

Eu iti sugerez sa mai citesti... sa faci niste calcule (consum vs intretinere si etc) si sa decizi.

Multa bafta in luarea deciziei si multa rabdare dupa ce plasezi comanda... o sa ti se pare ca ai de asteptat o vesnicie :-)))

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Acum 57 minute, P4uL1Nh0 a spus:

Multumesc pentru raspuns, varianta de 95 cp ar fi prea slabuta?

Eu zic ca da.bine,de mers la piata e suficient..Daca vrei sa iei 4x4 nu cred ca se poate cu 95 cp.O gasesti doar cu 115cp.

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

Eu voi lua varianta 4x2 intrucat predominant masina o voi folosi in oras iar la cat offroad fac eu nu renteaza investitia. Sincer sa va spun, motorizarea de 1.5 dci as cumpara-o doar pentru ca nu sunt sigur de fiabilitatea tce-urilor. 

Link spre post

1.5 dCI AdBlue ( 115 CP ) nu e asa de ok pe cat crezi. Motoarele deja "sughita" - ba se consuma prea repede la unii, ba arata eronat etc. Mai documenteaza-te; gasesti pe forum destule informatii de la jurnalele unor useri.

Daca vrei neaparat diesel, incearca sa cauti Duster 1.5 dCI varianta fara AdBlue, la reprezentanta. Pot fi masini de test-drive, care au pana in 3000 km si pretul este destul de atractiv. Eu de exemplu, am luat la inceputul lui iunie, un Duster 1.5 dCI ph3 Prestige, fara AdBlue, full ( inclusiv camere 360 + keyless + culoare metalizata ) cu 16500 euro. Masina a fost de test-drive la o reprezentanta din Bucuresti, 2400km la bord.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...