Sari la conținut

Postări Recomandate

Prefer dieselul ,detin 3 auto marca Dacia intre care doua Dustere 1,5  si ambele 4x4.Pe Transalpina sau pe trasee asemanatoare dieselul e in elementul sau.Si daca mai ai de gand sa agati si o rulota ,benzinarul ingenuncheaza .Si ....nu-mi place sa-mi fac concediul prin benzinarii!

Electricele sunt ok daca stai langa Kaufland ,se te poti incarca gratis daca gasesti loc disponibil.Dar sistemul energetic din Romania nu e pregatit sa faca fata la zeci de mii de fastcharge pe ora.Nu v-ati intrebat de ce toate posturile de incarcare rapida au maxim 3-4 chargere ?Pai daca la Kaufland se fac 10 posturi noi de fast charge vor crea o mare pana de curent.Nu cred ca sunt pregatit sa conduc din punctul A in punctul B cu aerul conditionat oprit sau fara caldura ,de dragul autonomiei care scade oricum la 50% pe timp de iarna sau daca o calci mai tare.

Si in plus costa o galagie de bani!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

În viitorul apropiat, cred că hibridele vor avea mai mare căutare pe piață.

Acest lucru se va produce din cauza legislației în domeniu, nicidecum că așa vrem noi.

Vor veni și electricele grăbit din urmă.

Dar mai au multe de pus la punct.

1. Încărcarea într-un timp cât mai scurt a acumulatorului. (5-10 minute)

2. Acumulator cu autonomie mare. (400-600 Km)

3. Facilități multiple de încărcare: la servici, acasă, supermarket, etc.

Până atunci voi număra anii în care mai am voie să circul cu euro5. 

Mă voi bucura în fiecare an de cel puțin 20-25.000 Km parcurși pe drumurile patriei.

Voi analiza oportunitatea achiziționării unui 4x4 hibrid.

Link spre post

Un hibrid diesel + electric ar scoate un consum superb, plus performante pe.masura.

Mai e mult pana interzic 'ei' total diesel-ul, scapa pana la urma motorul cu apa si sa moara de foame petrolistii si globalistii cu 'efectul lor de sera' cu tot...

Link spre post

România ca și marea parte a statelor UE este parte la programele antipoluare.

Toată treaba ține de legislație și de programul care se desfășoară etapizat.

Dacă Germania și Franța vor amâna scoaterea dieselului, vom amâna și noi.

Nimeni nu-și taie craca de sub picioare, decât dacă o fac și alții mai breji.

Resursele de petrol la nivel mondial sunt limitate.

Vezi că vor să scoată și pungile de plastic, etc

Deocamdată se merge pe majorarea cantității de combustibil bio în combustibilul clasic.

Nu că ar polua mai puțin, dar până ajunge la maturitate, planta degajă oxigen.

Cam astea sunt surprizele viitorului.

Link spre post

De acord, dar fugareala asta impotriva diesel-ului (care dupa cum am mentionat anterior condus cu cap si intretinut in aceeasi masura) e mult mai longeviv, mai putin poluant si stricacuos fata de o benzinara turbo cu injectie directa. 

Ca 'trebuie' sa ne supunem 'stapanilor' e partea a 2-a, doar diesel-ul de pe Dacia tot Renault este care stim cui apartine.

Vedem, momentan eu raman pe diesel ca fan, am si o benzinara de 1.4 care merge brici la peste 130000 km, dar care evident nu are potenta lui 1.5 dCi (la fel si 0.9 TCe).

Am teava de esapament bec la 20000 km deja si nu merg deloc la consum. Facusi peste 4000 in 3 saptamani. Media de consum urban/extraurban/mixt cu Standard/Eco si 4x2/4x4 (Auto) de 7.2/100. Foarte multumit de masina.

Sunt curios cum va fi 1.33 TCe ca fiabilitate si consum pe Duster (dar nu de mers la consum), pentru ca initial m-am dus lansat pe motorul asta, insa la gabaritul si aerodinamica acestui model nu vor fi cifre prea faine pentru fugareala. Si am ales diesel-ul pentru ca e motor cu vechime si fiabilitate plus fazele cu 1.2 TCe care a cam fost un failure pentru Renault/Dacia.

L.E

Un motor nou e bine ca o vreme sa se lase sa treaca ca sa apara/vindece de bolile 'copilariei' si daca se dovedeste rentabil/fiabil abia atunci sa se achizitioneze un utilaj cu el.

Editat de eman4x4
Link spre post

Ma gandesc ca motoarele 1,3 Tce ,avand filtru de particule,si mergand la consum,vor avea probleme asa cum au si motoarele diesel care merg subturate.

Despre hibride pot sa spun ca m-am interesat, inainte sa-mi iau Dusterul ,de o hibrida de la Toyota ,mai precis modelul CHR .Lasand la o parte pretul mult mai mare fata de Duster am aflat ca poti rula in oras in mod electric circa 20 km. care pana la urma se reduc la 10 daca calci acceleratia mai tare .Consuma mai mult decat o masina cu motor termic in rulaj extraurban si daca vrei si mers sportiv consumul e chiar dezamagitor.

Probleme de soft care sunt cunoscute si-ti fac viata un cosmar avand in vedere ca platesti pe o astfel de masina o galagie de bani.

E rentabil un hibrid doar daca mergi in oras 80% din timp dar e prea scump.

Electricele au o problema cu bateriile ,iau foc in caz de impact lateral.De ce nu prezinta producatorii auto de electrice rezultate EuroNcap la impact lateral?O inginera care lucra la Tesla a fost concediata ptr.ca a atras atentia asupra acestui aspect al sigurantei.

Link spre post

E clar ca sunt multe teorii legata de hibride / electrice! Cert e ca asta e directia in care se indreapta toata lumea.
Motoarele cu combustie interna or sa se rareasca de acum inainte si usor, usor o sa inceteze toti sa le produca (vorbim totusi de cateva decenii bune.. deci nu e stres deocamdata. Au timp sa le perfectioneze si sa scada si preturile).

Legat de motoarele pe benzina cu filtru de particule chiar nu stiu ce sa zic... dar mie unul, sincer, nu imi inspira incredere. De asta am si ales consum mai ridicat la un aspirat decat eventuale surprize din partea noilor motoare. Sper totusi sa nu fie nici o surpriza si sa fie cel putin la fel de fiabile ca si cele aspirate natural.

Editat de ElfStone
Link spre post

Mi se pare foarte aiurea recomandarea din bord cu schimbatul vitezelor, adica sa dai in sus imediat cum atingi 2000 de ture nu va conduce in timp decat la probleme cu evacuarea plus foarte posibil pe partea de injectie.

Daca-i dau a 6-a sub 90 km/h se simte acea vibratie inca de subturat, chiar daca are peste 1700 de ture.

Ma uitam la TCe-ul de pe Megan la un clip cum recomanda schimbarea si acolo e fix aceeasi poveste. Nu zice nimeni ca nu scoti consum excelent chiar de vis de multe ori tinand motorul la maxim 2000 cu EDC sau manuala (100 km/h pe A1, drept, consum sub 5 L, chiar si sub 4L cateodata)  insa vai vai vai ce se intampla cu timpul... regenerarea aia fortata ajunge la un moment dat sa nu mai poata nici ea sa-si faca procesul cu succes si atunci...

In fine. Seara faina

Editat de eman4x4
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...