Sari la conținut

Postări Recomandate

Diferenta o face si mersul prin oras.Avantaj clar diesel.Benzina si cu GPL - care se amortizeaza in cativa ani-si recupereaza pe consum si cost.\daca tot vrei benzin astepta pe cel de 2l.Iar pentru logan 1,4 exista varianta de scb carter ambr si kit ambr de la 1,6 care impaca si capra si brocoli :) iar pt minus consum se intervine si la nivel Cv pe pinion de a 5-a de pe diesel pus pe benzin care scade turatia la mers de croaziera.Sunt cateva artificii pe care unii le-au aplicat cu succes .Deeeci eterna dilema benzin/diesel/benzin/diesel...important este ca tu sa fi multumit cu sine,iar pareri vor fi intotdeauna doar subiective...\eu de ex am si o supernova care mere bine si mai inainte berlina 1300.Deci am condus doar benzinare si totusi 1,5 dci cu injectie Siemens suna cu totul altfel motorul si se comporta . :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 322
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sfarsitul de saptamana care tocmai a trecut a fost alocat "incalzirii" Duster-ului in vederea concediului. Mai exact, l-am plimbat prin zona cetatilor dacice din Orastie (Costesti, Gradistea de Munte)

Va rog sa ma credeti la la diesel vs benzina NU exista decat 1 argument REAL ! Argumentul este reprezentat de nr de kilometri pe care il face utilizatorul pe an. Amortizari si alte aiureli nu sunt va

Sa speram ca pana ajunge Dacia sa produca masini hibride, anul asta sa introduca macar noul motor 1.3 tce pentru cei care nu vor neaparat un motor diesel pe un SUV .. stiu sunt o minoritate dar si ace

Posted Images

E o vorba, cine s-a fript cu ciorbă suflă și în iaurt, cred ca am ramas cu ceva sechele de la balaria de pasat pe motorina, ceva care suna a injectoare siemens , pompe, motorina de 67k litru ca altfel sughite, din cauza asta incerc sa imi dau seama daca motorul pe benzina se apropie cat de cat de cel pe motorina. Multumit sunt de loganul meu 1.4MPI dar e cam lenes.

Ca sa mai adaug ceva, merg maxim 10mii de km pe an. Necazul cu dusterul dci sunt ceva review-uri cu pilitura prin motor(nu imi suna deloc bine), poate am nimerit unde nu trebuie si sunt unii care taie piroane (cu atatia "binevoitori" pe lume...). La motor de 2l benzina cred ca trebuie sa achizitionez si o cisterna. Of grea alegere, multam pentru ajutor.

Link spre post

Sa iti fac alegerea mai usoara calculeaza cati km faci cu benzina pe banii care ii dai

in plus la dci si cati km faci cu ea pe an .

Eu am pe benzina , nu are "zvacul " diesel dar se comporta bine papa benzina de 95

si de 98, eu nu vad diferenta la pedala doar la consum cea de 98 se duce mai repede.

Nu este o masina de viteza peste 120km/h haleste mult si asta datorita coeficientului aerodinamic

care nu-i este favorabil (este lata, inalta ).

Link spre post

Nici nu stiti cat apreciez loganu nevestei (de fapt e masina ei) mai ales dupa o experienta nefericita cu o masina asa zis super fiabila. M-a suparat faptul ca loganul nu avea putere, ca trebuia sa opresc AC-ul ca sa pot sa efectuez o depasire cat de cat in siguranta mai ales la viteze mari, si mi-am luat un passat, motorina, 140Cp ca sa "indrept" problema si poate pe undeva si din cauza ideii ca masinile nemtesti reprezinta No1 la capitolul fiabilitate. Nimic mai gresit, intr-adevar feeling-ul de a conduce aceasta masina e ceva deosebit, putere bruta in depasiri de masini de tip TIR in pante abrupte ( cate 2-3 in linie), depasiri realizate in aceeasi faza, faptul ca nu se simte clima de pe ea, faptul ca te lipeste de scaun la o accelerare brusca, este o experienta deosebita.........pana la prima oprire a motorului "din senin", la masinile astea nu conteaza ca esti in depasire, ca ai 200 la ora sau mai stiu eu ce, pur si simplu se opreste motorul. Si aici incepe dezastrul. Cum sa conduci o masina care stii ca la o depasire banala poti sa te faci zob?. In fine. Nu sunt fan deosebit dacia dar am ajuns sa le apreciez la justa lor valoare. Acum revin plin de speranta la dusterel care in paranteza spus bate la fund "balariile" nemtesti, si cu o lectie bine invatata. Acum inteleg de ce nemtii se uita lung dupa masinile noastre. Revenind la subiect ma apropii din ce in ce mai mult de un dusterel pe benzina, consumul e mai mare, cuplul e mai mic dar chiar nu imi pasa. Mai bine mai incet si cu rabdare decat sub un TIR intr-un passat de ultima generatie. Si daca cineva nu ma crede va rog sa cautati in google "passatul cu injectoare de lut" sau "sedanul cu injectoare de lut sau carul tras de un bou". Toata stima si admiratia pentru posesorii de duster. PS: Nu este o reclama sau antireclama la VW, este un caz trait de mine, si poate de multi altii.

Link spre post
Bun, acest cuplul motor inferior la turatii joase poate fii compensat de o turatie mai ridicata ? Afecteaza mersul masinii la o utilizare normala, adica 95% mers in "onroad" ca sa zic asa si un 5% offroad gen drum forestier bunicel ? In ce constau neplacerile legate de cuplu ?

in situatia descrisa de tine e super ok!

diferenta de cuplu se simte la urcarile abrupte in rampa cand benzinarul trebuie "jucat" bine din ambreiaj pe cand dieselul nu prea are probleme...

una peste alta eu (cu benzinar) sunt foarte multumit si nu as da (daca ar fi sa iau din nou masina) cele 2 mii de euro in plus pt diesel.

in plus, eu nu rulez mai mult de 10-15 mii km pe an si nu se amortizeaza aceasta investitie (cei 2 mii dif.) ca la cei care "alearga" peste 30 mii km anual...

Link spre post
Necazul cu dusterul dci sunt ceva review-uri cu pilitura prin motor

Salut,

Poti sa ne dai si noua adresa unde ai citit aceste review-uri?

Solicit, deoarece, aceasta "problema" era frecvent raportata pe Logan.

Multumesc anticipat.

Drumuri bune!

Link spre post

1,6 16v 105CP este o motorizare … normală pe Duster. Nu te lasă la greu, dar nici nu te extaziază.

Îţi faci treaba cu acest motor, dacă nu intri în categoria utilizatorilor „intensivi” de off-road. Cu un rulaj de 5% off-road, nu ar trebui să fie probleme, exceptând pantele abrupte, sau mersul cu viteză redusă prin denivelări (intrări-ieşiri repetate), sau alte situaţii de rulaj la turaţii scăzute (sub 2.500 rpm) cu solicitarea cuplului motor.

Cei care aşteaptă motorizarea de 2,0 sunt mult mai optimişti decât mine care aşteaptă 1,4 TCe…în opinia mea cea mai potrivită motorizare pe Duster (care era la momentul achiziţiei cu 1.100 € mai scumpă pe Renault Megané Sport Tourer).

qaM-OJNm2vc

Momentan, singura motorizare TCe disponibilă în gama Dacia este 1,2 TCe 115CP [H5Ft 402@Lodgy] cu un cuplu de 190Nm@1.500rpm şi 115CP@4.500rpm şi pare candidatul ideal pentru o viitoare motorizare pe Duster (recunosc, tentantă).

totul-despre-noul-motor-pe-benzina-turbo-dacia-lodgy-2012-1-2-tce-h5ft-402--46773.jpg

cia6pecKfNM

Link spre post

Salutare all.

Multumesc mult pentru sfaturi, de azi am demarat procedurile pentru achizitionarea unui dusterel 4x4 benzinar 1,6 16v, 105cp cu tot ce se poate pe el mai putin piele.

@adailton la o cautare in google gen "1.5 dci pilitura" apar o gramada de posturi referitoare la aceasta problema. Într-adevăr multe sunt din topicuri de logan dar nu acelasi motor echipeaza si duster-ul? Daca ma insel imi cer scuze pentru afirmatia de mai sus.

Cu stima,

tavi

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...