Sari la conținut

Conducerea Preventiva Si Evitarea Accidentelor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 125
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nota: Am decis sa deschid acest topic cu mare reticenta si teama de feedback negativ - insa consider ca ne poate fii util sa vedem cum gandesc si altii in secundele care conteaza, cele premergatoare u

Îndrăznesc să fac o recomandare cu privire la reglarea poziției corecte la volan. Recomand o structură simplă şi logică de tipul:   1. Ce anume reglăm? 2. Cum reglăm? 3. De ce reglăm?   Este f

@husky, ai uitat de nr. 8   8. Gherțoiul de Bucale: nu respectă nici o regulă de circulație, merge de parcă e pe uliță la tac-su, se bagă intotdeauna la intimidare, fără să-și respecte banda, fără s

Posted Images

In Germania este lege, pe autostrada trebuie mentinuti x metri fata de masina din fata, x=jumatate din viteza de deplasare. La 100km/h trebuie mentinuti minim 50m. Un prieten tocmai a fost taxat cu amenda + 30 zile interdictie sa conduca in Germania pt asa ceva, i-a venit acasa (in Germania) amenda cu poza si documente justificative, sunt camere fixe care pe langa viteza urmaresc si pastrarea distantei

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Ce proști e nemții". La noi ai permanent pe unul lipit de bara spate iar dacă îl oprește Poliția e abuz.

Ca idee ESPul te duce încotro ai îndreptat volanul(senzor de rotație și viteza cu care e rotit), așa că obiceiurile de 1310 trebuie să dispară altfel rezultatul va fi altul.

Link spre post

Salut,sunt total de acord cu acest topic deschis tot la fel sunt de acord si cu condusul preventiv.Intr-o nebuneala de trafic, asa cum este noi in tara, nu ai cum sa conduci decat intuind mereu miscarile celorlati participanti la trafic.

Eu locuiesc de mai mult timp in Italia si vreau sa va spun, ca in fiecare an cand vin acasa conduc cu frica pe drumurile patriei noastre,poate ca m-am si dezobisnuit cu stilul nostru nebunesc de condus,este un fel de concurs tot timpul,care sa ajunga primul la semafor,care pleaca primul de la semafor,depasiri din alea la milimetru,etc,etc.Eu cred ca exista prea putin respect intre participantii la trafic,efectiv nu ne pasa unii de altii si in acest fel ne expunem si la accidente.

Link spre post

Este si nesimtire destula... mai sunt si circumstanțe atenuante (cateodata cand am rabdare le observ atat la mine cat si la altii - incerc sa le identific si sa le iau in calcul pentru ca se intampla vrand-nevrand):

- graba nefondata indusa de cine stie ce prostie (se inchide la magazin / sa ajung la servici / incepe evenimentul...) - cand vad pe altul in modul asta incerc sa nu ma enervez pe el (poate rad putin in sinea mea, poate ii zic ceva de sarbatori sau de familie, insa incerc sa il las sa se duca in graba lui)... cand simt ca intru eu in starea asta incerc sa imi reamintesc: fie si daca lovesti usor masina ajungi mai tarziu, sa nu mai vorbim de un eveniment mai urat (vatamari etc) si incerc sa imi elimin graba nefondata

- neatentia din cauza grijilor (omu' se gandeste la probleme de familie / job / financiare / calendaristice in loc sa fie atent la drum si traficul din jurul lui)

... am vazut oameni care initial imi pareau nesimtiti, am tras langa ei la semafor si cand am dat geamul joi sa intreb "de ce mi-ai taiat calea?" Sa constat ca erau albi la fata sau cu expresie de zombie... nu cred ca ai ce sa faci decat sa incerci sa ii observi pe oamenii astia... da, am constat ca si mie mi se intampla uneori treaba asta si incerc sa o detectez si sa o corectez - sa imi impun sa fiu atent la drum.

Nu vreau sa inventez scuze pt comportament mitocanesc la volan. Avem si de-ala destul. Nu ai voie sa te grabesti tu "mai tare" ca restul. Nu trebuie sa conduci cand esti deprimat sau gandit. Stiu asta. Cu totii o stim in teorie. Practica ne omoara...

Problemele apar exact pentru ca nu suntem atenti la cei din jur (fie din neatentie / ignoranta / nesimtire...). De-asta incerc sa detectez (si daca e cazul la mine sa corectez) aspecte de genul celor amintite mai sus sau altele similare, inclusiv ignoranța/ grandomania (verific si imi impun sa NU ajung acolo, chiar dacă rulez in spatele /langa o dacie 1300 puturoasa sau BMW de BG cu fum de 3m dupa el, etc).

Editat de Killer82
Link spre post

In principal as zice ca se rezuma la respectul fata de ceilalti participanti la trafic (soferi, pietoni, biciclisti etc.). Eu n-am nimic cu cei care se grabesc si merg mai repede sau mai agresiv ca mine, cata vreme o fac cu bun simt. Uite 2 exemple de "grabiti" pe care-i intalnesc frecvent:

- cand cineva merge pe banda de facut la dreapta si mi se baga in fata la semafor (oprind pe trecerea de pietoni, dupa semafor si nu mai vede cand se face verde) doar ca sa nu stea la coada la fel ca noi ceilalti, atunci nu-i pot gasi niciun fel de scuze

- daca vad vreunul mai grabit pe banda de langa mine si semnalizeaza ca vrea sa intre inapoi pe banda mea, incerc sa-l las, mai ales daca nu se baga cu tupeu, ci asteapta cu semnalizarea pusa

Eu daca vad pe vreunul ca vrea sa se bage cu tupeu si nici macar nu semnalizeaza (si sa se uite la mine sa vada daca l-am observat, daca il las etc.), atunci de-al dracului nu-l las, ma bag la milimetru numai sa nu aiba loc. Cand pune semnalizarea ii fac loc :)

In legatura cu "grandomania", cred ca e mai mult legat de cunoasterea limitelor masinii: daca stiu ca nu pot sau nu vreau sa merg cu mai mult de 50 km/h, stau cat mai pe dreapta si ii las pe ceilalti sa ma depaseasca. Am vazut de multe ori cate o "rabla" sau un sofer de duminica care abia se misca prin localitate cu 30-40 km/h (sau in afara cu 60, am patit si asta), dar care statea fix langa axul drumului si accelera (cat putea) cand incerca cineva o depasire. Eu nu ma bag in depasire doar pentru ca am o masina mai noua sau mai puternica, depasesc pentru ca merg mai repede.

Editat de bbm
Link spre post

Am tot timpul parte de "cetateni" care se baga la milimetru, la fortat sa il las. Cand sunt calm si ii observ la timp... ii las, dar daca ma prind cu valul negru virez spre ei si instant devin mielusei.

Sfat: faceti cum fac eu in prima faza :) partea a doua nefiind inteleapta.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...