Sari la conținut

1.2 Tce Pofticios De Ulei

Postări Recomandate

Pe mine ma intereseaza, in perspectiva aderarii tale la asociatie:

• daca dupa rezolvarea intr-un fel sau altul a problemei tale (adica vei suporta reparatia motorului, uzina va suporta costurile sau se va ajunge la o mediere de orice fel in aceasta privinta) mai intentionezi sa pastrezi masina sau sa fii proprietar si utlizator de orice alt Duster
  • si daca da, cam cat estimezi ca va fi implicarea ta ulterioara in sustinerea activitatii asociatiei, a promovarii modelului de masina si implicarea la diversele activitati organizate de asociatie

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 960
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu imi vine sa cred reactiile si concluziile unora despre forum , dar asta e, nu poti sa te intelegi cu toata lumea, unii chiar au idei fixe si atunci cel mai bine este sa renunti la efoturile de a-i

@stefanudrea te rog sa te calmezi si sa postezi pe forum , in speta in acest topic, numai cand vei avea date concrete, pana atunci iti recomand sa nu mai postezi informatii partiale sau fara surse, de

Ei na, este evident ca deja te-ai angajat, dar nu asta e ideea.   Parerea mea prietenesca, simpatizanta si pe deplin interesata: presupunand ca ar exista buna intentie si receptivitate din partea as

Posted Images

@ stefan, fara suparare dar:

- pagina pe care ai fost blocat apartine Dacia, forumul asta nu are nici o treaba cu pagina aia, deci relevanta e nula

- aparent, problema cu motorul 1.2 TCe e handlata momentan nu prin recall global ci prin analiza case-by-case

- in cazul tau cel mai probabil, daca nu iti invalidai singur termenii de garantie (cu GPL) deja aveai motor nou (dura mult, era frustrant si asa, ar deja dupa ceva luni il aveai)

- acum trebuie sa mergi pe alte arumente, care aparent sunt si mai greu de adresat decat via garantie clasica (mai greu de disputat din ce vad)

- inteleg ca astepti suportul comunitatii in cruciada ta, insa nu poti condamna colegii care nu sunt de acord cu tine - decizia de a sustine cauza ta in conditiile de mai sus e discutabila

- probabil ca Dacia / Renault nu trateaza corect problemele de la 1.2 TCe la nivel global, insa nimeni nu stie pe ce isi bazeaza deciziile - procente de cazuri afectate / suspecte / escalate, etc - e posibil sa fie o decizie proasta la ei sau un risc calculat

- legat de criticat Dacia, cred ca multe marci ar fi procedat la fel in cazuri similare (e.g. 1.2 TSI de la VAG care are probleme cu distributia pe lant si pare a fi deja "known issue" la anumite loturi - nu s-a facut recall)

@DAC, daca te duci pe un forum dedicat iPhone (dar unul sustinut de "pasionati" - aka fan-boys - si nu de catre Apple) si critici acolo produsele Apple - oare ce raspunsuri primesti? :) eu cred ca e important modul in care prezinti si critica si partile bune. Nu cred ca s-a luat nimeni de un coleg pt critica.

PS. remarci de gen "Dacia e o masina de cacat" nu sunt critica - sunt afirmatii subiective...

Link spre post
Pe mine ma intereseaza, in perspectiva aderarii tale la asociatie:
  • daca dupa rezolvarea intr-un fel sau altul a problemei tale (adica vei suporta reparatia motorului, uzina va suporta costurile sau se va ajunge la o mediere de orice fel in aceasta privinta) mai intentionezi sa pastrezi masina sau sa fii proprietar si utlizator de orice alt Duster
  • si daca da, cam cat estimezi ca va fi implicarea ta ulterioara in sustinerea activitatii asociatiei, a promovarii modelului de masina si implicarea la diversele activitati organizate de asociatie

* Am iubit si iubesc Dusterul, deci clar planurile sunt de lunga durata!

*Evident ca implicarea viitoare este legata de planurile lungi legate de masina!

Trimis de pe al meu LG-D855 folosind Tapatalk

Link spre post
@ stefan, fara suparare dar:

- pagina pe care ai fost blocat apartine Dacia, forumul asta nu are nici o treaba cu pagina aia, deci relevanta e nula

- aparent, problema cu motorul 1.2 TCe e handlata momentan nu prin recall global ci prin analiza case-by-case

- in cazul tau cel mai probabil, daca nu iti invalidai singur termenii de garantie (cu GPL) deja aveai motor nou (dura mult, era frustrant si asa, ar deja dupa ceva luni il aveai)

- acum trebuie sa mergi pe alte arumente, care aparent sunt si mai greu de adresat decat via garantie clasica (mai greu de disputat din ce vad)

- inteleg ca astepti suportul comunitatii in cruciada ta, insa nu poti condamna colegii care nu sunt de acord cu tine - decizia de a sustine cauza ta in conditiile de mai sus e discutabila

- probabil ca Dacia / Renault nu trateaza corect problemele de la 1.2 TCe la nivel global, insa nimeni nu stie pe ce isi bazeaza deciziile - procente de cazuri afectate / suspecte / escalate, etc - e posibil sa fie o decizie proasta la ei sau un risc calculat

- legat de criticat Dacia, cred ca multe marci ar fi procedat la fel in cazuri similare (e.g. 1.2 TSI de la VAG care are probleme cu distributia pe lant si pare a fi deja "known issue" la anumite loturi - nu s-a facut recall)

@DAC, daca te duci pe un dedicat iPhone (dar unul sustinut de "pasionati" - aka fan-boys - si nu de catre Apple) si critici acolo produsele Apple - oare ce raspunsuri primesti? :) eu cred ca e important modul in care prezinti si critica si partile bune. Nu cred ca s-a luat nimeni de un coleg pt critica.

PS. remarci de gen "Dacia e o masina de cacat" nu sunt critica - sunt afirmatii subiective...

Sunt date concrete care dovedesc problema acestui motor, date cunoscute de Renault si de Dacia! Las la o parte complet parerile subiective legate de accesul permis sau taiat de pe diverse pagini, am promis ca ies din acest plan si ma voi axa concret pe tehnic! Am de gand sa imi tin aceasta promisiune!

Trimis de pe al meu LG-D855 folosind Tapatalk

Link spre post

Cred ca majoritatea firmelor ar fi procedat la fel. Daca valurile sunt mici si nu prea bate vantul si firmele o lasa usurel. VAG-ul are multe probleme, inclusiv treba cu dieselgate-ul, ca sa nu mai zic de teste pe pielea cumparatorilor. Se pare ca a devenit o practica uzuala acest fapt. Dar cand valurile s-au marit insa si asociatii puternice au piciorul in prag deja dictonul "am inteles sa traiti" a fost la ordinea zilei. Si hop s-a facut recall indiferent ca proprietarul a folosit motorul cu ulei de floarea soarelui sau cea mai buna motorina. Ca masina mai era in garantie sau nu a trecut lejer cu vederea. Eu unul am trecut prin asa ceva si pot sa zic ca "oficiul" nostru a fost complet depasit de situatie. Cel cu protectia. Asa ca tot asociatiile au un cuvant de spus....e drept de afara. Ca la noi forumul pe care "agitam apele" mai aveau un pic si ne trageau si o banare generala . Traim in Romanica de...

Concluzia e ca se poate. Dar trebuie sa fie si cineva care are coloana vertebrala. Daca e un viciu de fabricatie o sa fie foarte greu sa faci o firma sa recunoasca acest aspect. Dar nu imposibil.

Cu sprijinul asociatiilor cu putere juridica se schimba treaba ! Singur insa....

Mai e o treaba un recall in romanica nu este egal cu un recall din uk de ex. Chiar daca motorul are aceeasi problema. La unii se schimba mai mult din el, la noi se schimba mai putin. La ei se schimba preventiv la noi se schimba cand ai ramas in pana, asta daca mai scapi intreg.....

Stefan poate fi acuzat ca a renuntat la garantie dar nu poate fi acuzat de un viciu de fabricatie. Daca expertii demonstreaza acest lucru. Si nu poate fi pus la plata pentru acesta.

Parerea mea.

Apropo pana "nu faci valuri" nu te baga nimeni in seama...oare de ce ?

Cati de pe acest forum "baga mana in foc" ca acest motor are sau nu un viciu de fabricatie ?

Editat de dust16v
Link spre post

* Am iubit si iubesc Dusterul, deci clar planurile sunt de lunga durata!

*Evident ca implicarea viitoare este legata de planurile lungi legate de masina!

Oare? :) Tin minte ca la un moment dat ai pus la vanzare masina. Noroc ca a picat motorul de tot si nu ai "nenorocit" pe cineva.

Link spre post

Oare? :) Tin minte ca la un moment dat ai pus la vanzare masina. Noroc ca a picat motorul de tot si nu ai "nenorocit" pe cineva.

A mai spus ca voia sa cumpere o japoneza, dar ce mai conteaza......I s-a stricat masina, nu trebuie aruncat cu noroi in el. Romanul este priceput la critica. Parca este mai usor sa-i sarim in gat omului la greu decat sa-i intindem o mana la nevoie. Mare ajutor nu cred ca va avea de la noi, prin vorbe , dar totusi excesul de zel cred ca este inutil

Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...