Sari la conținut

1.2 Tce Pofticios De Ulei

Postări Recomandate

Pai ce tre sa facem? Sa verificam uleiul in ficare dimineata la la vechea 1300?

Daca problema asta se confirma si in alte cazuri, e o palma serioasa pentru Dacia, fie ca recunosc problema ori nu. Dar motorul asta e si pe Renault, acolo nu ai gasit nimic cu astfel de probleme? Ca banuiesc ca ai cautat destul.

Poti remedia motorul? Si daca da, stii ca nu o sa se intample la fel?

post-3058-14601251190792_thumb.jpg Vedeti cu atentie codul motorului si sigla Renault! Ganditi-va ca e facut in Franta sau chiar Spania. Ganditi-va ca e si pe Captur! Cele 2 cazuri de pana acum din Romania au primit o prima rezolutie ca a mea de genul masuram uleiul la 1000 km. Insa surpriza: dupa 1 saptamana de masina stationata in service aproape nemiscata disparuse 1 litru de ulei, iar cel proaspat pus a devenit instantaneu negru! Acel ulei unde a disparut? Inca un mister pt Dacia!

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 960
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu imi vine sa cred reactiile si concluziile unora despre forum , dar asta e, nu poti sa te intelegi cu toata lumea, unii chiar au idei fixe si atunci cel mai bine este sa renunti la efoturile de a-i

@stefanudrea te rog sa te calmezi si sa postezi pe forum , in speta in acest topic, numai cand vei avea date concrete, pana atunci iti recomand sa nu mai postezi informatii partiale sau fara surse, de

Ei na, este evident ca deja te-ai angajat, dar nu asta e ideea.   Parerea mea prietenesca, simpatizanta si pe deplin interesata: presupunand ca ar exista buna intentie si receptivitate din partea as

Posted Images

Mai nou toate motoarele avand cilindrii alezati direct in bloc cred ca trebuie scule si meserias super bune ca sa le rectifici - nu cred ca se honuieste in aluminiu la fel de simplu ca pe vremea camasilor de otel bucsate... am inteles ca sunt riscuri de la un amic care a avut camasile zgariate, si a preferat sa cumpere bloc motor din dezmembrari... dar asta e doar din auzite, cine stie...

Link spre post
Acum incep sa inteleg ideea .. dar ar mai fi cateva semne de intrebare pe care le am:

- in tot acest timp cat de des ai verificat nivelul uleiului?

- reviziile la ce interval le faci?

Prima revizie s-a facut la 22000 km cu mine de fata si s-a scos din motor ulei mult. Gpl era pus la 11000 km. Acum cand am fost sa fac aceasta sesizare aveam 37000 si am zis sa fac si revizia. Verificasem joja cu cateva zile inainte. Cam lunar verificam joja! Era ulei intre cele 2 limite! Deci ori eu mint si am fost kamikaze mergand pe uscat cu copil mic in masina(6000 km intr-o luna) ori Dacia nu vede nimic!

Link spre post
Mai nou toate motoarele avand cilindrii alezati direct in bloc cred ca trebuie scule si meserias super bune ca sa le rectifici - nu cred ca se honuieste in aluminiu la fel de simplu ca pe vremea camasilor de otel bucsate... am inteles ca sunt riscuri de la un amic care a avut camasile zgariate, si a preferat sa cumpere bloc motor din dezmembrari... dar asta e doar din auzite, cine stie...

Motorul asta este complet distrus!

Link spre post

Prima revizie s-a facut la 22000 km cu mine de fata si s-a scos din motor ulei mult. Gpl era pus la 11000 km. Acum cand am fost sa fac aceasta sesizare aveam 37000 si am zis sa fac si revizia. Verificasem joja cu cateva zile inainte. Cam lunar verificam joja! Era ulei intre cele 2 limite! Deci ori eu mint si am fost kamikaze mergand pe uscat cu copil mic in masina(6000 km intr-o luna) ori Dacia nu vede nimic!

Tot ce am scris mai sus nu erau acuzatii sau altceva ... doar incercam sa inteleg cum s-a ajuns la aceasta situatie si daca putea fi prevenita in vreun fel sau altul.

Editat de andrei_s
Link spre post
Cu ocazia asta incepe sa paleasca un mit.. acela al motoarelor Renault pe benzina asa zis "fara moarte" :D

Fix cand am vrut si eu sa fiu patriot! Dar asta e, se mai inseala omul!

Link spre post

@andrei_s - deocamdata vorbim de 2 cazuri - 2 motoare cu defecte similare (camasi zgariate) - ar fi bine sa nu ne pripim cu afirmatii :)

E ca si cand ai intreba acuma cine mai vrea sa-si cumpere motor de-asta - stie cineva cate exemplare de 1.2 TCe au fost vandute si care e media lor de KM la ora actuala?

Daca nu, e ca orice informatie scoasa din context...

Hai sa vedem cum se rezolva problema colegului... #numazic

Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...