Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 181
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

E carantină bre!! Ce tot Lacu Roșu si offroad.. Drojdie aveti pe site-ul ăla?

Salut.  As mai recomanda o bucata de scandura mai groasa, ce se aseaza sub cric, in off-road.   Iar daca tineti la aspectul masinii, o foarfeca de taiat crengi, cu brate telescopice. 

Sau esti intepenit intr-un sant pe care voiai sa-l treci, sau ai alunecat lateral si esti cu curu' spre prapastia de langa drum (experimentat fara troliu in dotare, s-a lasat cu suc de morcovi, noroc

Posted Images

Echipament pentru offroad pentru Duster eu m-as limita la sufa de 9 metri si 9-12 tone, un troliu (electric montat pe masina), cauciucuri MT, o lopata pliabila si un compresor de roti, de calitate!

Ideea mea, referitor la acest topic, era despre echipament care se poate tine in portbagaj si lua doar cand iesi in off. Multi dintre noi folosim masina pe asfalt in proportie de 90%, masina de zi de zi si in aceasta situatie MT-uri si troliu permanent eu nu as fi dispus sa le tin pe masina.

Sufa de 9m si 8T am in plan sa imi cumpar sau sa fie parte din trusa de recuperare dar voi tine si sufa sintetica de 4m si 4T ca e foarte utila la chestii mai putin grave si e mai usor de manevrat fiind mai scurta. Noi am folosit-o cu succes in 3 iesiri.

Editat de vsebas
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate...

1. @Cristiz, chiar si cu "firicelele" alea functioneaza si-nca foarte bine! Si... asta in situatia in care orice persoana care are un Duster n-o sa-l foloseasca niciodata la ceva de genul utilizarilor macar a lui Duster 4X4 Everyone.

2 @DonQuijote, tu ai un 4x2 deci... utilizarea echipamentelor de acest gen nu cred ca se va pune problema utilizarii.

Eu v-as propune sa incercati sa va faceti un cont si pe forumurile specializate de 4x4 si-acolo sa vedeti si parerile unor oameni care chiar practica un off-road mai cu greutate.

Pacat ca nu veniti la IND caci acolo ati mai putea afla cate una alta si despre acest subiect

Editat de danielcojocar
Link spre post

.... despre echipament care se poate tine in portbagaj si lua doar cand iesi in off...

Pai... tocmai aici e problema maxima la tot echipamentu.

Nu ai loc si este absolut absurd sa-ti pui problema ca, IN DUSTER, sa te-apucu sa bagi tot ce inseamna echipament de recuperare. Ingreunezi masina cu 100 de kg si... atunci ai sa ai probleme mai mari ca atunci cand nu aveai nimic in portbagaj.

Link spre post

E clar ca e greu de obtinut un echilibru la chestiile astea. Si e clar ca uzual nu ajungi sa ai nevoie de ele in iesiri "soft" la care e predispus Dusterul.

Totusi, purtand aceste discutii putem sa ne facem fiecare o idee mai clara despre ce am avea nevoie.

Inteleg clar punctul de vedere al lui @danielcojocar, insa am o parte usor paranoica in mine care ii da dreptate lui @vsebas

Ma gandesc la situatii "worst case" in care din 2 masini una aluneca aiurea pe un sleau sau e prea aproape de ceva rapa, unde e bine daca ai chestii de-astea la tine.

Unele le vad ca si airbag-ul... ar fi bine sa abordezi calatoria incat sa nu ai nevoie de el, insa ar fi bine sa il ai tot timpul :)

Si nu in ultimul rand, din cauza lipsei de experienta sau capabilitatilor limitate ale masinii, consider ca e usor pt unii din noi sa ajungem in niste situatii putin nasoale, din care se poate iesi daca ai cu tine ceva obiecte utile.

Ma gandesc acum la un moment de acum vreo 2 ani, cand am intrat in noroi pana la genunchi cu Terios-ul avand inca 3 prieteni in masina. Am realizat ulterior ca am trecut din noroc, pt ca aveam o oarecare inertie. La intoarcere mi-a fost frica sa mai intru. Am ocolit si am fost fortat sa cobor un razor aproape pana la brau (in diagonala, putin suspendat pe burta), unde am si rupt un arc in fata. Alternativa era sa caut pe dealuri o alta cale de acces in jurul unui lac destul de mare...

Acuma... daca am fi fost 2, unul sigur ar fi incercat in forta sa treaca prin noroiul ala. Celalalt, ramas pe "uscat" putea sa il traga afara. Incercarea moarte n-are :) numa sa ai plan B.

Link spre post

Daniel, buna observatia ta si mi-ai dat o idee :)

Ma gandesc sa culegem si date gen greutate echipament sa stim la ce ne asteptam.

Troliu fix montat de pe masina de "xxxx" lb(sau kg) are o masa de "yy" kg si tot asa pt. sufa de 9m, ancora, rampe, trusa recuperare si ce o mai fi.

Si tot legat de greutate, e cumva mai bina, zic eu, sa ai si pe spate ceva greutate decat sa salte ca e prea usor sau ma insel ?

Link spre post

Pai... hai sa te-ajut eu pentru-nceput cu tareva chestii:

- Troliu fix (cu placa si toate cele) aprox 30-40 kg. Asta, pe suspensia stock a masinii inseamna o coborare a botului cu aprox 2 cm. (la o masina inaltata cu H&R si Ironman inseamna o garda cu 1-1,5 cm mai putin.

- ancora - aprox 15 kg

- trusa de recuperare, aprox 10 kg

Si... legat de greutate... toata lumea incearca sa o scada cat mai mult. Unii ajungand pana la a da si fetele de usi jos (vezi @KAROLOKW la Niva lui veche). Deci, ca sa-ti raspund la greutatea din spate... ei bine, nu-i bine! Este exact aceeasi problema. Orice kg in plus pus in portbagaj, iti scade garda cu... x mm. Si... nu-ti aduce un plus de stabilitate. Si-atunci o sa ajungi la situatia in care raportul cuplu (CP)/greutate sa nu mai fie in asa avantaj cum este in momentul in care n-ai nimic in masina.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...