Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 221
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am ajuns la 172.000 km (tinand cont de bordul schimbat la 92.000 km am ajuns la 264.000 km reali/faptici sau cum vreti sa le zicem). Topicul nu l-am facut sa laud masina cat e de buna, ce sa tin (mai

180.000 km & counting   Consumul mediu dupa ~ 800 km e de 6.7 A ajuns cardanul din Anglia, l-am montat in mai putin de 10 minute (2 persoane), e ca nou si ca aspect si ca functionalitate deci s

In ultimele 2 saptamani a aparut un zgomot pe la directie cand treceam peste denivelari/gropi (directie la care am schimbat tot in afara de bieletele antiruliu si un capat de bara) ... am tinut sub su

Posted Images

• 1 month later...

Am implinit si noi 167.000 km asa ca a sosit timpul pentru o noua revizie si anume:

- schimbat ulei (am pus Dacia Oil Plus Diesel DPF 5w30) + filtre

- schimbat telescoape cu cele de la colegul @danielcojocar (multumesc inca o data pentru ele!)

- schimbat ambele brate fata

- schimbat un capat de bara pe stanga

- schimbat bucsi bara stabilizatoare

- schimbat ceva bucsi de cauciuc de deasupra telescoapelor

- facut unghi de fuga

Toate piesele sunt originale Dacia, luate din reprezentanta.

Cost total 1300 lei, manopera inclusa.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

9 litri /100km la 120km/h e mult! Ai mers cu a 5-a, vezi ca are si a 6-a.

eu am scos mixul cel mai mare de 8l/100km cu remorca cu 400km incarcatura iar pe autostrada i-am dat si 145km/h in austria pe segmentul Graz - Villach.

In bucuresti scot medii de 7,2 7,4 cel mult.

E un diesel asadar va dau un sfat: schimba treapta mai jos nu-l du in 4000 de ture. iar daca nu ai de impins alege trepta si mentine intre 1800 si 2000 ture.

Link spre post
  • 2 weeks later...

In ultimele 2 saptamani a aparut un zgomot pe la directie cand treceam peste denivelari/gropi (directie la care am schimbat tot in afara de bieletele antiruliu si un capat de bara) ... am tinut sub supraveghere "problema", ma gandeam ca o fi de la caseta de directie? de la vreun suport motor/cutie ... pana am ajuns pe un drum cu serpentine ... aici m-am luminat in sensul ca am observat ca zgomotul/bataia se aude doar cu volanul drept, un pic viram de volan si nu se mai auzea. Asa ca azi, am inlocuit bieletele antiruliu, zgomotele/bataile au disparut si acum am un Duster cu directie noua. Recunosc ca m-am grabit si cand te grabesti treaba costa mai mult astfel ca am platit 350 lei pe distractie, asta e.

Merg destul de mult pe drum neasfaltat/pietruit/prafuit/etc, cu 40-50 km/h, masina are 250.000 km parcursi deci nu ma mir ca au cazut piesele de directie, in continuare sunt foarte multumit de Duster si de pretul de intretinere al acestuia (mai putin ultima "amenda" cu bieletele).

Link spre post
  • 2 weeks later...

9 litri /100km la 120km/h e mult! Ai mers cu a 5-a, vezi ca are si a 6-a.

eu am scos mixul cel mai mare de 8l/100km cu remorca cu 400km incarcatura iar pe autostrada i-am dat si 145km/h in austria pe segmentul Graz - Villach.

In bucuresti scot medii de 7,2 7,4 cel mult.

E un diesel asadar va dau un sfat: schimba treapta mai jos nu-l du in 4000 de ture. iar daca nu ai de impins alege trepta si mentine intre 1800 si 2000 ture.

Depinde ce vrei, sa consumi mai multa motorina sau sa colmatezi DPF-ul. Mersul la 1800-2000 de ture nu mi se pare adecvat pentru masina asta. La 2200 ai si un consum bun si riscuri mai mici pentru DPF si EGR.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...