Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 223
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

UE a hotărât că toate modelele de autovehicule trebuie să fie echipate cu un sistem de control a presiunii pneurilor (SCPP in romaneste). Începând cu 1 noiembrie 2014, un asemenea sistem este prescris

Ce misto, unii care au acest sistem se plang de el, iar cei care nu-l au il vor.

la @Planetara 200 lei setul de 4 plus transport..  

Posted Images

Azi am mai conduc vreo 50 km asa si in timpul mersului am dat reset la setup tp. S-au stins martorii de pe bord. Acum nu-i mai am aprinsi. Tu spuneai ca UCH-ul memoreaza doar 4 senzori iar la schimbarea rotilor trebie sa fac mereu citirea lor?

Sa inteleg ca iarna si primavara trebuie sa duc mereu masina la reprezentanta cand schimb rotile?

Sunt curios cat va sta asa cu martorii stinsi. Voi scoate aer azi dintr-un pneu sa vad ce apare.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu unul chiar nu cred in teoria asta. Cum spuneam, dupa ce am dat reset, mi s-au stins martorii de pe bord. Am desumflat intentionat o roata la 1,5 bar, si UUPS, mi-a recunoscut pe loc senzorul din roata. De data asta culoarea martorului de sus era rosu cu un bip sonor. Cum asa, daca eu nu am fost la reprezentanta sa-mi faca citirea noilor senzori. Cred ca meseriasul de le Reifencenter, unde se ocupa in special de roti, avea dreptate. Mi-a spus ca dupa cativa km parcursi totul va fi OK. Mi-am umflat repede roata la presiunea indicata si au disparut martorii de pe bord. Trag linie si acum vad ca nu e chiar asa cum spun unii. Ca sa schimb de 2 ori pe an rotile plus recitirea lor inca de 2 ori ar fi insemnat sa mai cumpar inca un rand de cauciucuri pe an. Cei care au facut softul sunt sigur ca s-au gandit inaite la treaba asta, altfel ar fi fost prea costisitor. Pentru mine cel putin, varianta aleasa, adica, sa mai cumpar un rand de jante, un rand de senzori, fara sa pun la socoteala anvelopele de iarna ca astea oricum trebuia, a fost cea mai ieftina. Schimbatul cauciucurilor in fiecare sezon plus montajul lor in 2 ani, costa exact cat am dat pe jante/senzori.

Link spre post

E distractiv sa vezi cate unul care vrea neaparat ceva dupa ce a vazut la altii ce bataie de cap iti da lucrul acela. :) Se tot plange lumea ca daca vrea sa schimbe roata trebuie reprogramati senzori lui peste. :)

Confirm, am la bmw asa ceva. Pana m-am prins cum functioneaza jmekeria, m-a stresat destul computerul de bord cu mesajul de roti dezumflate (afisaj la bord, semnale acustice - numai peste mana nu-mi dadea), desi erau naibii la presiunea prescrisa de cartea tehnica. Numai dupa ce-am citit cartea tehnica in lb germana m-am prins cum se reseteaza - traducerea ceaslovului de 180 de pagini nu este tocmai fericita. Cat despre jante cu si fara senzorul de presine, jantele de vara cumparate de mine fara senzor - tot bmw, nu dau nici-un mesaj de eroare computerului atunci cand le montez (dar au anvelope runflat) pe cand jantele originale ale masinii, pe care in prezent sunt montate anvelopele de iarna, comunica cu computerul. Si apropos, am mutat rotile cu TCPMP (sau cum s-o mai fi chemand sistemul) de pe fata pe spate si viceversa. Si nu am am vazut sa se fi sesizat saracia de computer ca am alternat rotile.

Ma bucur ca pe Dusterul meu n-am traznaia asta. :frantics:

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...