Sari la conținut

Postări Recomandate

@denon2808, eu am carlig permanent (nu stiu ce inseamna semidemontabil... dar cred ca sunt acelea de pe VW). Greutatea de tractare este data de capacitatea masinii de a trage (sisteme de prindere, rezistenta suportului, puterea masini, etc). La carlig este data doar greutatea de apasare pe carlig (max 80 kg). Apropo de tras... chiar si prin Germania. Nu te gandi la tractarea a 1500 kg, mai ales cu benzinarul tau... Ai sa "prajesti"foarte repede ambreiajul!!!

@bert794. Carligul de Logan NU se potriveste la Duster. Alte dimensiuni si alte lonjeroane.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 269
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Pam..pam.. Mi-am pus carlig fara a necesita decuparea barii. Producator AUTO-HAK. Nu s-a gaurit absolut nimic, gaurile sunt gata facute din fabrica. Un mic amanunt la achizitionarea carligului, spe

Da, pe 7 sau 13 pini

Trebuie decupat din scutul rezervorului de adblue, rezervor care trebuie golit și demontat (conform indicațiilor oficiale) . Modulul cu pricina scoate forța* din circuitele originale și în acelaș

Posted Images

carligul de pe logan se potriveste pe duster? stie cineva?

cel mai bine este sa-ți montezi cârligul care este omologat sau proiectat pentru duster...

sarcinile de tractare sunt specificate în cartea tehnică...

avantaje: nu există nici o problemă în omologarea rar sau la un control rar sau de altă natură, în românia sau în altă parte a europei;

în cazul unui impact posterior, cârligul fiind cel de origine, nu există nici un pericol de a fi reclamat sau amendat, mai ales în spațiul uniunii europene, unde am înțeles că dacă ai un cârlig retractabil și tu nu nu-l retractezi ești amendat...

oricum dacă ai cârligul de origine dormi liniștit...

Link spre post
  • 3 weeks later...

Salutare. vin acum cu un update la capitolul carlig.

Mai nou, mi-am luat rulota... deci, de-acum, are si utilitatea pentru care a fost creat.

Utilitatea de pana acum (de protectie) si-a aratat-o ieri cand un adormit (cu un seat Altea) in panta, a luat piciorul de pe frana si m-am simtit putin miscat de pe loc. Cand m-am dat jos sa ma uit, am constatat ca eu nu aveam nimic datorita faptului ca el se proptise in carlig. Nici el nu avea prea multe (inafara de numar stramb si suport numar crapat), norocul lui ca a fost viteza destul de mica. Acum, imi pun problema... daca nu aveam carlig... oare nu se lasa cu o bara zgariata?

Acum 4 zile, pe centura Bucuresti (intre Pantelimon si Voluntari) un neatent cu un Renault Megane l-a impins (ceva mai tare decat m-a impins pe mine) pe un alt participant la trafic ce avea un Opel Astra Combi model ceva mai vechi. Opelul avea un carlig. Rezultatul a fost ca Opelul s-a ales cu ceva zgarieturi pe bara iar Megane-ul s-a ales cu radiatorul impins peste motor, destul de urat as zice eu, dupa o privire aruncata din mers... Am incercat sa si filmez (ca sa pot posta aici) dar, din nu stiu ce motive tehnice, filmuletul nu s-a salvat pe telefon.

Deci, carligul de remorca are, CLAR, utilitate multipla.

Link spre post

Eu chiar azi ma duc dupa masinuta mea, fiind montat si carligul. La accidente mai mici, dupa parerea mea, este foarte utila. In loc de schimbat/vopsit bara si ce mai avem noi acolo in spate, avem sansele sa scapam fara daune. Binenteles ca la un accident mai serios, la o lovitura mai puternica, sau din alt unghi, nu ajuta. Una peste alte, folosit in regim de oras, e util :)))

Link spre post

Ce carlig sau carlige sunt omologate/in regula pentru Duster ca sa nu am batai de cap la ITP sau un eventual control RAR ?

Stiti vreun loc de unde se poate cumpara si eventual si monta tot acolo?

Link spre post

Ce carlig sau carlige sunt omologate/in regula pentru Duster ca sa nu am batai de cap la ITP sau un eventual control RAR ?

Stiti vreun loc de unde se poate cumpara si eventual si monta tot acolo?

Nu te intreaba nimeni la ITP si nici la un control RAR despre carlig. Eu il am pe aceasta masina de cand am cumparat-o, nu este de origine si nu a fost montat in service-ul Dacia. Pana acum am facut un ITP (la aceasta masina) si nu m-a intrebat nimeni nimic.

Deci, daca ar fi, eu as putea doar sa pierd garantia pe instalatia electrica pentru spate deoarece s-a umblat acolo (montajul instalatiei electrice pt remorca) nu de service-ul autorizat.

De cumparat, se gasesc pe net o gramada... de montat... unde-ti iese in cale!

Link spre post

atentie mare la tamponarile in zona carligului sau a bullbar-ului (eu am si una si alta) pentru ca mi-a spus un prieten avizat ca daca se intampla accidentul, cel care e lovit de carlig sau de bullbar (chiar daca e el vinovat) te poate da in judecata pentru ca nu ai carligul sau bullbarul omologat la RAR (scris pe CIV). adica masina ta circula cu elemente de caroserie neomologate si implicit esti vinovat. asa ca, daca aveti asemenea tamponari si celalalt va intreaba daca aveti omologare RAR trebuie sa ii spuneti ca da, aveti, ca sa il descurajati in a intreprinde ceva in acest sens. ca sa afle daca ai cu adevarat omologare e cam complicat pentru el....

Link spre post

cei de la service care mi-au montat carligul, de duster, mi-au spus ca nu trebuie sa merg la rar pentru omologare, pentru ca acest carlig este de origine; au dreptate, din moment ce este trecut la dotari suplimentare, deci daca este carlig de duster nici o problema...

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...