Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

Indici de greutate si viteza

Aceste tabele cu date va ajuta sa va alegeti in cunostiinta de cauza caracteristicile anvelopelor pentru autoturismul dvs. sau sa aflati ce limite au anvelopele pe care le folositi.

Indice greutate Kilograme 70 335 71 345 72 355 73 365 74 375 75 387 76 400 77 412 78 425 79 437 80 450 81 462 82 475 83 487 84 500 85 515 86 530 87 545 88 560 89 580 90 600 91 615 92 630 93 650 94 670 95 690 96 710 97 730 98 750 99 775 100 800 101 825 102 850 103 875 104 900 105 925 106 950 107 975 108 1000 109 1030 Indice viteza Km/h S 180 T 190 U 200 H 210 V 240 W 270 Y 300 Z 240+

Sa inteleg ca doar indicele de viteza si greutate e diferenta?

La o anvelopa Nokian vrd 3 215/65/16 102H care e trecuta la turisme ar fi potrivita si la duster?

Trimis de pe al meu LG-D405 folosind Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

diferenta nu consta numai in acesti indici. daca te duci pe site-ul oricarui producator de anvelope, cauciucurile pt SUV/4x4 sunt distincte fata de autoturisme . Nu degeaba se intampla acest lucru. Este vorba de profil si probabil alti parametri.

Link spre post

Anvelopele pentru SUV, in afara de indicele de greutate superior si un desen mai agresiv al benzii de rulare, ar trebui sa aiba flancul mai tare, pentru a rezista in offroad. In plus, centrul de greutate inaltat, in cazul SUV-urilor, face cauciucul sa munceasca mai tare, mai ales pe viraje. Eu nu as pune anvelope de turism pe a mea, dar mie imi si place sa trag de ea uneori :)

Link spre post

La Nokian anumite anvelope (stiu sigur de Hakkappellita 8 suv) au flancurile intarite/armate (aramid sidewall). Nu am gasit specificat clar si la alte anvelope de iarna Nokian daca au aceasta caracteristica...

@capone si Dan bine punctat...Asta e unul din motivele pt care am ales WR SUV 3 in detrimentul la WRD4.

Link spre post

Astazi ma duc sa ridic masina de la dealer.

Si ma duc cu anvelopele la mine, ca o sa merg tot anul cu ele. Iar cele de fabrica (mi-au zis ca sunt Michelin) vreau sa le vand...

PS. Si eu initial am vrut sa iua Granftrek SJ6 (SJ5 nu sunt pe dimensiunea Dusterului), dar avand in vedere ca anvelopele le tin tot anul pe masina am cautat altceva cu care sa pot circula si vara. Poate ca daca era sa am anvelope dedicate de iarna as fi ales Grantrek.

Revenind, Nokian WR SUV 3 au pe ele inscriptionat "all weather plus", deci poti circula cu ele tot anul; asta a fost unul din criterile pt care l-am ales.

Editat de SYL40
Link spre post

Am adresat o intrebare la Nokian referitor la diferentele Nokian WR D4 vs Nokian WR SUV 3.

Raspunsul primit a fost urmatorul:

"Dear Victor,

thank you for your message and interest in Nokian Tyres premiumproducts.

The brandnew Nokian WR D4 is offered in carsizes between 14 and 20 inches in 50 dimensions.

It is the first premiumwintertyre reaching wetgrip class A in EU tyrelable in more 20 dimensions.

The 6 times testwinner Nokian WR SUV 3 introduced in autumn 2013 is specified for

SUV´s (Sport Utility Vehicles) and thus the sizerange differs slightly from 15 to 21 inches in 54

dimensions, mainly due to higher loadindexes requirements especially for midsize and bigger SUV´s

like VW Touareg, Audi Q5, Q7, BMW X3, X5, X6 and similar.

The productchoice is mainly restricted by the size required for your Dacia Duster and your speedlimitation

that is sufficient for you in winter.

Both products Nokian WR D4 and Nokian WR SUV 3 are excellent on snow and ice, snowslush and wet

and dry. However the WR D4 is brandnew, introduced this autumn in Central Europe.

For smaller compact and midsize SUV´s the tyredimensions are often identical to similar passengercars,

i.e. VW Golf and VW Tiguan use in some editions exactly the same tyredimensions.

We recommend to look for a local Nokian Tyres dealer or VIANOR outlet nearby your location,

Please check our international websites www.nokiantyres.com, www.vianor.com,

choose your country and find a Nokian Tyres dealer who will support your purchase decision.

We wish you a safe journey with winter- and summertyres from Nokian Tyres.

Best regards

Sven Dittmann

Dipl.-Ing.

Technical Customer Service Manager CE"

Link spre post

E bull*hit. Daca observi in semnatura tipului scrie diplomat...deci raspunsul e marketing. Raman la parerea mea ca pt duster tb achizitionate cauciucuri pt suv nu pt limuzine.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...