Sari la conținut

Gpl Pentru Duster 1.2 Tce- Avantaje Si Riscuri

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Avantaje 1.2 TCe: silentios sportiv performant tehnologie moderna, costuri de intretinere mai mici (distributie pe lant) cuplu disponibil pe o plaja mare de turatii, incepand de la 1500 rpm

Intervin si aici, am intervenit si in topicul problemei cu consumul de ulei: conform manualului de garantie, este acceptat un consum de 500ml de ulei la 1000km ca fiind normal (si cei cu dCI vor gasi

DonQuijote...ti-am citit toate comentariile cu privire la necazul lui Stefan si sincer te suspectez ca ai fi omul celor de la dacia sau al ursului. Noi trebuie sa-l sustinem si sa-l incurajam . Atunc

Ok.

Cred ca am mai scris aici pe forum , sau pe ala de Dacia Logan, nu mai stiu.

Prima masina, care se mai mentine in familie, Logan berlina 1.5 DCI E3 65 CP fara intercooler, are acum 10 ani, nu a consumat niciodata gram de ulei. Are ulei 10W40 Elf Turbo Diesel in el.

A doua masina, vanduta la 4 ani si 130.000 km, Logan MCV, 1.5 DCI E4 85 CP cu intercooler, manca de la schimb la schimb (15.000 km/schimb) cam 200-400 ml ulei, am constatat ca papa uleiul dupa drumuri lungi in vestul Europei cu ore intregi de mers pe autostrada, in rest nu se observa consum de ulei. Avea ulei 5W40 Elf pt diesel, ala cu SXR parca. Masina are acum 190.000 km la bord si noul proprietar este f. multumit de ea.

Dustericiul face azi-maine 70.000 km, 1.5 DCI E5 110 CP cu intercooler, face la fel ca MCV-ul, papa 200-400 ml ulei intre schimburi (20.000 km/schimb), are in el ulei ELF 5W30 FE pentru diesel cu filtru de particole. Consuma cand il birjalesc ore in sir pe autobanda, in rest nu se sesizeaza consum de ulei.

Desi se incadreaza in limitele normale de consum, m-am intreresat si eu care-i treaba, pe la service Dacia pe la multimarca, toti au zis ca e ok atata timp cat nu mananca peste limitele normale enumerate mai sus de un alt coleg. Si cei 2-3 mecanici cu care am vorbit desi nu se cunosteau, au spus ca, avand masina intercooler, la viteze de peste 100-110 km/ora cateva ore incontinuu, prin el (intercooler) circuland vapori de ulei + un flux intensiv de aer, nu reuseste sa-i recupereze in totalitate si ii mai arde in motor de unde apare acest mic consum de ulei. Apai nu stiu ce sa zic, eu i-am crezut :).

Mult noroc tuturor si imi doresc si va doresc sa nu avem sau sa nu mai avem probleme de aceste gen.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi mi-au zis de la service ca se pune gpl si pe tce, instalatii agreate de Dacia.

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Azi nu mai aveau gpl pt 1.2 ci doar pt 0.9.

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Link spre post
  • 2 weeks later...

Totusi de ce in Italia in oferta de vanzare de Duster 1,2TCe exista si oferta pe Gpl si e aceeas instalatie pe care o are Stefan Udrea.Deci nu exista probleme cu astfel de instalatii in Italia,ba chiar se poate monta la achizitionare.

Concessionaria AUTO SCALA srl - DACIA Duster 1.pdf

Editat de CristianDuster
Link spre post

Cred ca gresesti. In Italia se vindea vechiul 1.6 16V (K4M) cu GPL, si nu s-a vandut niciodata 1.2 TCe cu GPL. Iar optiunea de GPL care este si acum disponibila pe gama Dacia la noi este pentru 0.9 TCe (injectie multipunct, nu directa ca pe 1.2 TCe).

Link spre post

Cei mai in masura sa-si exprime parerea sunt cei care au astfel de motorizare.

Sincer sa fiu si mie mi s-a propus vara trecuta, cand am fost sa comand 1,5 Dci 4x4,un 1,2 Tce 4x4 doar pentru ca eu doream Start &Stop pe diesel si 1,2 TCe era singurul model comercializat la vremea aceea cu optiunea asta.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...