Sari la conținut

Gpl Pentru Duster 1.2 Tce- Avantaje Si Riscuri

Postări Recomandate

Revenind la subiect... Cel mai ciudat la instalatiile GPL pt motoarele cu injectie directa de benzina mi se pare faptul ca se refolosesc injectoarele originale ale masinii, injectand direct gaz lichid in cilindru...

Dupa cum am scris si dincolo, GPL are foarte multe impuritati in faza lichida. Sigur ca sunt filtre, insa fata de benzina e mult mai păcătos din ce am văzut (si am avut Oltcit, asa ca stiu ce înseamnă filtre de benzina si impuritati...) Va jur ca ce am văzut in filtru de GPL nu am văzut nici in filtrele Oltcitului cu rezervor ruginit...

Nu stiu cat de eficient e sa arzi gazul in faza lichida, ma astept la ceva presiuni p-acolo care nu stiu cat difera fata de benzina... si asta in mare parte pt ca nu m-am documentat...

Mnoa, io astea le vad ca riscuri.

Apoi ar mai fi discutia de costuri de conversie... Pe @stefan l-a costat 2 mii de coco (peste 8 mii de romi) jucăria. Deci deja e o discutie legata de fezabilitate. Sau... Un nou motor daca iti crapa post-garantie (nu vreau sa fiu ironic, vorbesc de contingenta unui alt risc - dupa cum il interpretează unii).

Oricum daca cineva mai are 1.2 TCe cu instalatie GPL si poate sa dea in feedback concludent, ar fi super... Dar nu ma astept sa apară prea curând.

Stiu ca la multe taxiuri Logan 0.9 TCe de pe aici s-a montat GPL insa daca bine îmi amintesc, ala era cu injectie indirecta (in galerie) deci... nu prea suporta comparatie.

Editat de Killer82
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 48
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Avantaje 1.2 TCe: silentios sportiv performant tehnologie moderna, costuri de intretinere mai mici (distributie pe lant) cuplu disponibil pe o plaja mare de turatii, incepand de la 1500 rpm

Intervin si aici, am intervenit si in topicul problemei cu consumul de ulei: conform manualului de garantie, este acceptat un consum de 500ml de ulei la 1000km ca fiind normal (si cei cu dCI vor gasi

DonQuijote...ti-am citit toate comentariile cu privire la necazul lui Stefan si sincer te suspectez ca ai fi omul celor de la dacia sau al ursului. Noi trebuie sa-l sustinem si sa-l incurajam . Atunc

Prins are omologare si experienta internationala destul de indelungata. La noi a fost lupta mare pana sa se obtina aceasta omologare, dar s-a obtinut. Poate intr-un fel ne meritam soarta, dar de ce oare e greu de inteles faptul ca aceasta instalatie este DEDICATA motorului 1.2 tce?

Trimis de pe al meu Philips I908 folosind Tapatalk

Link spre post

Stefan, nu spun ca nu e dedicata si ca baietii aia nu au experienta. Spun doar ca nu inteleg niste detalii, pentru ca nu am avut cum sa mă documentez încă. De aceea eu le vad ca riscuri.

Asta înseamnă ca eu personal nu mi-as lua o instalatie de-asta pana nu as intrlege detaliile alea.

Plus un calcul real de fezabilitate, in RO. Nu de alta da' la Cluj gazul e 2.8 lei si benzina 4.5 si vorbim de alta rata de amortizare a celor 2000€ (o estimare grosiera a mea îmi da undeva la 3-4ani amortizarea investitiei GPL pe 1.2 TCe... asta înseamnă exact ce am zis: o numa-buna contingenta de risc daca mi-e teama de probleme la motor pe cand ies din garantie...).

E un mod de a gândi si a pune problema.

Si încă ceva... gandeste-te ca am deja GPL pe o masina, iar la Duster cu 1.6 K4M am consum mediu de 8.6 l/100km... In secunda in care iese din garantie GPL scrie pe el... Insa pana atunci "talpa grea" ca daca ii ceva sa limbeze acuma, nu mai încolo. Si patania ta îmi confirmă decizia (io stiu ca nu e vina ta si ca te-ai documentat, dar io n-am chef sa trec prin asa ceva cu garantia) stii ce zic?

Oricum, revin, daca tu nu aveai curaj sa faci treaba asta, nu avea nimeni ce sa citească pe tema asta :) nici chiar in cealalta varianta - teoretica momentan (optimista) in care iti mergea mult si bine cu GPL.

Link spre post

Corect. Amortizarea, dupa calculele mele, avea sansa sa se realizeze cu cat mai repede cu cat puneam instalatia. La o prognoza de proprietate de aprox 6-7 ani vedeam recuperata instalatia si pretul masinii. De aceea am montat la mai putin de 1 an de la achizitie, stiind ca instalatia are in spate o documentatie temeinica.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Azi nu mai aveau gpl pt 1.2 ci doar pt 0.9.

Ai auzit de Loganul din 2007 care a sarit de un milion km?Pe gpl?

http://www.4tuning.r...jore-30051.html

Citeste ce spune proprietarul despre benzina comercializata in Romania!

Editat de CristianDuster
Link spre post
Ai auzit de Loganul din 2007 care a sarit de un milion km?Pe gpl?

http://www.4tuning.r...jore-30051.html

Citeste ce spune proprietarul despre benzina comercializata in Romania!

Am citit. Este unul din argumentele pt care cred ca gpl nu e chiar ciuma pt motor, fie ca si Dacia crede asta sau nu, indiferent de tipul de motor si de principii de functionare, atata timp cat un mare producator a argumentat tehnic ca se poate!

Editat de stefanudrea
Link spre post
Unul dintre motivele pentru care a ajuns la peste un milion km. este utilizarea GPL care a mentinut motorul curat si fara depuneri.

La Dacia se stie ca GPL nu dauneaza motorului,cel putin pana in acest moment!

De aia mi-au zis mie ca "sunt depuneri de gpl"? Jenant.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...