Sari la conținut

1.2 Tce Pofticios De Ulei

Postări Recomandate

Deci pentru un consum de ~250 ml s-a considerat o problema de fabricatie ce sa mai zicem pentru un motor care a ramas fara ulei ?

Imi e greu sa cred ca Renault schimba motoare asa de dragul de a face pe placul consumatorilor.

Multumesc @DonQuijote pentru raspunsuri. In concluzie aceste motoare NU trebuie sa consume ulei.

Ce zic si alti colegi cu aceste motoare, consuma sau nu ? In afara de Stefan. Le schimba si la ei Renault ?

Editat de dust16v
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 960
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu imi vine sa cred reactiile si concluziile unora despre forum , dar asta e, nu poti sa te intelegi cu toata lumea, unii chiar au idei fixe si atunci cel mai bine este sa renunti la efoturile de a-i

@stefanudrea te rog sa te calmezi si sa postezi pe forum , in speta in acest topic, numai cand vei avea date concrete, pana atunci iti recomand sa nu mai postezi informatii partiale sau fara surse, de

Ei na, este evident ca deja te-ai angajat, dar nu asta e ideea.   Parerea mea prietenesca, simpatizanta si pe deplin interesata: presupunand ca ar exista buna intentie si receptivitate din partea as

Posted Images

Consumul normal, conform manualului si carnetului de garanție, este de până în 500ml/1000km (si acum începe iar șocul la vederea informației :) )

Când mi-a scăzut prima dată uleiul mult a aparut un zgomot cât motorul era rece, zgomot ce nu îl auzisem până atunci.

Din acel moment și până la momentul schimbării motorului uzina a suportat toate completările de ulei (discutăm de o perioadă de cam 8 luni și 10.000 km în care s-au completat în medie 600ml ulei la 1000km)

Trimis de pe al meu Huawei P8 Lite folosind Tapatalk.

Link spre post

Revizia se face la 20 mii km. La 500 ml ar insemna un consum de 10L. Stiam de aceasta valoare dar am zis ca e o greseala. Pentru a evita calarea motorului ar fi trebuit ca revizia obligatorie sa fie undeva la 5-6 mii km. Dezamorsarea pompei de ulei la viraje mai agresive se lasa in general cu cuzineti, arbore, segmenti uzati prematur.

Zgomotul care il auzeai era de la presiunea scazuta in rampa din cauza uzurii premature. De ce nu ai avut o avertizare sonora/optica in bord ?

Apropo unde se ducea cantitatea asta masiva de ulei ? In camera de ardere ? Calamina in capetele pistoanelor ?

Eu doream ca urmatoarea masina sa fie un Tce dar in conditiile in care in carte se mai mentioneaza cantitatea asta astronomica de ulei sau ca trebuie sa verific joja de ulei sau sa merg la service pentru completare ulei din 5 in 5 mii renunt....

Multumesc de info.

Editat de dust16v
Link spre post
  • Mak unpinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...